Alnö föll i streckmatchen mot Själevad: "Sätter oss i skiten"

20 aug 2022 Div. 1 Norra

Alnö hade chansen att skapa lite luft ner till nedflyttningsstrecket men föll med 1-3 i klykderbyt mot Själevad efter att ha hamnat i ett tidigt 0-2-underläge.
– Spelmässigt är vi det bättre laget i matchen men sätter oss i skiten med två tidiga baklängesmål, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Det var regnigt och svårspelat på Släda IP när Alnö tänkte försöka skapa lite luft till lagen under nedflyttningsstrecket, däribland gästande Själevad.

Men man gav sig själva en uppförsbacke efter två snabba bortamål.
Moa Våglund slog ett "misslyckat" inlägg som dalade in i bortre krysset och strax därpå dubblade Marie Dahlberg försprånget. Då hade man bara spelat dryga kvarten.

Resten av matchen förlade Alnö på nolaskogsarnas planhalva men det verkade lögn att få in bollen. Men så, i den 63:e minuten, fick Maya Hulinder på en bra träff och bollen satt perfekt i krysset.

Men det visade sig dessvärre vara undantaget som bekräftade regeln och några fler hemmamål blev det inte utan istället kunde Amanda Berglund långt in på stopptid göra 1-3 sedan ett bakåtpass bromsats upp i vätan.

– Spelmässigt är vi det bättre laget i matchen men sätter oss i skiten med två tidiga baklängesmål. Tycker ändå att vi borde ha vänt matchen sett till de chanser vi skapade och det var frustrerande med alla missar, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Målskytten Maya Hulinder slet både i defensiven som framåt och däremellan och var klart bäst på den blöta planen.

Alnö ligger fortfarande på rätt sida nedflyttningsstrecket, men nu skiljer bara målskillnad ner till kvalplatsen och en poäng ner under detsamma där vi hittar Heffnersklubban.

.
Alnö IF emblemSjälevads IK emblem

Alnö IF - Själevads IK 1-3
20 augusti 2022 - 14:00 - Släda IP
0-1 Moa Våglund (13)
0-2 Marie Dahlberg (17)
1-2 Maya Hulinder (63)
1-3 Amanda Berglund (90+6)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 28
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer