Alnötränarna nöjda med årets säsong: "Hade som mål att ta oss upp i trean"

28 nov 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö IF hade inför säsongen målet att vinna Medelpadsallsvenskan.
Något man lyckades med med bravur.
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det, säger tränaren Johnny Svelander.

2015 spelade Alnö IF senast division 3-fotboll.

Sejouren blev dock bara ettårig men efter att varit nere i division 5 och vänt är man nu tillbaka i trean efter årets övertygande seger i Medelpadsallsvenskan.

Tränarduon Johnny Svelander och Daniel Friberg gjorde sin första säsong och man kan lugnt påstå att det blev succé på direkten.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Johnny Svelander om den gångna säsongen.

Kanske lite dum fråga, men är du nöjd med er säsong?
– Vi är absolut nöjda med säsongen. Vi hade som mål att ta steget upp i nationella seriesystemet och vi gjorde det.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det absolut bästa med säsongen är att vi trots vår unga trupp lyckades hålla en hög lägstanivå. Det var det enda vi var osäkra på i förhand. Att vi hade kvalitet visste vi.

...och sämsta?
– Vi har inte så mycket vi är missnöjda med. Vi hade lite otur med avstängningar och skador som bidrog till att vi inte gick obesegrade. Det hade varit roligt om vi klarat oss med en nolla i förlustkolumnen, men samtidigt ingår både skador, varningar och utvisningar i fotboll så inget vi ska skylla på.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Egentligen inte. Vi själva visste hur bra spelare vi hade. Däremot tror jag omvärlden reagerat på några i spelare som varit utropstecken i Alnö.

Kommer du och Daniel att fortsätta i Alnö även nästa år?
– Både jag och Daniel är inställda på en fortsättning, men det är inte helt klart. Nu jobbar vi hårt för att ge laget fina förutsättningar i trean. Sen om det innebär att vi får fortsätta får framtiden utvisa.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har en del namn på önskelistan förstås. Några har provat på några träningar, medan andra funderar. Vi vill förstärka, men vi behöver ha balans i rekrytering och stomme. Klart att vi tappar Max Hulinder, Albin Norlander och Henrik Ekdahl. Även Måns Lind försvann till Gotland i somras och får ses som en förlust.

Vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsallsvenskan i år?
– Givetvis ger jag högt betyg. Det är fantastiskt vilket engagemang ni har för vår lokala idrott. Otroligt uppskattat från många håll och kanter. Hatten av (guldhatten i år)

Oj, tack för berömmet. Avslutningsvis. Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag inte frågat om?
– I övrigt kan jag meddela att vi väntar spänt på vilken division 3-serie vi hamnar i. Finns en viss risk att Medelpadslagen sprids i två serier. Oavsett blir det roligt att mäta krafterna mot bättre lag.

Sund jumbo i halvtid - ska nya huvudtränaren Magnus Bild rädda laget kvar i Medelpadsallsvenskan?

24 jul 2024 Div. 4 Medelpad

Sund har varit en skuffelse så här långt i Medelpadsallsvenskan då man siktat på övre halvan men i halvtid ligger man jumbo.Nu under sommaruppehållet ...

Läs mer

Serieledarnas tränare Carl BergseijeS "hot": "Svartvik har alltid varit ett höstlag"

24 jul 2024 Div. 4 Medelpad

Svartvik har efter sin omstart i rask takt klättrat upp från division 6 upp i Medelpadsallsvenskan. Och som nykomlingar leder man serien, trots att ma...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson målade mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den 11 juni i Medelpadsallsvenskan mellan IFK Sundsvall och Svartviks IF. Det blev bortaseger med 2-0 seda...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson gjorde mål mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräspla...

Läs mer

Selim-effekten håller i sig - ikväll vann Kraftfull över Kovland

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Tränarbytet i Kraftfull verkar ha gett effekt. Med Salem Abdul vid rodret tog man ikväll hem sin fjärde raka seger efter 3-1 mot topplaget Kovland.- E...

Läs mer

Seger för Selånger 2 efter "sportsligt självmål" och hattrick av Gustav Åsell

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Gustav Åsell svarade för ett hattrick i en match där Selånger 2 vände 1-2 med tre raka mål där man ändå bjudit IFK Sundsvall på ett självmål sedan man...

Läs mer