Andra raka för Heffnersklubban – Maja Scharin matchhjälte efter hörna

24 apr 2022 Div. 1 Norra

Premiärvinst mot Storfors och idag 1-0-seger hemma mot fjolårssexan Trångfors sedan Maja Scharin tryckt in vinstbollen efter en vänsterhörna i minut åtta.
– Vi gör en stabil insats och är värda alla tre poängen, säger tränaren Jonas Prytz.

Heffnersklubban vann sin historiska första match i division 1-sammanhang borta över Storfors förra helgen.

Idag var det dags för hemmapremiär på ett soligt HK-vallen. Och det började bra. Amanda Hamrins vänsterhörna hamnade framför fötterna på Maja Scharin som blundade och tryckte av och 1-0 var ett faktum.

Trångfors hade en riktigt farlighet till en utjämning. Även den efter en hörna men hemmakeepern Frida Forslund tippade nicken över ribban.

– Vi gör en stabil insats och är värda alla tre poängen. Vi visste att de är tunga att möta i närkampsspelet och på fasta situationer. Extra kul då att hålla tätt bakåt och avgöra på en fast situation. I spelet släppte vi knappt till någonting bakåt och förlorade få närkamper på förstabollar, säger tränaren Jonas Prytz.

Jonas fortsätter:

– Vi har fått den start på serien som vi jobbat hårt för. Nu väntar riktigt tufft motstånd då vi reser till Luleå och Notviken nästa söndag.

Heffnersklubbans BK - Trångfors IF 1-0
2022-04-24 - 13:00 - HK-vallen
1-0 Maja Scharin (8)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 75
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer