Alnös fyramålsskytt William Svelander: "Jag tror på oss som seriesegrare"

20 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Selånger tog ledningen mot Alnö men topplaget vämde via två sena mål i första halvlek och i andra inledde man med trean vilket stängde matchen.
Till slut vann Alnö med tennissiffrorna 6-1 och fyra av målen prickades in av skytteligaledaren William Svelander, varav ett äkta hattrick under andra halvlek.
– Jag tror på oss, svarar fyramålsskytten på frågan om Alnö grejar seriesegern.

Alnö gick i afton in i hösten efter att ha stått över de två senaste omgångarna då man skulle ha mött Indal, det lag som drog sig ur innan seriestarten).

Och det märktes en viss ringrost då passningsspelet inte klaffade samtidigt som Selånger försvarade sig väl och svarade med ett par vassa kontringar första halvtimman.

Det var även hemmalaget (även om matchen spelades på Balders konstgräs) som tog ledningen genom en helt fri Gustav Salomonsson.

– Det måste ha varit minst tre meter offside, kommenterade Alnömålvakten Joakim Grannas i paus.

Allt eftersom halvleken led började Alnös maskineri fungera och redan innan SSK tog ledningen hade gästerna vaskat fram ett par "givna" målchanser men comebackande målvakten Arvid Boström höll sitt mål rent från påhälsning med ett par reflexräddningar.

Men med tio minuter kvar av halvleken var han dock maktlös då seriens skyttekung William Svelander kom fri efter ett snabbt anfall och satte kvitteringen.

Solen har som bekant sina fläckar och bara ett par minuter senare var målvakts-Arvid ute från sitt mål och slog en riktig "indianare" eller "amerikansk urbefolkningsare för att vara politiskt korrekt, vilket gav Måns Lind öppet mål. Måns som alltså fick göra mål i sin sista match för klubben i höst då studier väntar på Gotland.

Det hann inte gå många minuter in i andra förrän William Svelander stängde matchen med sitt 3-1-mål och tretton minuter senare fullbordade han sitt äkta hattrick och fjärde mål i matchen med sitt 5-1-mål.

– Jag tror på oss, svarar fyramålsskytten efter matchen på Lokalfotbollens fråga om Alnö grejar seriesegern.

I slutminuten fastställde Elias Friberg Alnösegern till 6-1.

Lokalfotbollen-TV:
• Fyramålsskytten Svelander och blivande "Gotlandsstudenten" Lind berättar om målen.
• Alnötränaren Jonny Svelander om den fina höststarten.
• Selångers tränare Mikael Öhman efter att ha tappat 1-0 till 1-6.

SELÅNGER SK - ALNÖ IF 1-6
1-0 Gustav Salomonsson (28)
1-1 William Svelander (35)
1-2 Måns Lind (38)
1-3 William Svelander (50)
1-4 William Svelander (56)
1-5 William Svelander (63)
1-6 Elias Friberg (90)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 50 (räknad av Lokalfotbollen)
Matchfakta

 

Fler bilder kommer att läggas in under lördagen

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer