Alnö kryssade mot Storfors efter tappad ledning

17 sep 2022 Div. 1 Norra

Alva Lydén gav Alnö ledningen innan tjugan spelad på Släda IP men tidigt i andra utjämnade Agnes Namutosi för gästande Storfors.
Ett resultat som stod sig speltiden ut.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek, men tyvärr en sämre andra, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö var på hugget under den första halvleken i den viktiga streckmatchen hemma på Släda mot Storfors. Ledningsmålet kom i den 19:e minuten då Alva Lydén nickade in en hörna.
Laget hade både före och efter lägen att göra fler mål men avsluten hamnade allt så ofta rakt på duktiga bortamålvakten Ellen Björkman.

Den andra halvleken blev som en omvänd hand där gästerna strax utanför Piteå rev åt sig kommandot och Agnes Namutosi kvitterade bara fem minuter in med ett vinkelskott som smet in lite väl enkelt.

Alnö höll sedan stången och med kvarten kvar kom man tillbaka in i matchen och Mira Hulinder kom fri men blev upphakad av bortamålvakten när hon var på väg att runda henne men då hon inte lade sig utan försökte snubbla vidare kom heller ingen avblåsning för straff.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek, men tyvärr en sämre andra. Med bättre skärpa hade vi haft ett par måls försprång i halvtid men då vi bränner våra lägen gör de mål på sin första riktiga chans i andra. Därefter är de hetare än oss och vi får försvara oss så vi får i alla fall med oss poäng, som kunnat varit tre om vi fått den där straffen när Mira var igenom sedan vi repat oss sista kvarten, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Sett till 90 minuter var det ingen i Alnö som stack ut det där extra.

Tack vare poängen ligger Alnö fortfarande på rätt sida det negativa kvalstrecket, fortfarande på målskillnad före Heffnersklubban som kryssade mot Själevad. Nolaskogsarna som ligger poängen framför Medelpadsduon. De tre avslutande omgångarna lär bli ytterst spännande.

.
Alnö IFStorfors AIK

Alnö IF - Storfors AIK 1-1
17 september 2022 - 12:00 - Släda IP
1-0 Alva Lydén (19)
1-1 Agnes Namutosi (50)
Domare: Jesper Löf
Publik: 47
Matchfakta

Heffnersklubban kryssade borta mot Gefle

24 sep 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ledde två gånger om borta mot Gefle, som båda gångerna jobbade sig ikapp och det hela slutade med kryss, due-due.(mer info kommer)

Läs mer

Skön vändning och revansch för Heffnersklubban - Joanna Wallgren matchhjälte

16 sep 2023 Div. 1 Norra

Med halvtimman kvar hamnade Heffnersklubban i 1-2-underläge hemma mot Brage.Men via två mål från Joanna Wallgren vred man sig ur greppet, vann och tog...

Läs mer

Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland ...

Läs mer

0-1-förlust för ineffektivt Heffnersklubban mot Luleå: "Onödigt"

3 sep 2023 Div. 1 Norra

Det blev ingen revansch för Heffnersklubban för vårens förlust uppe i Luleå.Norrbottniskorna vann nämligen med 1-0 på HK-vallen.- Onödig förlust för v...

Läs mer

Två nya mål av Joanna Wallgren - men ändå förlust mot nästjumbon

25 aug 2023 Div. 1 Norra

I våras tappade Heffnersklubban poäng hemma mot bottenlaget Team Hudik.Ikväll blev det etter värre på bortaplan och trots ett markant spelövertag lyck...

Läs mer

Joanna Wallgren dubbel målskytt när Heffnersklubban tog hem klykderbyt över Själevad: "Skapade mycket"

12 aug 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban studsade tillbaka efter förlusten i Östersund förra helgen och tog hem klykderbyt mot Själevad till slut med 3-0.- Vi skapade mycket d...

Läs mer