Alma slog en hörna direkt i mål när Kovland vände mot Söråker: "Komfortabel seger till slut"

19 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog ledningen mot Kovland men efter en hörna direkt i mål av Alma Häggkvist i den första halvlekens sista minut kunde man avgöra till egen fördel med två mål sista halvtimman.
- Vi gör en bra match och det blev en komfortabel seger till slut, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Det började bra för Söråker då Ella Forssén laddade bössan från långt håll och då hemmamålvakten hade solen i ögonen svepte den in i nätet.
Annars var Kovland det spelförande laget och precis innan pausvilan kom den rättmätiga kvitteringen då Alma Häggkvists hörna skruvade sig in i bortre gaveln.

Övertaget spelmässigt fortskred i den andra halvleken och kvarten in fick Petra Blückert på en bra halvvolleyträff efter en ny hörna och bollen satt perfekt till höger om bortamålvakten.
Med fem minuter kvar blev Tella Åström krokad när hon var på väg igenom, reste sig och tog själv hand om straffen. Målvakten gick åt rätt håll men den var för välplacerad för att kunna stoppas.

- Vi gör en bra match och det blev en komfortabel seger till slut i en match vi dominerar och trycker fast dem på sin egen planhalva. Vi hade bud på fler mål men slog tyvärr bort det avgörande passet, som ibland blev ett för mycket istället för att avsluta, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Kan ha varit den match med lägst tempo alla kategorier de senaste åren. Vi själva kom inte alls upp i acceptabel passningsnivå. Nej, vi gör ingen bra match och den här är ingen vi kommer att se tillbaka med ett leende på, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Jonna Wistrand och Petra Blückert styrde spelet från mittfältet och överbetyg i Kovland även till högerbacken Alma Häggqvist vars hörnor hela tiden var farliga.

Söråkers debutant mellan stolparna, Tullamaja Nordlöf, ska ha beröm och inte lastas för förlusten. Högerbacken Amanda Vainio stängde ner sin kant och vi plussar även för Elin Könbergs första halvlek.

 

Kovlands IF DamSöråkers FF

Kovlands IF - Söråkers FF 3-1
19 maj 2023 - 19:00 - HK Vallen
0-1 Ella Forssén (20)
1-1 Alma Häggkvist (45) hörna
2-1 Petra Blückert (60)
3-1 Tella Åström (86. straff)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 47
Matchfakta

Tilda Sundqvist ostoppbar när Sidsjö-Böle vann med 5-3 över Fränsta

27 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Fränsta ledde med 2-1 borta mot Sidsjö-Böle innan det vände med råge och hemmalaget prickade in fyra mål på raken. Värste skarprättare var Tilda Sundq...

Läs mer

150 cm Teres Öhlén nickade in Kovlands segermål i 90:e minuten

26 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Timrå 2 och Kovland var på väg mot en mållös match.Men i minut 90 nickade planens minsta spelare, 150 cm Teres Öhlén, in Kovlans segermål distinkt på ...

Läs mer

Tyra Öhmans hattrick fick det att väga över för SDFF mot SFF - fostrad i SFF...

25 maj 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling ställde upp med stora delar av sitt F19-lag i mötet med Sundsvalls FF.Men det var först avslutningskvarten som man kunde säkra segern ...

Läs mer

Stöde vände på Flodbergs IP mot Sund: "Vill framhålla våra flicklagsspelare"

25 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Sund tog ledningen mot Stöde hemma på Flodbergs men gästerna vände till en 4-1-victoria, men inte utan besvär.- Vill framhålla våra flicklagsspelare s...

Läs mer

Ida Thelbergs frispark fixade Söråkers trea mot Matfors - gjorde matchens enda mål

24 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Det blev ingen målkavalkad uppe på Löta i afton utan blott ett enda mål, inprickat av Ida Thelberg i mitten av den första halvleken med en distinkt sl...

Läs mer

Kryss på Kubenfältet - Medskogsbron kvitterade två gånger om mot SDFF Utveckling

23 maj 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling ledde två gånger om över Medskogsbron, som kom tillbaka båda gångerna.Kvitteringsmålet i den 80:e minuten satte rutinerade Jennie Sjöd...

Läs mer