Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg till att hans lag kunde gå ifrån och vinna med klara 4-0 över indal.
- Vi vinner men jag är inte riktigt nöjd på det sätt vi spelade men vi hade Ossian i målet och han såg till att de aldrig fick riktig närkontakt, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.

Alnö Utvecklingslag är nya serieledare i B-slutspelet. Detta efter en resultatmässigt klar bortaseger över Indal. Spelmässigt var det jämnare då bortakeepern Ossian Andrews Levenhagen med sina parader såg till att inte Indal hamnade i förarsätet.
Vidar Kreij satte 0-1 på straff i den 20:e minuten och efter Indals bränningar kunde istället Alnögrabbarna öka på ledningen med dryga timman spelad, målskytt Melvin Ogebrand.
Efter det målet mattades Indal och Justin Odoemelam och Eddie Molin kunde dubbla siffrorna till 4-0 i bortafavör.

- Vi hade svårt att få till det under den första halvleken men i andra såg det bättre ut och bollarna trillade in i Indalsmålet. Vi vinner men jag är inte riktigt nöjd på det sätt vi spelade men vi hade Ossian i målet och han såg till att de aldrig fick riktig närkontakt, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson, som nu blir A-lagstränare i klubben och ska försöka rädda kvar representationslaget i trean.

- Vi spelade riktigt bra och det här var ett steg i rätt riktning men vi har oflyt. Deras första mål är en straff efter kamp axel mot axel och de som stod på läktaren och hade en bättre position än mig sade att två av deras mål luktade offside. Men ingen skam att förlora mot Alnö, de har ett riktigt bra lag men nog var vi värda en poäng i alla fall sett till spel och chanser. Att de går ifrån på slutet är inget att säga om då vi gav dem ytor när vi flyttade fram manskapet, säger Indals tränare Anders Aspenrud.

Jämnt överlag i båda lagen men den som stack ut var nämnde Alnökeepern Ossian Andrews Levenhagen.

 

Indals IF emblemAlnö IF Herr utv emblem 
Indals IF - Alnö IF Utveckling 0-4
26 juni 2024 - 19:30 - Härevallen
0-1 Vidar Kreij (20, straff)
0-2 Melvin Ogebrand (64)
0-3 Justin Odoemelam (77)
0-4 Eddie Molin (81)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 45

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer