Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, och dessutom utan förlust.
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål, säger tränaren Carl Bergseije nöjd och stolt.

Svartvik har gått på i ullstrumporna sedan man började om i vår lägsta serie.

Ifjol vann man sexan i stor still och i år spelade man hem Medelpadsfemman, och det utan en enda förlust.

Hade man deltagit i Medelpadsallsvenskan i år med det lag man besitter hade man varit med och som sämst krigat om en kvalplats till trean. Något som skrivaren av dessa rader är övertygad om.

Efter att ha fått lite perspektiv på säsongen ställde Lokalfotbollen några frågor till lagets succétränare Carl Bergseije. Carl som lag högre upp i seriesystemet fått korn på.

- Jodå, jag har fått förfrågningar som har varit jättesvåra att tacka nej till men jag känner mig inte klar med Svartvik plus att vi ska få tillökning i familjen här hemma så om det inte dyker upp nåt som inte går att säga nej till kör jag på en säsong till åtminstone, säger 31-åringen som själv fick en lovande spelarkarriär förstörd av knäskador.

Vad säger du om er säsong som helhet? Kan tänka mig att du är klart nöjd?
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål. Vi gör även ett fint DM där vi åker ut i kvartsfinal efter 1-3 mot ett Selånger som sen skulle visa sig ha hugg på division 2. Så det går inte att vara annat än nöjd.

Vad är du mest nöjd med?
- Det är jag nog med att vi lyckades behålla glöden hela vägen in trots att vi i praktiken säkrade seriesegern ett par omgångar in på hösten. Vi gick ner oss lite efter det men var ändå tillräckligt bra för att till exempel gå obesegrade vilket är speciellt oavsett nivå.

Konstig fråga kanske, men vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Det kan låta konstigt när man tittar i tabellen men spelmässigt hade vi kunnat få ut mer, zoomar man ut tycker jag att vi gör det bättre på hösten när vi spelar med en trebackslinje när vi har bollen men även med den strukturen har vi prestationer vi inte är nöjda med. Å andra sidan hittade vi sätt att ta poäng även när vi inte kom upp i nivå och matcherna blev jämna och det tyder väl på en hög lägstanivå.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Jag skulle inte säga att nån överraskade utan jag hade bra koll på truppen, ska jag ändå nämna en får det bli att Hampus Andersson var så "överjävligt" bra som han var stundtals.

Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Vi har inget nyförvärv klart men många spännande spelare på gång som vi hoppas kunna presentera inom kort, kanske redan till helgen. Henrik Svanström lutar åt att lägga skorna på hyllan och Christoffer Nerkman flyttar till Umeå men det sa vi för ett år sen också så det får vi se, haha.

Det ryktas att ni kommer att ställa ett Utvecklingslag på benen i femman, stämmer det?
- Ja, vi har för avsikt att anmäla ett utvecklingslag till Division 5 där stommen kommer att vara det som var 06/07-laget den gångna säsongen och där vi kommer krydda med de ur division 4-truppen som inte får så mycket speltid.

Framtiden ser ljus ut uppe på Hemmanet efter att man för ett par år sedan tvingades dra sig ur division 3 på grund av spelarbrist och börja om i sexan. Vem vet, kanske är man tillbaka i trean 2025?

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer