Alma Häggkvist slog hörna direkt i mål när Kovland tog en stabil seger borta mot Matfors: "Bra på fasta"

4 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Redan efter fem minuters spel på Thulevallen slog Alma Häggkvist en hörna direkt i mål vilket lade grunden för Kovlands 3-0-seger över Matfors.
- Vi är bra på fasta men idag skapade vi även chanser i spelet, något som vi annars haft problem med i år, säger KIF-tränaren Charles Merchant.

Kovland anlände till Thulevallen i Matfors som serieledare och redan i den femte minuten tog man ledningen då Alma Häggkvist skruvade in en hörna direkt i mål.

Trots övertag och fint spel tog det till inledningen av den andra halvleken innan man kunde näta nästa gång. Moa Berg drev in från vänsterkanten och slog en cross till Tella Åström som mötte direkt och bollen gick in via stolpen.

Matfors hade det jobbigt men var inte helt ofarliga och fick en gyllene chans till reducering men KIF-målvakten Emilia Larsson räddade friläget.

Där rök hemmalagets chans till kontakt och i slutminuten kunde Moa Berg fastställa bortasegern till 3-0. Efter ett hopslag strax utanför Matfors straffområde hamnade bollen hos Moa som lobbsköt över MIF-målvakten.
I och med vinsten toppar Kovland fortfarande serien.

- Vi är bra på fasta men idag skapade vi även chanser i spelet, något som vi annars haft problem med i år. Efter vårt tidiga 2-0-mål i andra luftade vi hela bänken och alla fick speltid. Matfors fick lite mer att säga till om men vi stängde till bra därbak sånär som på en chans men då räddade Emilia (Larsson). Och som vanligt i år så gjorde vi mål i slutminuterna, en bra vana, säger KIF-tränaren Charles Merchant.

- Inte vår match idag, vi var inte på tårna. Kovland var det bättre laget och vinner matchen rättvist, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Målvakten Emilia Larsson stabil och säker i Kovland, mittbacken Anna Öhman likaså. I anfallet visade Nathalie Jonasson-Collett upp lite finesser hon snappat upp från sin Italienresa som tunnlar, finter och klacksparkar.

I Matfors kämpade och slet Lina Lundgren över hela planen och var svår att ta bollen ifrån. Elin Sundell var riktigt tuff och skicklig med boll och i vanlig ordning överbetyg till Emma Andersson i försvaret.

 

Matfors IF 1Kovlands IF Dam

Matfors IF - Kovlands IF 0-3
4 juni 2023 - 18:00 - Thulevallen
0-1 Alma Häggkvist (5) 
0-2 Tella Åström (47)
0-3 Moa Borg (90)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 57
Matchfakta

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer