Alnö dängde topplaget Notviken - drömmen om spel i Ettan även nästa år lever

2 okt 2022 Div. 1 Norra

En påpasslig Mira Hulinder utnyttjade ett målvaktsschabbel efter dryga timman spelad och skickade in Alnös segermål mot topplaget Notviken.
En fullträff som i förlängningen kan ge fortsatt spel i division 1 för ö-laget.
– Vi gör en stark kämpa- och försvarsinsats, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Det var tuffa förutsättningar för Alnö. Ta poäng, gärna vinn, när topplaget Notviken gästade Släda IP.
Vid ett lyckat resultat fanns fortfarande chansen att hänga kvar i division 1 en säsong till. Och dessutom utan kvalspel.

Och Alnö gick till verket med beslutsamhet, kampanda och bra försvarsspel. Visst, Notviken hade mest boll och hade både en nick i ribban och ett stolpskott i första halvlek men hemmalaget var inte helt ofarliga på sina omställningar.

Efter dryga timman spelad fick bortamålvakten hjärnsläpp och spelade ut bollen rakt på foten på Mira Hulinder som på ett tillslag stötte bollen i tomt mål från femton meter.
Julia Heed hade därefter ett skott i insidan av stolpen fram till 2-0 men då man höll tätt bakåt tog man hem den viktiga trean i kampen om att slippa direkt nedflyttning och devisen "motivation slår klass" stämde ännu en gång.

– Vi gör en stark kämpa- och försvarsinsats, en klassisk lagseger, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

I den avslutande omgången har Alnö tuffast möjliga motstånd då överlägsna seriesegrarna Sunnanå väntar, tjugo vinster och ett kryss. För att nå Heffnersklubban på säker mark krävs seger uppe i Skellefteå men det kan räcka om man inte förlorar med för stora siffror för att hålla Trångfors, på nedflyttningsplats, bakom sig. Just nu är försprånget tre poäng och åtta plusmål. Trångfors möter tredjejumbon Härnösand hemma. Kan bli en hård målskillnadsaffär nästa söndag.

 

Alnö IF emblemNotvikens IK DFF emblem

Alnö IF - Notvikens IK DFF 1-0
2 oktober 2022 - 11:00 - Släda IP
1-0 Mira Hulinder (63)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 47
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer