Alnö jobbade sig ikapp 0-2-underläge i derbyt mot Heffnersklubban – Felicia Lindström kvitterade i slutminuten

12 maj 2022 Div. 1 Norra

Heffnersklubban rev åt sig en 2-0-ledning före paus men i andra reducerade Alnö först till 1-2 innan Felicia Lindström hann emellan på en för snäv bakåtpassning och tåade in kvitteringen i den 90:e minuten.
– Känns surt att vi ger bort segern i den andra halvleken, säger Heffneersklibbans tränare Jonas Prytz.

Det blev ett rafflande slut av derbyt mellan Alnö och Heffnersklubban som dessutom bjöd på några märkliga mål.

Heffnersklubban tog ledningen efter åtta minuter sedan hemmamålvakten (nåja, matchen spelades på Westhagen, Emelie Bergh rensade rakt på Hanna Ekdahl som knappt visste att hon gjorde mål.

Ida Cöster ökade på för det blå laget med ett lågt skott i vänstra burgaveln innan halvtid och Alnö var i brygga inför den andra halvleken.

Tvåmålssledningen stod ändra fram till det återstod lite drygt tio minuter kvar då Alnö fick en hörna och på den satte Maya Hulinder 1-2 via en Heffnersklubbanförsvarare.

HK såg dock ut att ändå avgå med segern då Felicia Lindström vann ett motlägg mot Frida Forslund i bortamålet på en för snäv bakåtpassning i den sista matchminuten och satte kvitteringen och räddade en viktig poäng åt sitt Alnö.

– Det var lite bjudningarnas match, vi bjöd dem på de två första och vi fick lite hjälp mev våra. Tycker att det var rättvist med vår kvittering då vi rent spelmässigt var värda minst den ena poängen, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

– Vi gör en hyfsad första halvlek i motvinden och leder med 2-0 där det var mycket kamp. Tyvärr ger vi bort den andra halvleken och de får göra 1-2 på en felaktigt dömd hörna och sen slarvar vi på deras kvitteringsmål. Nä, det här var surt och vi blev hårt drabbade av våra misstag. Men det är bara att greppa om och sikta in oss på nästa match, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Mittfältarna Maya Hulinder och Ella Zetterberg utmärkte sig extra i Alnö medan Emelie Åkersten i försvaret och Linnea Sahlin framåt bäst i Heffnersklubban.

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2-2
2022-05-12 - 18:30 - Westhagens IP
0-1 Hanna Ekdahl (8)
0-2 Ida Cöster (36)
1-2 Maya Hulinder (79)
2-2 Felicia Lindström (90)
Domare: Michaela Backlund
Publik: 75
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer