Absar Nurul gjorde hattrick och vann skytteligan när Sund 2 rann ifrån Sundsvalls FF till en 6-1-seger

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Absar Nurul brände otaliga frilägen men snickrade ändå till ett hattrick, och vann skytteligan, när Sund 2 vann med klara 6-1 sedan man inlett och avslutat starkt.
– Vi var snabba, de var långsamma. Därav resultatet, säger Sundtränaren Armando Buzi som själv spelade halva matchen.

Sund 2 vann med samma siffror som A-laget föll med igår uppe i Storfors när man mötte Sundsvalls FF på Flodbergs IP.
Gästerna kom till start med blott sju utespelare och hamnade i ett snabbt underläge sedan Absar Nurul utnyttjat ett friläge.

Allix Jonsson ökade sedan på i minut 12 men därefter brände skytteligaledaren Absar Nurul ett antal frilägen i sin iver att säkra titeln som seriens bäste målgörare.
Sundsvalls FF fick efterhand lite fler gubbar men det hindrade inte snabbe Tobias Gullqvist att dra dit trean efter en hörna direkt i andra halvlek.

Fitim Ugzmailji visade strax därpå att hans vänsterfot fortfarande är ett hot inom Medelpadsfotbollen då han dundrade in reduceringsbollen från distans.
SFF försökte krympa ledningen ytterligare men med 20 minuter kvar satte istället Emil Faltin 4-1 och därefter fick Absar Nurul ordning på siktet och avslutade säsongen med två mål och säkrade därmed skytteligasegern.

– Vi var snabba, de var långsamma. Därav resultatet. Kul att Absar fick vinna skytteligan men idag borde han ha gjort dubbla hattrick sett till de chanser han hade, säger Sundtränaren Armando Buzi, som själv spelade halva matchen.

– Vi startade med sju utespelare men gjorde matchen jämnare när vi blev ett par fler och hade chanser till fler mål efter vår reducering. Tyvärr blev vi trötta på slutet och det slank in ett par onödiga för mycket. Sund var bra och hade många killar med mycket spring i benen, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Sund 2 hade "Matchens Lirare" i mittfältaren Sajad Wafi. Överbetyg även till Tobias Gullqvist och Absar Nurul. Absar gör ändå ett hattrick och vinner skytteligan.
Jonas Svensson bra i Sundsvalls FF och en eloge till de som ändå ställde upp så att matchen kunde genomföras.

Tack vare den avslutande segern passerade Sund 2 Matfors 2 och lade beslag på tredjeplatsen.
Sundsvalls FF hamnade till slut nia och näst sist efter en säsong som inleddes bra men laget sjönk allt längre ner i tabellen ju längre säsongen gick.

.

Sund IF 2 emblemSundsvalls FF emblem

Sund IF 2 - Sundsvalls FF 6-1
25 september - 15:00 - Flodbergs IP
1-0 Absar Nurul (2) 
2-0 Allix Jonsson (12)
3-0 Tobias Gullqvist (46)
3-1 Fitim Ugzmailji (51)
4-1 Emil Faltin (70)
5-1 Absar Nurul (76)
6-1 Absar Nurul (81)
Domare: Krister Sandin (jättebra!)
Publik: 28
Matchfakta

Salthammer och Hellström ny tränarduo för Matfors 2: "Väldigt nöjd"

12 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev en kort "vila" för Tony Salthammer, som avslutade sin aktiva karrirär i samband med den sista matchen i trean nu i höst.Nu tar han och Jonny ...

Läs mer

Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Luc...

Läs mer

Tredje raka segern för Kuben 2 i Medelpadsfemman - så var säsongen: "Få spelare och inga målvakter på träningarna"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" tog hem Medelpadsfemman för tredje året på raken!Och nu ser det ut som att man som andralag ska få ta steget upp i vår högsta loka...

Läs mer

Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.Men til...

Läs mer

Buhlér Wiking: "Jag fortsätter som tränare för Nedansjö"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö taxade in på en åttondeplats i Medelpadsfemman i år efter en stark avslutning med tre raka segrar.Den tunna truppen innehåller emellertid kap...

Läs mer

Marco Padellaro tränar Wiskan även nästa år - slipper nedflyttning till sexan?

8 nov 2022 Div. 5 Medelpad

För andra året på raken slutade Wiskan jumbo i Medelpadsfemman men överraskade på slutet av hösten genom att ta sina enda två segrar mot seriesegrarna...

Läs mer