Allix och Absar bakom Sund 2:s seger borta mot Kraftfull: "Stabilt och kontrollerat"

15 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Ett sent mål av Allix Jonsson i första och ett tidigt av Absar Nurul i andra räckte till tre poäng för Sund 2 på HK-vallen mot ett formstarkt Kraftfull.
– En stabil seger, vi vinner kontrollerat och det blev aldrig någon nerv, säger Sundtränaren Robin Runsvik.

FC Kraftfull kom till spel hemma på HK-vallen med tre raka vinster men gästerna Sund 2 tog ingen notis om detta utan kunde ganska komfortabelt ta hem en 2-0-seger efter ett sent mål i första halvlek och det andra tidigt efter pausvilan.

Allix Jonsson fick i den 41:a minuten bollen inne i straffområdet och han placerade säkert in den.
Tvåan satte Absar Nuril i minut 48 då ett tidigt slaget inlägg nådde honom inne i straffområdet och han tog emot bollen innan han rullade in 0-2.

Gästerna hade därefter inga större problem att spela av matchen och ta med sig tre poäng hem till Flodbergs IP som är Sund 2:s hemmaborg.

– En stabil seger, vi vinner kontrollerat och det blev aldrig någon nerv i en välspelad match mellan två lag som gärna spelade sig framåt via mittfältet, säger Sundtränaren Robin Runsvik.

– Vi fick aldrig något riktigt grepp på dem. De vände spelet ofta och kom alltid med fart och dessutom duktiga med bollen och slog knappt bort något. Vi blev trötta att jaga boll och orkade inte vara konstruktiva och noga när vi själva hade bollen. Nyttigt att möta den här typen av lag så grabbarna inser att vi behöver mer flås. Vi hade en hel del chanser i första halvlek och i början av andra men vi var inte tillräckligt vassa och saknade tyngden i anfallen, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Hela Sund 2 ska ha beröm för sin insats men en extra blomma till ständigt hotande Absar Nurul, Emil Moratovic på det defensiva mittfältet och och vänsterbacken Emil Jabari, född 06 och yngst i laget.
I Sundsvalls FF var det ingen som stack ut det där lilla extra men ingen föll heller ur ramen.

Sund IF 2

FC Kraftfull - Sund IF 2
15 juni 2022 - 20:00 - HK-vallen
0-1 Allix Jonsson (41)
0-2 Absar Nuril (48)
Domare: Jesper Löf
Publik:
Matchfakta

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer