Alma Häggkvist slog hörna direkt i mål när Kovland tog en stabil seger borta mot Matfors: "Bra på fasta"

4 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Redan efter fem minuters spel på Thulevallen slog Alma Häggkvist en hörna direkt i mål vilket lade grunden för Kovlands 3-0-seger över Matfors.
- Vi är bra på fasta men idag skapade vi även chanser i spelet, något som vi annars haft problem med i år, säger KIF-tränaren Charles Merchant.

Kovland anlände till Thulevallen i Matfors som serieledare och redan i den femte minuten tog man ledningen då Alma Häggkvist skruvade in en hörna direkt i mål.

Trots övertag och fint spel tog det till inledningen av den andra halvleken innan man kunde näta nästa gång. Moa Berg drev in från vänsterkanten och slog en cross till Tella Åström som mötte direkt och bollen gick in via stolpen.

Matfors hade det jobbigt men var inte helt ofarliga och fick en gyllene chans till reducering men KIF-målvakten Emilia Larsson räddade friläget.

Där rök hemmalagets chans till kontakt och i slutminuten kunde Moa Berg fastställa bortasegern till 3-0. Efter ett hopslag strax utanför Matfors straffområde hamnade bollen hos Moa som lobbsköt över MIF-målvakten.
I och med vinsten toppar Kovland fortfarande serien.

- Vi är bra på fasta men idag skapade vi även chanser i spelet, något som vi annars haft problem med i år. Efter vårt tidiga 2-0-mål i andra luftade vi hela bänken och alla fick speltid. Matfors fick lite mer att säga till om men vi stängde till bra därbak sånär som på en chans men då räddade Emilia (Larsson). Och som vanligt i år så gjorde vi mål i slutminuterna, en bra vana, säger KIF-tränaren Charles Merchant.

- Inte vår match idag, vi var inte på tårna. Kovland var det bättre laget och vinner matchen rättvist, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Målvakten Emilia Larsson stabil och säker i Kovland, mittbacken Anna Öhman likaså. I anfallet visade Nathalie Jonasson-Collett upp lite finesser hon snappat upp från sin Italienresa som tunnlar, finter och klacksparkar.

I Matfors kämpade och slet Lina Lundgren över hela planen och var svår att ta bollen ifrån. Elin Sundell var riktigt tuff och skicklig med boll och i vanlig ordning överbetyg till Emma Andersson i försvaret.

 

Matfors IF 1Kovlands IF Dam

Matfors IF - Kovlands IF 0-3
4 juni 2023 - 18:00 - Thulevallen
0-1 Alma Häggkvist (5) 
0-2 Tella Åström (47)
0-3 Moa Borg (90)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 57
Matchfakta

"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel de...

Läs mer

Tre mål av Anna Edin när Stöde ledde med 7-0 redan i halvtid över Njurunda

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde gick på knock direkt och ledde efter den första halvleken med hela 7-0 över Njuunda, tre mål inprickade av Anna Edin. Gästerna stoppade därefter...

Läs mer

Sidsjö-Böle undvek jumboplatsen efter avslutande seger över Sundsvalls FF

30 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tack vare 3-2-vinsten över Sundsvalls FF i hängmatchen i Damtreans B-slutspel undvek Sidsjö-Böle jumboplatsen och lämmnade över träsleven till Sund.- ...

Läs mer

Sundsvalls DFF utveckling seriesegrare - och klara för division 2

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling hamnade i ett tidigt underläge men sedan skrämselhickan släppt vände det unga laget till en klar 7-1-vinst och seriesegern säkrad och ...

Läs mer

Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästern...

Läs mer

SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.- Det blev tufft på slutet dä...

Läs mer