6-0-seger för Söråker på Härevallen mot vingklippt Indal sedan man dubblat sin ledning sista kvarten

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Tim Granbom Olsson och Kent Murray gjorde två mål vardera när Söråker vann med klara 6-0 mot ett skade- och sjukdomsdrabbat Indal när B-slutspelet kickade igång.
- Vi inledde trevande men i andra spelade vi mer framåt än i sidled och på slutet var det bara en fråga om hur många mål vi skulle göra och om vi skulle hålla nollan, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

Söråker tog hem en målmässig storseger på Härevallen när B-slutspelet startade.
Tim Granbom Olsson satte 0-1 redan i den åttonde minuten men Indals Mattias Nilsson nickade in 1-1 efter en hörna. Trodde alla, inklusive Söråker-spelarna, dock inte domarna som lät spelet fortsätta. Istället kunde gästerna gå ifrån till 0-3 i slutet av halvleken. Först fick Tarek Darwich på ett hårt skott på uppstuds som gick in under Indals-keepern och och Tim Granbom Olsson spädde på med sitt andra mål minuten därpå efter en fin soloprestation.
Med tre mål i ryggen släppte inte gästerna initiativet utan skickade in lika många bollar i Indalsmålet sista kvarten. Konrad Ålund Smedlund satte 0-4 på pass från hemmamålvakten (!) innan Kent Murray avslutade med en dubbel i slutminuterna. Totalt alltså 0-6.

- Vi inledde trevande och spelade mest på vår egen planhalva och skapade inte så mycket framåt förrän i slutet av halvleken. Bakåt släppte vi till ett par avslut från distans plus en nick som faktiskt var inne utan att domarna såg det. Lite tur för oss där. I andra spelade vi mer framåt än i sidled och på slutet var det bara en fråga om hur många mål vi skulle göra och om vi skulle hålla nollan, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

- Vi har jättemånga skador just nu och fick kalla in ett par trotjänare plus att vi fick ringa in två ungtuppar, Simon Nordlander och Jonah Åström, som kom direkt från cupspel i helgen i benen. I första spelade vi bra men fick inte in bolluslingen, och när vi fick det blev det inte godkänt. Tyvärr slarvade vi en del i viktiga situationer som de inte var sena att straffa oss på, säger Indals tränare Anders Aspenrud.

I Söråker var Vilmer Strömgren på det centrala mittfältet städgubben som tog bort allt framför sin backlinje där många hemmaanfall strandade. Inhoppande högerbacken Leo Berglund och Joel Hammarström, upplugnare på mitten, var också klart till sin fördel. Simon Nordlander och Jonah Åström kom undan med sina A-lagsdebuter i Indal med den äran.

 

Indals IF emblemSöråkers FF emblem 
Indals IF - Söråkers FF 0-6
16 juni 2024 - 18:00 - Härevallen
0-1 Tim Granbom Olsson (8)
0-2 Tarek Darwich (43)
0-3 Tim Granbom Olsson (44)
0-4 Konrad Ålund Smedlund (76)
0-5 Kent Murray (82)
0-6 Kent Murray (87)
Domare: Mahar Usew
Publik: 55

Kungsnäs trummar på - idag 4-0 över SFF på Balders konstgräs

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en 4-0-seger på Balders konstgräs mot ett oengagerat Sundsvalls FF där siffrorna snarare var i underkant. Allt talar för att KFC kval...

Läs mer

Johan Skogs frispark från 28 meter blev avgörande i västraderbyt

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Johan Skogs frispark från 28 meter i den 17:e minuten smet in mellan benen på Stödemålvakten. Ett mål som visade sig bli avgörande i det prestigefulla...

Läs mer

Östavall avgjorde i andra halvlek på Hasselbacken

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-2, satte Östavall 1-3 tidigt i andra och gick ifrån till 1-6 innan även Hassel hittade rätt med en snygg frispark.- Vi...

Läs mer

W.O.-seger för Sidsjö-Böle - Södermalm fick inte ihop lag

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det blir ingen lunchmatch på Kustängen idag. Södermalm får inte ihop fullt lag och tvingas lämna walk over mot Sidsjö-Böle.

Läs mer

Kryss uppe på Hemmanet mellan Svartvik 2 och Alnö U: "Vi borde ha vunnit"

4 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det kryssades uppe på Hemmanet när Svartvik 2 och Alnö U drabbade samman. Gästerna tog ledningen efter dryga halvtimman men hemmalaget utjämnade i mit...

Läs mer

Sundsvalls FF vände sista 20 mot Södermalm

3 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm ledde med 2-1 med 20 minuter kvar. Då nickade en försvarare in bollen i eget mål och sedan avgjorde Axel Hedqvist för Sundsvalls FF- Vi är s...

Läs mer