Alnö 2 tog hem en femetta mot Matfors – reservmålvakt tvåmålsskytt

3 sep 2021 Div. 3 Medelpad

Alnö 2 vann med 5-1 hemma på Släda över Matfors och Rosie Nilsson och den inhoppande reservmålvakten på topp gjorde två mål vardera.
– I halvtid snackade vi om att hota mer i djupled vilket också fungerade bra och vi kunde gå från 2-1 till 5-1, säger Alnö 2:s tränare Tobias Björklund.

Matfors hade tänkt sig att kliva tillbaka på vinnarspåret efter årets första förlust i förra omgången, 0-1 mot Heffnersklubban 2, men se det gick inte alls det.

Veteranen Rosie Nison i Alnö 2 gjorde både 1-0 och därefter även 2-0 med ett riktit kämpamål innan Lina Lundgren kunde reducera för Matfors.

– Efter det målet kändes det som att tjejerna fick lite energi och kom tillbaka in i matchen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Direkt i den andra halvleken slog Emilia Jansson Lindén en perfekt djupledsboll till Maja Gisslin med 3-1 som resultat och rullgardinen ner för gästerna.

Alnö slängde sedan in sin reservmålvakt Ebba Röstberg Gillow på topp och hon tackade för förtroendet med att göra de två avslutande målen i matchen.

– Vi mötte ett lag som gått starkt i år och höll oss till vår gameplan. I halvtid snackade vi om att hota mer i djupled vilket också fungerade bra och vi kunde gå från 2-1 till 5-1, säger Alnö 2:s tränare Tobias Björklund.

– Vi var inte riktigt där, jag är helt tom. Hade vi spelat som vi verkligen kan och visat tidigare hade det varit vi som vunnit med 5-1. Vi gjorde dem bra, gav dem tid på mittfältet så de kunde komma med fart. och utnyttja ytorna, säger Elisabeth Gradin.

I Alnö var vänsteryttern Maja Gisslin kvick och duktig på att utmana och rycka förbi sina motståndare. Kombinerar speed och bollkontroll på ett sätt som är ovanligt för Damtrean. Målvakten Ronja Johansson var tryggheten själv längst bak.

I Matfors var det spridda skurar, några som var bra medan andra inte nådde upp till normal standard vilket gjorde att spelet haltade betänkligt.

Resultatet gjorde att Alnö 2 passerade Matfors i tabellen. Alnö nu ny trea, MIF fyra.

ALNÖ IF 2 - MATFORS IF 5-1
Mål Alnö 2: Rosie Nilsson 2, Ebba Röstberg Gillow och Maja Gissli.
Mål Matfors: Lina Lundgren.
Domare: Yosief AngosomPublik: uppgift saknas ännu
Arena: Släda IP
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer