Alnötränarna nöjda med årets säsong: "Hade som mål att ta oss upp i trean"

28 nov 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö IF hade inför säsongen målet att vinna Medelpadsallsvenskan.
Något man lyckades med med bravur.
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det, säger tränaren Johnny Svelander.

2015 spelade Alnö IF senast division 3-fotboll.

Sejouren blev dock bara ettårig men efter att varit nere i division 5 och vänt är man nu tillbaka i trean efter årets övertygande seger i Medelpadsallsvenskan.

Tränarduon Johnny Svelander och Daniel Friberg gjorde sin första säsong och man kan lugnt påstå att det blev succé på direkten.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Johnny Svelander om den gångna säsongen.

Kanske lite dum fråga, men är du nöjd med er säsong?
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det absolut bästa med säsongen är att vi trots vår unga trupp lyckades hålla en hög lägstanivå. Det var det enda vi var osäkra på i förhand. Att vi hade kvalitet visste vi.

...och sämsta?
– Vi har inte så mycket vi är missnöjda med. Vi hade lite otur med avstängningar och skador som bidrog till att vi inte gick obesegrade. Det hade varit roligt om vi klarat oss med en nolla i förlustkolumnen, men samtidigt ingår både skador, varningar och utvisningar i fotboll så inget vi ska skylla på.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Egentligen inte. Vi själva visste hur bra spelare vi hade. Däremot tror jag omvärlden reagerat på några i spelare som varit utropstecken i Alnö.

Kommer du och Daniel att fortsätta i Alnö även nästa år?
– Både jag och Daniel är inställda på en fortsättning, men det är inte helt klart. Nu jobbar vi hårt för att ge laget fina förutsättningar i trean. Sen om det innebär att vi får fortsätta får framtiden utvisa.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har en del namn på önskelistan förstås. Några har provat på några träningar, medan andra funderar. Vi vill förstärka, men vi behöver ha balans i rekrytering och stomme. Klart att vi tappar Max Hulinder, Albin Norlander och Henrik Ekdahl. Även Måns Lind försvann till Gotland i somras och får ses som en förlust.

Vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsallsvenskan i år?
– Givetvis ger jag högt betyg. Det är fantastiskt vilket engagemang ni har för vår lokala idrott. Otroligt uppskattat från många håll och kanter. Hatten av (guldhatten i år)

Oj, tack för berömmet. Avslutningsvis. Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag inte frågat om?
– I övrigt kan jag meddela att vi väntar spänt på vilken division 3-serie vi hamnar i. Finns en viss risk att Medelpadslagen sprids i två serier. Oavsett blir det roligt att mäta krafterna mot bättre lag.

Omgång 1 (3-4 maj): I morgon fredag startar Medelpadsallsvenskan

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en spelas under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det bl...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer