Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.
Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.
33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rapid Wien och lirat med AIK:s farmarlag.
Nu har han lockats till Sundsvall av Heffnersklubbans målskytt Amanda Sevefjord.
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre, säger den nye Alnötränaren.

Som Lokalfotbollen tidigare berättat om fortsätter inte Johnny Svelander, vare sig som tränare eller sportchef, efter degraderingen tillbaka till division 4.

Nu har Alnö gjort klart med en ny tränare.

Det blir 33-årige Daryosh Hematian med spelarförflutet i bland annat Väsby United, numera AFC Eskilstuna, och då farmarlag till AIK och även ungdomsproffs i Österrike.
Så sent som ifjol lirade han aktivt i FC Djursholm.
Som tränare ledde han IF Warta i division 5B Göteborg 2021 och där blev det även några inhopp som spelare.
Senast kommer han från ett tränarjobb i IF Warta på Hisingen

"Han är idag bosatt i Stockholm där han jobbar som järnvägsingenjör, och kommer i slutet av året att flytta norrut för kärleken", skriver klubben på sin facebooksida.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till Daryosh.

Hur kom det sig att det blev Alnö IF?
- Sanningen är att jag bara har hört gott om Alnö, och vi är lite av en "perfect match", då vi båda strävar efter att utveckla föreningen och spelarna, vi har samma ambitioner och det är det viktiga när man ska jobba ihop.

Vad hoppas du kunna bidra med?
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre.

Du är inte direkt lastgammal, vad har du för tränarmeriter?
- Jag har fått hoppa in några gånger och ta över tillfälligt som tränare under min spelarkarriär men offeciellt från start har jag tränat Väsby Uniteds ungdomslag och IF Wartas herrar.

Vilka klubbar har du spelat aktivt med?
- Som spelare är det inte så dramatiskt faktiskt, jag var duktig som ung och gjorde min första resa till Rapid Wien som 16-åring, annars har jag några få framträdande i Superettan med Väsby United samt en kort sväng i finska högstaligan och ifjol blev det några matcher med FC Djursholm.

Och avslutningsvis. Hur hamnade du i Sundsvall?
- Sanningen är att det är Heffnersklubbans Amanda Sevefjord som har lurat hit mig, så om nån kommer ha klagomål på mig så hänvisar jag att dom ska kontakta henne direkt istället då jag kommer att ligga under hennes ansvarsområde (skratt).

Lycka till och välkommen till Norrland. Vi har minus 21 idag.
- 21 minus!? Är det möjligt ens? Säger du det, i så fall har Amanda lurat hit mig. Om det är så kallt så kommer jag jobba emot, haha, avslutar den nye Alnötränaren.

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer

Från en säsong i botten till kamp om seriesegern efter blott en förlust för Kovland: "Hör inte till vanligheterna"

16 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Bottenstrid ifjol förbyttes till toppdito i år och en tredjeplats i Medelpadsallsvenskan.Det kan svänga fort i fotbollens värld.- Topp 3 och bara en f...

Läs mer