Alnö nöp poäng hemma på Släda mot topplaget Lucksta: "Fantastisk laginsats"

Alnö tog efter en kämpainsats poäng mot topplaget Lucksta hemma på Släda IP sedan man spelat 2-2, samtliga mål gjorda före paus.
- Vi gör en fantastisk laginsats rakt igenom, säger Alnötränaren Patrik Nylund.

Starkt försvarsspel, effektiva framåt och de berömda marginalerna på rätt sida gjorde att Alnö kunde ta poäng av Lucksta i derbyt hemma på Släda IP trots att det var botten mot toppen.

Men det var gästerna som tog en tidig ledning då Abdulie Turay lyckades sätta nätet i dallring efter en tilltrasslad situation inne i Alnös straffområde.

Hemmagrabbarna utjämnade redan i den tionde minuten sedan man kommit runt på kanten, spelat snett inåt bakåt till Emil Friberg som satte dit bollen.

I andravåg efter en frispark fick, i den 26:e minuten, unge mittbacken Arvid Svensson på en kanonträff och bollen satt perfekt i krysset och vändningen var ett faktum.

Lite drygt tio minuter senare var det åter kryssläge på Släda IP. Axel Erngren i Alnömålet gick åt rätt håll på en straff men Rabii Hamdans stramare satt perfekt vid stolpen.

Märkligt nog var målandet över för kvällen trots att Lucksta tog över totalt i den andra halvleken och hemmalaget kämpade med allt de hade för att freda sig men topplagets segermål kom aldrig.

- Vi dominerade den andra halvleken totalt och tillät inte Alnö att komma över på vår planhalva. Vi skapade chans efter chans men fick inte till något tredje mål och det är ju som bekant målen som räknas. Tappade räkningen på hur många bollar vi hade i ribba och stolpe plus bollar som rann precis utanför stolparna, suckade Luckstas tränare Paul Thompson.

Paul fortsätter:
- Som helhet en bra prestation av oss så när som på att vi slappnade av vid två tillfällen och de kunde göra sina mål plus att vi inte fick dit det där segermålet som jag tycker vi förtjänar.

- Vi gör en fantastisk laginsats rakt igenom sett till de bristfälliga resultaten vi presterat på siståne. Vi har haft lite av en nystart med en hel del snack och haft en bra träningsvecka. Kul att se våra mer rutinerade unga spelare hjälpa de mer orutinerade ungtupparna, och vice versa, säger Alnötränaren Patrik Nylund.

I ett starkt Alnökollektiv stack unge mittbacken Arvid Svensson, född 06, ut lite extra - och blev som sagt även målskytt.

Lucksta hade en duo som utmärkte sig lite extra. Rabii Hamdan styrde spelet på ett bra sätt och gamlingen, 39-årige Jimmie Nordberg, visade att han fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan i sin comeback och svarade för ett piggt inhopp.

 

Alnö IFLucksta IF

Alnö IF - Lucksta IF 2-2
9 juni 2023 - 19:00 - Släda IP
0-1 Abdulie Turay (3)
1-1 Elias Friberg (10)
2-1 Arvid Svensson (26)
2-2 Rabii Hamdan (38, straff)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 85
Matchfakta

Omgång 12 (19-23 juni); Alnö och Fränsta föll i sista matchen innan sommaruppehållet - men Selånger fixade en trea!

Inför: Viktiga poäng står på spel i den sista omgången innan sommaruppehållet. Kuben vill gå ren hela vårsäsongen, Selånger inte tappa i kampen om kva...

Läs mer

Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sports...

Läs mer

Alve Jonsson återvänder till moderklubben Selånger

Selånger har lagom till midsommarhelgen gjort klart med en hemvändare. Det är 19-årige centrala mittfältaren Alve Jonsson som lämnar Strands IF efter ...

Läs mer

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer