Alnös Frida Olsson och Heffnersklubbans Joanna Wallgren dubbla målskyttar i dagens DM-matcher

18 feb 2024 DM, damer

Två matcher i Grupp 1 spelades under eftermiddagen där Selånger i den första matchen tog ledningen men Frida Olsson såg med sina två mål att vända det hela till en 2-1-seger för Alnö. I den andra kampen var det Heffnersklubbans Joanna Wallgrens tur att bli dubbelmålskytt i 2-1-vinsten över SDFF, som ställde upp med sitt F19-lag.

DM Dam Grupp 1

Alnö saknar ännu målvakt och kom med utespelaren Alva Johansson mellan stolparna och hamnade i underläge efter tolv minuter då Johanna Hallberg hittade rätt för Selånger.
Frida Olsson avslutade två frilägen kring pausvilan på bästa sätt och vände till seger även om SSK hade en chans till ett kryss på slutet.
- Vi provade ett nytt spelsystem och några fick spela på ovana platser. Vi skapade en hel del chanser men på det hela taget var det ingen skönhetsupplevelse men det är skönt att komma igång med det stora spelet, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
(väntar på återkoppling från SSK)

Alnö IFSelånger SK
Alnö IF - Selånger SK 2-1
18 februari 2024 - 16:00 - Nordichallen
0-1 Johanna Hallberg (12)
1-1 21. Frida Olsson (24)
2-1 Frida Olsson (32)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta
 
Heffnersklubban vann dagens andra match i grupp 1 och även här hade vi en tvåmålsskytt i form av Heffnersklubbans Joanna Wallgren, som konserverat målformen från ifjol verkar det som trots sin nya nummer 10-position. Sitt andra mål dundrade hon upp i nättaket efter lite flipper i boxen. Siffrorna hade
Josefin Edin reducerade för SDFF i slutminuterna efter en fin omställning men närmare än så kom man inte. SDFF matchade igår mot Piteå och kom till spel idag med sitt F19-lag som i år spelar i division 2 förstärkta med Lisen Hafstad, många fina räddningar, och Jennifer Olofsson.
- Vi jobbar med ett nytt spelsystem med att bli mer bollhållande, speciellt på motståndarnas planhalva. Tycker att vi lyckas bra med det trots att vi är tidigt in i processen och vi skapade en hel del chanser, speciellt under den första halvleken, säger Heffnersklubbans nye tränare Fredrik Karlström.
- Vi följer vår match plan riktigt bra, för att vara vår första match tillsammans. Vi möter ett vasst lag som naturligtvis var spelförande. Men jag tycker att vi gör det riktigt svårt för dem att få igång något spel. De är farliga mot oss med sina långa bollar över vår backlinje och Lisen i målet fick briljera några gånger., säger SDFF:s F19-tränare Micke Byström.

Heffnersklubbans BKSundsvalls DFF A -lag
Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 2-1
18 februari 2024 - 17:00 - Nordichallen
1-0 Joanna Wallgren (12)
2-0 Joanna Wallgren (33)
2-1 Josefin Edin (48)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 55
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer