Alma slog en hörna direkt i mål när Kovland vände mot Söråker: "Komfortabel seger till slut"

19 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog ledningen mot Kovland men efter en hörna direkt i mål av Alma Häggkvist i den första halvlekens sista minut kunde man avgöra till egen fördel med två mål sista halvtimman.
- Vi gör en bra match och det blev en komfortabel seger till slut, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Det började bra för Söråker då Ella Forssén laddade bössan från långt håll och då hemmamålvakten hade solen i ögonen svepte den in i nätet.
Annars var Kovland det spelförande laget och precis innan pausvilan kom den rättmätiga kvitteringen då Alma Häggkvists hörna skruvade sig in i bortre gaveln.

Övertaget spelmässigt fortskred i den andra halvleken och kvarten in fick Petra Blückert på en bra halvvolleyträff efter en ny hörna och bollen satt perfekt till höger om bortamålvakten.
Med fem minuter kvar blev Tella Åström krokad när hon var på väg igenom, reste sig och tog själv hand om straffen. Målvakten gick åt rätt håll men den var för välplacerad för att kunna stoppas.

- Vi gör en bra match och det blev en komfortabel seger till slut i en match vi dominerar och trycker fast dem på sin egen planhalva. Vi hade bud på fler mål men slog tyvärr bort det avgörande passet, som ibland blev ett för mycket istället för att avsluta, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Kan ha varit den match med lägst tempo alla kategorier de senaste åren. Vi själva kom inte alls upp i acceptabel passningsnivå. Nej, vi gör ingen bra match och den här är ingen vi kommer att se tillbaka med ett leende på, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Jonna Wistrand och Petra Blückert styrde spelet från mittfältet och överbetyg i Kovland även till högerbacken Alma Häggqvist vars hörnor hela tiden var farliga.

Söråkers debutant mellan stolparna, Tullamaja Nordlöf, ska ha beröm och inte lastas för förlusten. Högerbacken Amanda Vainio stängde ner sin kant och vi plussar även för Elin Könbergs första halvlek.

 

Kovlands IF DamSöråkers FF

Kovlands IF - Söråkers FF 3-1
19 maj 2023 - 19:00 - HK Vallen
0-1 Ella Forssén (20)
1-1 Alma Häggkvist (45) hörna
2-1 Petra Blückert (60)
3-1 Tella Åström (86. straff)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 47
Matchfakta

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer