Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.
Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.
33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rapid Wien och lirat med AIK:s farmarlag.
Nu har han lockats till Sundsvall av Heffnersklubbans målskytt Amanda Sevefjord.
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre, säger den nye Alnötränaren.

Som Lokalfotbollen tidigare berättat om fortsätter inte Johnny Svelander, vare sig som tränare eller sportchef, efter degraderingen tillbaka till division 4.

Nu har Alnö gjort klart med en ny tränare.

Det blir 33-årige Daryosh Hematian med spelarförflutet i bland annat Väsby United, numera AFC Eskilstuna, och då farmarlag till AIK och även ungdomsproffs i Österrike.
Så sent som ifjol lirade han aktivt i FC Djursholm.
Som tränare ledde han IF Warta i division 5B Göteborg 2021 och där blev det även några inhopp som spelare.
Senast kommer han från ett tränarjobb i IF Warta på Hisingen

"Han är idag bosatt i Stockholm där han jobbar som järnvägsingenjör, och kommer i slutet av året att flytta norrut för kärleken", skriver klubben på sin facebooksida.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till Daryosh.

Hur kom det sig att det blev Alnö IF?
- Sanningen är att jag bara har hört gott om Alnö, och vi är lite av en "perfect match", då vi båda strävar efter att utveckla föreningen och spelarna, vi har samma ambitioner och det är det viktiga när man ska jobba ihop.

Vad hoppas du kunna bidra med?
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre.

Du är inte direkt lastgammal, vad har du för tränarmeriter?
- Jag har fått hoppa in några gånger och ta över tillfälligt som tränare under min spelarkarriär men offeciellt från start har jag tränat Väsby Uniteds ungdomslag och IF Wartas herrar.

Vilka klubbar har du spelat aktivt med?
- Som spelare är det inte så dramatiskt faktiskt, jag var duktig som ung och gjorde min första resa till Rapid Wien som 16-åring, annars har jag några få framträdande i Superettan med Väsby United samt en kort sväng i finska högstaligan och ifjol blev det några matcher med FC Djursholm.

Och avslutningsvis. Hur hamnade du i Sundsvall?
- Sanningen är att det är Heffnersklubbans Amanda Sevefjord som har lurat hit mig, så om nån kommer ha klagomål på mig så hänvisar jag att dom ska kontakta henne direkt istället då jag kommer att ligga under hennes ansvarsområde (skratt).

Lycka till och välkommen till Norrland. Vi har minus 21 idag.
- 21 minus!? Är det möjligt ens? Säger du det, i så fall har Amanda lurat hit mig. Om det är så kallt så kommer jag jobba emot, haha, avslutar den nye Alnötränaren.

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer

Inför seriestarten: Svartviks IF

10 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Efter två raka uppflyttningar efter omstarten är Carl Bergseijes Svartvik uppe i Medelpadsallsvenskan, där man av Lokalfotbollen är uttalad favorit ti...

Läs mer

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer