Alnötränarna nöjda med årets säsong: "Hade som mål att ta oss upp i trean"

28 nov 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö IF hade inför säsongen målet att vinna Medelpadsallsvenskan.
Något man lyckades med med bravur.
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det, säger tränaren Johnny Svelander.

2015 spelade Alnö IF senast division 3-fotboll.

Sejouren blev dock bara ettårig men efter att varit nere i division 5 och vänt är man nu tillbaka i trean efter årets övertygande seger i Medelpadsallsvenskan.

Tränarduon Johnny Svelander och Daniel Friberg gjorde sin första säsong och man kan lugnt påstå att det blev succé på direkten.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Johnny Svelander om den gångna säsongen.

Kanske lite dum fråga, men är du nöjd med er säsong?
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det absolut bästa med säsongen är att vi trots vår unga trupp lyckades hålla en hög lägstanivå. Det var det enda vi var osäkra på i förhand. Att vi hade kvalitet visste vi.

...och sämsta?
– Vi har inte så mycket vi är missnöjda med. Vi hade lite otur med avstängningar och skador som bidrog till att vi inte gick obesegrade. Det hade varit roligt om vi klarat oss med en nolla i förlustkolumnen, men samtidigt ingår både skador, varningar och utvisningar i fotboll så inget vi ska skylla på.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Egentligen inte. Vi själva visste hur bra spelare vi hade. Däremot tror jag omvärlden reagerat på några i spelare som varit utropstecken i Alnö.

Kommer du och Daniel att fortsätta i Alnö även nästa år?
– Både jag och Daniel är inställda på en fortsättning, men det är inte helt klart. Nu jobbar vi hårt för att ge laget fina förutsättningar i trean. Sen om det innebär att vi får fortsätta får framtiden utvisa.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har en del namn på önskelistan förstås. Några har provat på några träningar, medan andra funderar. Vi vill förstärka, men vi behöver ha balans i rekrytering och stomme. Klart att vi tappar Max Hulinder, Albin Norlander och Henrik Ekdahl. Även Måns Lind försvann till Gotland i somras och får ses som en förlust.

Vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsallsvenskan i år?
– Givetvis ger jag högt betyg. Det är fantastiskt vilket engagemang ni har för vår lokala idrott. Otroligt uppskattat från många håll och kanter. Hatten av (guldhatten i år)

Oj, tack för berömmet. Avslutningsvis. Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag inte frågat om?
– I övrigt kan jag meddela att vi väntar spänt på vilken division 3-serie vi hamnar i. Finns en viss risk att Medelpadslagen sprids i två serier. Oavsett blir det roligt att mäta krafterna mot bättre lag.

Ännu en spelare som tar klivet över från Ånge till Fränsta: "Vi ska vinna serien"

25 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Fränsta värvar en tredje spelare från nabon och seriekonkurrenten Ånge.Det är 16-årige Adam Hamdani som ansluter till FIK.– Vi ska vinna serien och me...

Läs mer

Selånger värvar från division 3 – Petter Bergh ansluter från Sund

25 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Selånger ligger inte på latsidan när det gäller att förstärka sin trupp.Senast in är Petter Bergh från division 3- (eller 2)-laget Sund. Petter som åt...

Läs mer

Planerna: En Elitfyra tillsammans med Ångermanland och Jämtland/Härjedalen redan 2023?

21 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Medelpads Fotbollförbund är lite inne på samma spår som Lokalfotbollen då det gäller att få ihop tolv lag i vår högsta lokala serie.Men till skillnad ...

Läs mer

Var nära att ta en plats i GIF Sundsvalls A-trupp – nu klar för Essvik

20 jan 2022 Div. 4 Medelpad

För några år sedan var han nära att ta en plats i GIF Sundsvalls A-trupp.Nu väljer 25-årige allroundspelaren Felix Häggström spel i Essvik och blir dä...

Läs mer

Tuffa tider i Sidsjö-Böle: "Jobbar med näbbar och klor"

19 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Sidsjö-Böle har tappat stora delar av sin spelartrupp och nu är det risk, likt FC Norr United, att även de tvingas tacka nej till spel i Medelpadsalls...

Läs mer

Risk för bara nio lag även i årets Medelpadsallsvenska - samarbete med Ångermanland en lösning?

15 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Det ser ut som att det bara blir nio lag även i årets Medelpadsallsvenska istället för en optimal tolvlagsserie.Kanske kan ett samarbete med Ångermanl...

Läs mer