Alnö på väg mot seger - då räddade Koivjstlo Persson poäng för Selånger: "Hade varsin halvlek"

Alnö jagar årets första seger men trots att man ledde derbyt mot Selånger med både 2-0 och 3-2 fick man "nöja sig" med ett kryss sedan Sebastian Koivisto Persson hittat rätt för SSK med sex minuter kvar.
- En match där vi hade varsin halvlek så kryss var nog rättvist, summerade nye Alnötränaren Mattias Gustafsson.

Superjumbon, blott tre inspelade poäng, kom till Selånger IP och under den första halvleken chockade man topplaget med att spela till sig en 2-0-ledning.
0-1 nickade Karl Lindström in med schwung på ett inlägg på andravåg efter hörna i minut 25 och lite drygt tio minuter senare mötte Filip Wendle men lång hörna vid den bortre stolpen med bredsidan på volley.

I den andra halvleken jagade Selånger kontakt och efter dryga timman reducerade Lukas Lindbäck på straff och i den 73:e minuten utjämnade Mika Petteri Lindroos.
Men Alnö bet ifrån sig och lite drygt fem minuter senare satte Jesper "Bobban" Andersson av på en djupledsboll och satte kyligt 2-3.
Återigen reste sig SSK och på en lång lyftning och missförstånd i Alnös mittförsvar kom Sebastian Koivisto Persson ren och behärskat överlistade han comebackande veterankeepern Joakim Grannas. "Jocke" skulle emellertid få revansch då hemmalaget i slutminuterna fick en dubbelchans där han reflexräddade det första skottet och därefter tog hjälp av en försvarare på mållinjen på returen.

- Lite blandade känslor efter att ha tappat både 2-0 och 3-2 men vi kunnat bli helt lottlösa på slutet. Trodde annars på tre poäng när vi kontrade in 3-2. En match där vi hade varsin halvlek så kryss var nog rättvist i en spännande och sevärd match, summerade nye Alnötränaren Mattias Gustafsson.

- Svårt att summera direkt efter slutsignalen då vi tappar två poäng idag. Vi börjar annars ganska bra men släpper in två fasta situationer där vi gör individuella misstag. Tror att de första 35 idag var våra sämsta i år. Vi hade ändå lägen att gå till pausvila med åtminståne 1-2. Vår andra halvlek var däremot riktigt stark där vi kommer tillbaka och hämtar in dubbla underlägen och borde nog avgjort på slutet med de chanser vi skapade men bollen ville inte in, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Kollektivet stod i fokus hos båda lagen denna afton inför nästan 200 åskådare. Fin publiksiffra!

 
Selånger SKAlnö IF
Selånger SK - Alnö IF 3-3
2 augusti 2024 - 19:30 - Selånger IP
0-1 Karl Lindström (25)
0-2 Filip Wendle (36)
1-2 Lukas Lindbäck (61, straff)
2-2 Mika Petteri Lindroos (73)
2-3 Jesper Andersson (79)
3-3 Sebastian Koivisto Persson (84)
Domare: Elias Ekström
Publik: 180
Matchfakta
 
Inför: Ikväll kör två av våra lokala lag igång hösten i trean med ett derby där topplaget Selånger tar emot jumbon Alnö. Given etta på förhand men i ett derby kan allting hända och ett poängtörstigt Alnö siktar givetvis på en nystart och jakten på nytt kontrakt. Men att rå på ett Selånger som jagar kvalplats, i år igen, till division 2 borde bli en för tuff nöt att knäcka?

Kval till division 2 - IFK Umeå vidare, möter Täfteå i andra omgången

IFK Umeå tog andraplatsen i trean på bättre målskillnad än Selånger och i första kvalmatchen spelade man 0-0 borta mot Notviken. Under lördagen vann m...

Läs mer

Selånger bara ett mål från kvalspel till tvåan - kryssade i avslutningen borta mot IFK Umeå: "Surt"

Selånger gav det en chans och hade ledningen borta mot IFK Umeå men hemmalaget fick till ett kryss vilket räckte för att ta hem andraplatsen före SSK ...

Läs mer

Oskar Nordlund avslutade säsongen som femmålsskytt i Fränstas kross av Dvärsätt

Fränsta avslutade serien på bästa sätt och specifikt då Oskar Nordlund som prickade in en femling i 6-0-vinsten över Dvärsätt.- Typiska Oskarmål. Han ...

Läs mer

Berg ledde över Kuben i stökig match - då frälste Linus & Linus "Tigerränderna" med två fullträffar

Det blev en stökig avslutningsmatch för Kuben borta mot Berg med massor av varningar och två utvisningar men tack vare Linus & Linus, Hallenius &a...

Läs mer

Alnö förlorade mot Kramfors-Alliansen trots tre gjorda mål

Trots tre gjorda mål, två av Jesper "Bobban" Andersson, blev det ännu en förlust för Alnö då gästande Kramfors-Alliansen satte nätet på Släda IP i dal...

Läs mer

Alnö tappade 3-1-ledning på slutet - straffmål för Obbola avgjorde

Med timman spelad ledde Alnö med 3-1 och såg ut att gå mot säsongens blott tredje seger. Då vände nedflyttningskollegorna Obbola och satte segermå...

Läs mer