Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland annat ett äkta hattrick av Olivia Strand.
- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt, säger Jonas Prytz.

Kvarnsveden spelade för att hänga kvar i division 1 medan Heffnersklubban inte hade mer än äran att spela för. Något som visade sig räcka långt då man tog med sig hela potten och en 5-0-victoria med sig hem i bussen från Borlänges utkanter.

Efter en jämn inledningskvart kom Heffnersklubban igång och i den 32:a minuten skarvade Olivia Strand fram bollen till en Joanna Wallgren i målform och så var det 0-1.

Bara tre minuter senare drabbades hemmalagets Linnea Näslund av ett rött kort (protest mot domslut) vilket inte förbättrade Borlängelagets möjligheter till poäng i den här matchen. Och Inte blev det bättre av att en hemmaförsvarare bröstade in Olivia Strands inlägg i egen bur i kamp med Joanna Wallgren fram till 0-2, morsning & goodbye.

Knappt tio minuter in i andra tryckte Olivia Strand upp bollen i nättaket efter en hörna och retur innan Amanda Sevefjord och Kvarnsvedens Khummi Al-Haji fick suyna det röda kortet.
- Ett horribelt domslut! "Seve" blir pårusad av deras spelare och domaren visade ut båda spelarna, dundrar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och skakar på huvudet.

Trots incidenten fortsatte Heffnersklubban och Olivia Strand hitta nätet. 0-4 kom efter ett fint instick in i straffområdet till Olivia från Julia Ramsell och i den 77:e minuten fullbordade Olivia Strand sitt äkta hattrick med ett skott i krysset och fastställde samtidigt segern till 5-0.

- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt och vi fick fina ytor efter utvisningarna.. Kvarnsveden har ett par farliga omställningar i första, sen hade de ingenting. Vi har tre-fyra lägen ytterligare som var riktigt heta men vi nöjer oss med full hand idag, säger Jonas Prytz.

Olivia Strand gör ett äkta hattrick och ligger bakom de två övriga målen. På mitten var Maja Scharin tillbaka på fotbollsplanen och svarade för 90 inspirerande minuter. Även vänsteryttern Julia Ramsell imponerade när Heffnersklubban tog revansch från förra helgens 0-1-förlust hemma mot Luleå.

 

Kvarnsvedens IK emblemHeffnersklubbans BK emblem
Kvarnsvedens IK - Heffnersklubbans BK 0-5
9 september 2023 - 9 september 2023 - 13:00 - Stora Ensoplanen
0-1 Joanna Wallgren (32)
0-2 självmål (37)
0-3 Olivia Strand (54)
0-4 Olivia Strand (68)
0-5 Olivia Strand (77)
Utvisningar Kvarnsveden: Linnea Näslund (35) och Khummi Al-Haji (59)
Utvisning Heffnersklubban: Amanda Sevefjord (59)
Domare: Ahmed Mizher
Publik: 300
Matchfakta

Heffnersklubban kryssade borta mot Gefle

24 sep 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ledde två gånger om borta mot Gefle, som båda gångerna jobbade sig ikapp och det hela slutade med kryss, due-due.(mer info kommer)

Läs mer

Skön vändning och revansch för Heffnersklubban - Joanna Wallgren matchhjälte

16 sep 2023 Div. 1 Norra

Med halvtimman kvar hamnade Heffnersklubban i 1-2-underläge hemma mot Brage.Men via två mål från Joanna Wallgren vred man sig ur greppet, vann och tog...

Läs mer

0-1-förlust för ineffektivt Heffnersklubban mot Luleå: "Onödigt"

3 sep 2023 Div. 1 Norra

Det blev ingen revansch för Heffnersklubban för vårens förlust uppe i Luleå.Norrbottniskorna vann nämligen med 1-0 på HK-vallen.- Onödig förlust för v...

Läs mer

Två nya mål av Joanna Wallgren - men ändå förlust mot nästjumbon

25 aug 2023 Div. 1 Norra

I våras tappade Heffnersklubban poäng hemma mot bottenlaget Team Hudik.Ikväll blev det etter värre på bortaplan och trots ett markant spelövertag lyck...

Läs mer

Joanna Wallgren dubbel målskytt när Heffnersklubban tog hem klykderbyt över Själevad: "Skapade mycket"

12 aug 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban studsade tillbaka efter förlusten i Östersund förra helgen och tog hem klykderbyt mot Själevad till slut med 3-0.- Vi skapade mycket d...

Läs mer

Talangfull försvarsspelare kör igång igen - väljer spel i Heffnersklubban

1 aug 2023 Div. 1 Norra

I början av juni slutade 19-åringen i SDFF.Nu snörar Lyan Al-Rikabi på sig dojjorna igen och har skrivit på för Heffnersklubban.- Hon har känt sig för...

Läs mer