Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland annat ett äkta hattrick av Olivia Strand.
- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt, säger Jonas Prytz.

Kvarnsveden spelade för att hänga kvar i division 1 medan Heffnersklubban inte hade mer än äran att spela för. Något som visade sig räcka långt då man tog med sig hela potten och en 5-0-victoria med sig hem i bussen från Borlänges utkanter.

Efter en jämn inledningskvart kom Heffnersklubban igång och i den 32:a minuten skarvade Olivia Strand fram bollen till en Joanna Wallgren i målform och så var det 0-1.

Bara tre minuter senare drabbades hemmalagets Linnea Näslund av ett rött kort (protest mot domslut) vilket inte förbättrade Borlängelagets möjligheter till poäng i den här matchen. Och Inte blev det bättre av att en hemmaförsvarare bröstade in Olivia Strands inlägg i egen bur i kamp med Joanna Wallgren fram till 0-2, morsning & goodbye.

Knappt tio minuter in i andra tryckte Olivia Strand upp bollen i nättaket efter en hörna och retur innan Amanda Sevefjord och Kvarnsvedens Khummi Al-Haji fick suyna det röda kortet.
- Ett horribelt domslut! "Seve" blir pårusad av deras spelare och domaren visade ut båda spelarna, dundrar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och skakar på huvudet.

Trots incidenten fortsatte Heffnersklubban och Olivia Strand hitta nätet. 0-4 kom efter ett fint instick in i straffområdet till Olivia från Julia Ramsell och i den 77:e minuten fullbordade Olivia Strand sitt äkta hattrick med ett skott i krysset och fastställde samtidigt segern till 5-0.

- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt och vi fick fina ytor efter utvisningarna.. Kvarnsveden har ett par farliga omställningar i första, sen hade de ingenting. Vi har tre-fyra lägen ytterligare som var riktigt heta men vi nöjer oss med full hand idag, säger Jonas Prytz.

Olivia Strand gör ett äkta hattrick och ligger bakom de två övriga målen. På mitten var Maja Scharin tillbaka på fotbollsplanen och svarade för 90 inspirerande minuter. Även vänsteryttern Julia Ramsell imponerade när Heffnersklubban tog revansch från förra helgens 0-1-förlust hemma mot Luleå.

 

Kvarnsvedens IK emblemHeffnersklubbans BK emblem
Kvarnsvedens IK - Heffnersklubbans BK 0-5
9 september 2023 - 9 september 2023 - 13:00 - Stora Ensoplanen
0-1 Joanna Wallgren (32)
0-2 självmål (37)
0-3 Olivia Strand (54)
0-4 Olivia Strand (68)
0-5 Olivia Strand (77)
Utvisningar Kvarnsveden: Linnea Näslund (35) och Khummi Al-Haji (59)
Utvisning Heffnersklubban: Amanda Sevefjord (59)
Domare: Ahmed Mizher
Publik: 300
Matchfakta

Omgång 12 (19-23 juni): Bortamatcher i Luleå och Gävle väntar för Heffnersklubban och Alnö på söndag

19 jun 2024 Div. 1 Norra

Efter två raka förluster och 1-7 i målskillnad är det dags för Heffnersklubban att återvända till vinnarspåret. På söndag väntar långresa till Luleå o...

Läs mer

Omgång 11: Både Heffnersklubban och Alnö föll med 0-3 på hemmaplan i helgen

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Varannan vecka hemma, varannan borta. Det har gällt för både Alnö och Heffnersklubban så här långt. Och så även i omgång 11 nu i helgen. Tyvärr föll b...

Läs mer

Omgång 10: Ingen bra lokal helg - klara förluster för både Heffnersklubban och Alnö på resande fot

9 jun 2024 Div. 1 Norra

Det blev ingen bra helg för våra lokala lag i div. 1 Norra. Igår föll Alnö med hela 0-6 mot Brage borta och det blev förlust även för Heffnersklubban ...

Läs mer

Omgång 9: Bella i buren bakom Alnös andra poäng i år - Heffnersklubban vann säkert mot Brage

1 jun 2024 Div. 1 Norra

Inför: Alnö tog poäng i premiären, 2-2 mot Luleå, men sedan dess har man inkasserat sju raka nederlag och måste kliva upp på vinnartåget så man inte b...

Läs mer

Alnö åkte ur Svenska Cupen trots en stark insats mot IFK Östersund: "Sett till chanserna borde vi vunnit"

29 maj 2024 Div. 1 Norra

Alnös damer tog hem DM och kvalificerade sig för spel i Svenska Cupen och i första omgången ställdes man mot seriekonkurrenten IFK Östersund hemma på ...

Läs mer

Omgång 8 (24-26 maj): Ida Markström avgjorde för Heffnersklubban på stopptid men svårt skadedrabbat Alnö föll stort

25 maj 2024 Div. 1 Norra

Ida Markström blev stor matchhjälte när hon skickade in matchens enda mål på stopptid borta mot Karlberg medan det inte gick lika bra för ett vingklip...

Läs mer