Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hallenius och en fantastisk "Pirlofrispark" rakt upp i krysset från Axel Näsholm. 
- Sjuk match som svängde fram och tillbaka, säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

Den vinterskrudade DM-finalen mellan Kuben och Lucksta såg ut att vara över efter lite drygt tre minuters spel. Efter en halvminut fick William Östman fritt fram i mitten och tryckte in 1-0 och i den tredje drev Mehmed Hafizovic in från vänsterkanten och sköt in tvåan bakom Luckstas 18-årige målvaktsdebutant Andreas Nilsson.

Då hördes det från läktarhåll att kulramen skulle plockas fram...

Men Lucksta reste sig och i den 13:e minuten blev Abdulie Turay kapad inne i straffområdet av den utrusande Kubenkeepern Christofer Högbom och rullade själv kyligt in den efterföljande"stramaren" på bästa sätt och "game on".

I den 36:e minuten lyfte Granit Buzuku in en välavvägd frispark in i Kubenboxen där Jibril Ali Mohudin dök upp och styrde in kvitteringen.

Bara dryga minuten senare fällde målskytten Jibril Linus Hallenius på mittplan och domaren Hanna Laajanen halade upp det röda kortet. Lite väl hårt kan tyckas men division 2-laget var nu nere på nio utespelare. Något som emellertid inte hindrade det mörkgröna laget att ta ledningen i matchen i halvlekens sista minut sedan Abdulie Turay återigen blivit fälld av mv-Högbom, som utöver en ny straff drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

En iskall och ouppvärmd Edvin Lund Berg fick hoppa in och försöka rädda "Abbes" Turays straff som sitt första ingripande. Något som han var ytterst nära att klara av då han var på bollen men inte lyckades styra den utanför stolpen och lagen gick till en värmande pausvila med Lucksta i täten efter en synnerligen händelserik halvlek med fem mål, två utvisningar, två straffar och flertalet målchanser, de flesta för Kuben.

Även den andra halvleken visade sig bli händelserik om än inte lika vass som den första. Kuben jagade utjämning men Lucksta försvarade sig bra och hade några kontringsanfall samtidigt som "Tigerrändernas" avslut gav mer att önska då de endera hamnade utanför målramen eller på en välplacerad Andreas Nilsson, som imponerade med sitt spel med fötterna och var ofta ute och rensade bort djupledsbollar utanför sitt straffområde.

Men i den 72:a minuten glömde Luckstaförsvaret bort Linus Hallenius vid den bortre stolpen och han kunde nicka in kvitteringen på Tim Jonssons fina vänsterinlägg.

Lite drygt fem minuter senare fick Kuben frispark och på den stegade Axel Näsholm fram och från 30 meter hittade han det vänstra krysset och ingen målvakt av kvinna född hade räddat den projektilen.

Trots hängande huvuden mobiliserade Lucksta en forcering på slutet men de gulsvartrandiga höll undan och kan nu som DM-mästare titulera sig "Bäst i Medelpad". En värdig titel efter att man även slagit ut GIF Sundsvall i sin väg fram mot finalen.

Vädret till trots hade 173 personer tagit sig till Westhagen och knappast någon kunde lämna arenan efteråt besviken gällande både spänning och underhållning. Nu väntar DM-vinnaren i Ångermanland (Friska Viljor eller Gottne), i första omgången av Svenska Cupen för Kuben.

Klicka här för att se ST-sportens repris på DM-finalen.

 
 
  
Kubikenborgs IFLucksta IF
Kubikenborgs IF - Lucksta IF 4-3
17 april 2024 - 20:10 - Westhagen
1-0 William Östman (1)
2-0 Mehmed Hafizovic (3)
1-2 Abdulie Turay (13, straff)
2-2 Jibril Ali Mohudin (36)
2-3 Abdulie Turay (45, straff)
3-3 Linus Hallenius (72)
3-4 Axel Näsholm (78)
Utvisning Lucksta: Jibril Ali Mohudin (38)
Utvisning Kuben: Cristofer Högbom, mv (45)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 173
Matchfakta

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer