Alnö U avgjorde med fem mål sista halvtimman på Ljungalid - hattrick av Melvin Ogebrand

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Melvin Ogebrand svarade för ett hattrick under den andra halvleken när Alnö U gick ifrån till en 6-0-seger över Ljunga i den första omgången av B-slutspelet.
- 90 minuters spel mot ett mål, vi fick verkligen träna på att spela på motståndarnas planhalva, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.

Alnö 2 tog hand om initiativet direkt på Ljungalid men hade svårt att omsätta övertaget i mål, dels beroende på starkt försvarsspel av hemmalaget och ofokuserade avslut av gästerna. Det krävdes att Ljungaspelarna satte bollen i eget mål i slutet av den första halvleken för att bryta dödläget.
Det dröjde sedan till dryga timman spelad innan Eddie Molin förmådde göra 0-2 och därefter gick ketchupflaskan i topp och Alnögrabbarna kunde gå ifrån till en 6-0-vinst där Melvin Ogebrand prickade in ett hattrick på slutet och även Melker Eklund Nordlander hittade nätet.

- 90 minuters spel mot ett mål, vi fick verkligen träna på att spela på motståndarnas planhalva men hade svårt att få in bollen i deras kasse. Vi orkade mer än dem på slutet och bollarna trillade in i strid ström. Proppen ur. Innan det tappade jag räkningen på hur många chanser vi brände, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.

- Så länge vi spelade som vi kommit överens om höll vi dem stången och det var bara ett sketet självmål som skiljde lagen men när man inte gör det vi pratat om blir det som på slutet idag, det rinner iväg. Kanske berodde det på trötthet då vi bara fick ihop en avbytare efter flera akuta sjukdomsfall då 19 spelare blev 12, säger Ljungas tränare Roger Mattsson.

Bäst i Alnö 2 var Vidar Kreij som visade kreativitet och slitstyrka på mitten. Målvakten Mats -Erik Thunfors och hårt kämpande vänsterbacken Levi Molin bäst i Ljunga.

 

Ljunga IF 1 emblemAlnö IF Herr utv emblem 
Ljunga IF - Alnö IF Utveckling 0-6
16 juni 2024 - 16:00 - Ljungalid
0-1 självmål (42)
0-2 Eddie Molin (61)
0-3 Melvin Ogebrand (66)
0-4 Melker Eklund Nordlander (81)
0-5 Melvin Ogebrand (83)
0-6 Melvin Ogebrand (85)
Domare: Abdulahi Shino
Publik: 30

Kungsnäs trummar på - idag 4-0 över SFF på Balders konstgräs

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en 4-0-seger på Balders konstgräs mot ett oengagerat Sundsvalls FF där siffrorna snarare var i underkant. Allt talar för att KFC kval...

Läs mer

Johan Skogs frispark från 28 meter blev avgörande i västraderbyt

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Johan Skogs frispark från 28 meter i den 17:e minuten smet in mellan benen på Stödemålvakten. Ett mål som visade sig bli avgörande i det prestigefulla...

Läs mer

Östavall avgjorde i andra halvlek på Hasselbacken

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-2, satte Östavall 1-3 tidigt i andra och gick ifrån till 1-6 innan även Hassel hittade rätt med en snygg frispark.- Vi...

Läs mer

W.O.-seger för Sidsjö-Böle - Södermalm fick inte ihop lag

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det blir ingen lunchmatch på Kustängen idag. Södermalm får inte ihop fullt lag och tvingas lämna walk over mot Sidsjö-Böle.

Läs mer

Kryss uppe på Hemmanet mellan Svartvik 2 och Alnö U: "Vi borde ha vunnit"

4 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det kryssades uppe på Hemmanet när Svartvik 2 och Alnö U drabbade samman. Gästerna tog ledningen efter dryga halvtimman men hemmalaget utjämnade i mit...

Läs mer

Sundsvalls FF vände sista 20 mot Södermalm

3 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm ledde med 2-1 med 20 minuter kvar. Då nickade en försvarare in bollen i eget mål och sedan avgjorde Axel Hedqvist för Sundsvalls FF- Vi är s...

Läs mer