Alnö föll i kvalmötet mot Kvarnsveden - ett mål avgjorde dubbelmötet: "Rånade på en straff"

22 okt 2022 Div. 1 Norra

Alnö förlorade den andra och avgörande kvalmatchen mot ex-allsvenska Kvarnsveden trots storspel av Emelie Bergh mellan stolparna.
0-1-förlusten innebär nu spel i tvåan nästa år för det talangfulla Alnölaget.
- Vi förlorade mot ett bättre lag men blev nog rånade på en straff på slutet när vi jagade kvittering, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö gjorde en fin säsong och taxade in på en fin sjätteplats i division 1 Norrland.
Men då Svenska Fotbollförbundet stryper antal serier från sex till tre skulle det krävas kvalspel för eventuellt fortsatt spel i ettan.

För motståndet stod ex-allsvenska Kvarnsveden som efter 0-0 på Släda IP förra helgen kunde avgå med segern hemma på Stora Ensoplanen i Borlänge i returmötet.
Efter en mållös första halvlek tack vare storspel från Alnömålvakten Emelie Bergh kom avgörandet i den 57:e minuten då Felicia Ersson, efter en frisparksvariant, fick på ett bra skott ur snäv vinkel som hittade in via duktiga Emelie.

Det visade sig bli enda fullträffen i dubbelmötet lagen emellan så det kom att skilja blott ett mål från vidare spel i division 1 för Alnötjejerna..

- Vi förlorade mot ett bättre lag men blev nog rånade på en straff på slutet när vi jagade kvittering då Julia Heed blev rammad inne i straffområdet så vi var inte så långt ifrån att nå en förlängning och då vet man aldrig vad som hänt. Tyvärr nådde vi inte riktigt upp i normal standard idag vilket nog hade varit ett måste då det var ett bra lag vi mötte utan vi fick förlita oss på Emelie Bergh i målet som höll oss kvar i matchen, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Överlägset bäst i Alnö var redan nämnda målvakten Emelie Bergh som var rena väggen.

.
Kvarnsvedens IK emblemAlnö IF emblem

Kvarnsvedens IK - Alnö IF 1-0
22 oktober 2022 - 14:00 - Stora Ensoplanen
1-0 Felicia Ersson (57)
Domare: Mimmi Damtew
Publik: 285
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer