Alnötränarna nöjda med årets säsong: "Hade som mål att ta oss upp i trean"

28 nov 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö IF hade inför säsongen målet att vinna Medelpadsallsvenskan.
Något man lyckades med med bravur.
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det, säger tränaren Johnny Svelander.

2015 spelade Alnö IF senast division 3-fotboll.

Sejouren blev dock bara ettårig men efter att varit nere i division 5 och vänt är man nu tillbaka i trean efter årets övertygande seger i Medelpadsallsvenskan.

Tränarduon Johnny Svelander och Daniel Friberg gjorde sin första säsong och man kan lugnt påstå att det blev succé på direkten.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Johnny Svelander om den gångna säsongen.

Kanske lite dum fråga, men är du nöjd med er säsong?
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det absolut bästa med säsongen är att vi trots vår unga trupp lyckades hålla en hög lägstanivå. Det var det enda vi var osäkra på i förhand. Att vi hade kvalitet visste vi.

...och sämsta?
– Vi har inte så mycket vi är missnöjda med. Vi hade lite otur med avstängningar och skador som bidrog till att vi inte gick obesegrade. Det hade varit roligt om vi klarat oss med en nolla i förlustkolumnen, men samtidigt ingår både skador, varningar och utvisningar i fotboll så inget vi ska skylla på.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Egentligen inte. Vi själva visste hur bra spelare vi hade. Däremot tror jag omvärlden reagerat på några i spelare som varit utropstecken i Alnö.

Kommer du och Daniel att fortsätta i Alnö även nästa år?
– Både jag och Daniel är inställda på en fortsättning, men det är inte helt klart. Nu jobbar vi hårt för att ge laget fina förutsättningar i trean. Sen om det innebär att vi får fortsätta får framtiden utvisa.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har en del namn på önskelistan förstås. Några har provat på några träningar, medan andra funderar. Vi vill förstärka, men vi behöver ha balans i rekrytering och stomme. Klart att vi tappar Max Hulinder, Albin Norlander och Henrik Ekdahl. Även Måns Lind försvann till Gotland i somras och får ses som en förlust.

Vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsallsvenskan i år?
– Givetvis ger jag högt betyg. Det är fantastiskt vilket engagemang ni har för vår lokala idrott. Otroligt uppskattat från många håll och kanter. Hatten av (guldhatten i år)

Oj, tack för berömmet. Avslutningsvis. Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag inte frågat om?
– I övrigt kan jag meddela att vi väntar spänt på vilken division 3-serie vi hamnar i. Finns en viss risk att Medelpadslagen sprids i två serier. Oavsett blir det roligt att mäta krafterna mot bättre lag.

Damme Johamsson sänkte Selånger när Essvik vann toppmötet: "Seriens kyligaste spelare"

28 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Selånger dominerade toppmötet mot Essvik hemma på IP.Men gästerna har Danne Johansson.– Han är klass och seriens kyligaste spelare, berömmer Selångert...

Läs mer

Kuben vann en sevärd match med uddamålet på Ånge IP: "Spelar den bästa fotbollen"

28 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge svarade för en bra insats i afton men räckte inte ända fram mot Kuben som vann med uddamålet av fem i en synnerligen sevärd tillställning där båd...

Läs mer

Nytillskottet K-W Svedin Selångers matchhjälte mot Kuben i toppmötet

21 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Han har ett förflutet i Kuben och tog en time-out från fotbollen i vinter innan han nyligen skrev på för Selånger.Ikväll gjorde Karl-William Svedin, e...

Läs mer

Fränstas anfallsduo Oskar Nordlund och Tobias Engström gjorde alla målen i 5-0-vinsten över Kovland

21 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Oskar Nordlund svarade för ett hattrick och anfallskollegan Tobias Engström gjorde sina två första mål för säsongen när Fränsta tog en komfortabel 5-0...

Läs mer

Kontringar Essviks melodi i 5-0-vinsten över IFK Sundsvall

21 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Essvik vann förra mötet med IFK Sundsvall med 5-1.Ikväll gjorde man lika många mål men höll nollan.– Vårt kontringsspel fungerade bra idag och på slut...

Läs mer

Kalfa Kargbo tvåmålsskytt när Selånger vände mot Ånge

17 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge tog ledningen på Selånger IP men tack vare mål av nyförvärvet Karl-William Svedin och två av hete Kalfa Kargbo kunde SSK spela hem segern.– Den f...

Läs mer