Andra segern på två dagar för Matfors – idag 2-1 mot serieledarna

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Igår besegrade Matfors Alnö 2 med 2-1.
Idag vann man med samma siffror mot serieledarna Selånger U, båda på bortaplan, efter Joanna Fuenzalidas straffmål och Frida Björklunds långskott.
– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Efter sin andra raka 2-1-seger på två dagar är hastigt och lustigt Matfors med och krigar om seriesegern inför sluttampen.
Idag besegrade man serieledarna Selånger U som nu kan tappa sin "givna" titel.

Dagens möte stod länge och vägde på en svårspelad plan men trots flera bra lägen från båda lagen var det mållöst fram till den 74:e minuten, tack vare/på grund av två duktiga målvakter, Frida Svensson i SSK och Nelly Melander i MIF.
Då bröt Matfors dödläget. Felicia Karlsson blev fälld i straffområdet och Joanna Fuenzalida tog hand om "elfmetern" på bästa sätt.

Med fem minuter kvar drog Frida Björklund på från distans och bollen gick i en båge över hemmamålvakten Svensson in till 0-2.

Det hann emellertid bli lite spänning på slutet då även SSK tilldömdes en straff och den satte Linnea Söderberg utan pardon men det var för lite kvar för att de blårödrandiga skulle kunna nå en utjämning även om man gjorde ett tappert försök.

– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen som var hal, knölig och långhårig. Nu har vi även chansen att gå upp i tvåan då det är oklart om något av andralagen (Selånger och Timrå, reds anm) får flytta upp, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

– Vi kom in med fel inställning och de var mer på tårna och vann fler närkamper. Vi var inte riktigt där idag trots att det var en viktig match, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

Matfors centrallinje med målvakten Nellie Melander , mittbacken Ida Pettersson Nygren, Joanna Fuenzalida och Frida Björklund på mitten samt anfallsduon Felicia Karlsson och Lina Lundgren.

Ingen i Selånger U nådde upp till "personbästa".

.

 

Selånger SK Utveckling emblemMatfors IF  emblem

Selånger SK U - Matfors IF 1-2
18 september 2022 - 16:00 - Selånger IP
0-1 Joanna Fuenzalida (69, straff)
0-2 Frida Björklund (78)
1-2 Linnea Söderberg (88, straff)
Domare: Abdirahman Hassan
Publik: 29
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer