Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, och dessutom utan förlust.
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål, säger tränaren Carl Bergseije nöjd och stolt.

Svartvik har gått på i ullstrumporna sedan man började om i vår lägsta serie.

Ifjol vann man sexan i stor still och i år spelade man hem Medelpadsfemman, och det utan en enda förlust.

Hade man deltagit i Medelpadsallsvenskan i år med det lag man besitter hade man varit med och som sämst krigat om en kvalplats till trean. Något som skrivaren av dessa rader är övertygad om.

Efter att ha fått lite perspektiv på säsongen ställde Lokalfotbollen några frågor till lagets succétränare Carl Bergseije. Carl som lag högre upp i seriesystemet fått korn på.

- Jodå, jag har fått förfrågningar som har varit jättesvåra att tacka nej till men jag känner mig inte klar med Svartvik plus att vi ska få tillökning i familjen här hemma så om det inte dyker upp nåt som inte går att säga nej till kör jag på en säsong till åtminstone, säger 31-åringen som själv fick en lovande spelarkarriär förstörd av knäskador.

Vad säger du om er säsong som helhet? Kan tänka mig att du är klart nöjd?
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål. Vi gör även ett fint DM där vi åker ut i kvartsfinal efter 1-3 mot ett Selånger som sen skulle visa sig ha hugg på division 2. Så det går inte att vara annat än nöjd.

Vad är du mest nöjd med?
- Det är jag nog med att vi lyckades behålla glöden hela vägen in trots att vi i praktiken säkrade seriesegern ett par omgångar in på hösten. Vi gick ner oss lite efter det men var ändå tillräckligt bra för att till exempel gå obesegrade vilket är speciellt oavsett nivå.

Konstig fråga kanske, men vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Det kan låta konstigt när man tittar i tabellen men spelmässigt hade vi kunnat få ut mer, zoomar man ut tycker jag att vi gör det bättre på hösten när vi spelar med en trebackslinje när vi har bollen men även med den strukturen har vi prestationer vi inte är nöjda med. Å andra sidan hittade vi sätt att ta poäng även när vi inte kom upp i nivå och matcherna blev jämna och det tyder väl på en hög lägstanivå.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Jag skulle inte säga att nån överraskade utan jag hade bra koll på truppen, ska jag ändå nämna en får det bli att Hampus Andersson var så "överjävligt" bra som han var stundtals.

Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Vi har inget nyförvärv klart men många spännande spelare på gång som vi hoppas kunna presentera inom kort, kanske redan till helgen. Henrik Svanström lutar åt att lägga skorna på hyllan och Christoffer Nerkman flyttar till Umeå men det sa vi för ett år sen också så det får vi se, haha.

Det ryktas att ni kommer att ställa ett Utvecklingslag på benen i femman, stämmer det?
- Ja, vi har för avsikt att anmäla ett utvecklingslag till Division 5 där stommen kommer att vara det som var 06/07-laget den gångna säsongen och där vi kommer krydda med de ur division 4-truppen som inte får så mycket speltid.

Framtiden ser ljus ut uppe på Hemmanet efter att man för ett par år sedan tvingades dra sig ur division 3 på grund av spelarbrist och börja om i sexan. Vem vet, kanske är man tillbaka i trean 2025?

Johan Hallström lämnar IFK Sundsvall för Sundsvalls FF: "Bra ledaregenskaper"

20 feb 2024 Div. 5 Medelpad

33-årige och hårdskjutande Johan Hallström byter klubb på Balders - från moderklubben IFK Sundsvall till Sundsvalls FF.- I Johan får vi in en rutinera...

Läs mer

Kungsnäs FC förstärker på tränarsidan: "Perfect match"

11 feb 2024 Div. 5 Medelpad

Ivar Edlund är redan klar som huvudtränare och nu förstärker man den biten med Alex Tomley som senast spelade i Alnö. Båda kommer att komplettera Patr...

Läs mer

Pausar pipblåsandet för spel i Wiskan

10 feb 2024 Div. 5 Medelpad

Albin Eriksson har dömt fotboll i sju år, och gjort det bra, men nu pausar han pipblåsandet den här säsongen för eget spel i Wiskan.- Kommer förhoppni...

Läs mer

David Blom gör som tvillingbrorsan - går från Nedansjö till Wiskan

7 feb 2024 Div. 5 Medelpad

För en månad sedan tog Elias Blom steget över från Nedansjö till seriekollegan Wiskan.Nu slår tvillingbrorsan David följe till de blåvitrandiga.- Det ...

Läs mer

Klart med tränare i Kungsnäs inför debuten i Medelpadsfemman: "Vi vinner serien"

23 jan 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC har gjort klart med anfallsesset Ivar Edlund som spelande tränare inför debuten i Medelpadsfemman och lämnar därmed Lucksta efter blott en...

Läs mer

Indals IF fyller 100 år 2024 - firar med att åter ha ett lag i seriespel

18 jan 2024 Div. 5 Medelpad

Efter ett år i malpåse har Indals IF bestämt sig att åter ha ett lag i seriespel 2024 - den säsong man fyller modiga 100 år.- Ja, vi har vaknat ur vår...

Läs mer