Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.
I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sportsliga utan det är det civila jobbet som sätter käppar i hjulet.
– Det är klart att det känns tråkigt, säger Daryosh till ST-sporten.

Alnö har en riktig sexpoängsmatch mot Ope i serien och allt annat än tre poäng är mer eller mindre otänkbart om man vill skrämma bort nedflyttningsspöket. Åtminstone för stunden.
Då väljer tränaren Daryosh Hematian att kliva av sitt uppdrag. Men inte på sportsliga grunder utan det civila då jobbet tar allt mer tid vilket innefattar ännu mer resande i sin nya befattning.
– Det är klart att det känns tråkigt. Det hade kanske varit bättre om det kommit i slutet av säsongen, men det är också ganska bra tajming nu till sommaruppehållet. Men det är något varken jag eller Alnö kan styra över, säger Daryosh till ST-sporten.

Det blev bara en halv säsong som Alnötränare.
– Det har varit lärorikt och spännande. Jag som kommer från Stockholm och Göteborg, en annan del av fotbollen, har fått lära mig mycket om norrländsk fotboll, både på gott och ont.
- Delvis hur försäsongen fungerar – som att tre lag kan dela på en elvamannaplan och två mål. Det är väldigt fascinerande, men väldigt oroväckande. Jag tycker inte det är rättvist mot spelarna och det måste förbättras. Att vi har fått spela säsongsinledningen på neutral plan är också väldigt nytt för mig. Jag har märkt att jag är väldigt bortskämd.

Mot Ope blir det sportchefen Tomas Berglund och U-lagets Mattias Gustafsson som kommer att leda laget.
- Vi får se hur det blir i framtiden. Vi jobbar på ett par namn just nu och hoppas hitta en lösning redan i slutet på veckan. Det är ju sommaruppehåll efter morgondagens match så det är ingen jättepanik. Men vi hoppas och tror ändå på en snar lösning, säger sportchefen Tomas Berglund till Lokalfotbollen.

Så här skriver klubben på sin hemsida:
Styrelsen vill informera om att Daryosh Hematian kommer under den här veckan att avsluta sitt uppdrag som huvudtränare för Alnö If Herr.
Anledningen är att Daryosh har fått ändrade arbetsuppgifter hos sin arbetsgivare som gör att han kommer att behöva resa mer och därför inte har möjlighet att delta i den utsträckning som han känner skulle behövas för att fortsätta som huvudtränare. Föreningen har haft ett fint samarbete med Daryosh och skulle gärna sett honom fortsätta i sin nuvarande roll, men har full förståelse för att det inte fungerar med de förändringar som hans arbete innebär.
Daryosh gör sista träningen som huvudtränare den här veckan.
Föreningen jobbar på en lösning och kommer förhoppningsvis att kunna berätta om nya huvudtränare senare den här veckan.
Vi vill tacka Daryosh för sin tid på Alnö IF och önskar honom det bästa framöver.
/ Styrelsen

Selånger bara ett mål från kvalspel till tvåan - kryssade i avslutningen borta mot IFK Umeå: "Surt"

Selånger gav det en chans och hade ledningen borta mot IFK Umeå men hemmalaget fick till ett kryss vilket räckte för att ta hem andraplatsen före SSK ...

Läs mer

Oskar Nordlund avslutade säsongen som femmålsskytt i Fränstas kross av Dvärsätt

Fränsta avslutade serien på bästa sätt och specifikt då Oskar Nordlund som prickade in en femling i 6-0-vinsten över Dvärsätt.- Typiska Oskarmål. Han ...

Läs mer

Berg ledde över Kuben i stökig match - då frälste Linus & Linus "Tigerränderna" med två fullträffar

Det blev en stökig avslutningsmatch för Kuben borta mot Berg med massor av varningar och två utvisningar men tack vare Linus & Linus, Hallenius &a...

Läs mer

Alnö förlorade mot Kramfors-Alliansen trots tre gjorda mål

Trots tre gjorda mål, två av Jesper "Bobban" Andersson, blev det ännu en förlust för Alnö då gästande Kramfors-Alliansen satte nätet på Släda IP i dal...

Läs mer

Alnö tappade 3-1-ledning på slutet - straffmål för Obbola avgjorde

Med timman spelad ledde Alnö med 3-1 och såg ut att gå mot säsongens blott tredje seger. Då vände nedflyttningskollegorna Obbola och satte segermå...

Läs mer

Selånger med i kvalracet efter uddamålsseger över Björna: "Nu laddar vi mot IFK Umeå nästa helg"

Selånger gjorde ingen kanonmatch hemma på nya konstgräset mot bottenlaget Björna men lyckades ändå ro hem en uddamålsseger, 3-2, och är fortfarande me...

Läs mer