Andra segern på två dagar för Matfors – idag 2-1 mot serieledarna

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Igår besegrade Matfors Alnö 2 med 2-1.
Idag vann man med samma siffror mot serieledarna Selånger U, båda på bortaplan, efter Joanna Fuenzalidas straffmål och Frida Björklunds långskott.
– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Efter sin andra raka 2-1-seger på två dagar är hastigt och lustigt Matfors med och krigar om seriesegern inför sluttampen.
Idag besegrade man serieledarna Selånger U som nu kan tappa sin "givna" titel.

Dagens möte stod länge och vägde på en svårspelad plan men trots flera bra lägen från båda lagen var det mållöst fram till den 74:e minuten, tack vare/på grund av två duktiga målvakter, Frida Svensson i SSK och Nelly Melander i MIF.
Då bröt Matfors dödläget. Felicia Karlsson blev fälld i straffområdet och Joanna Fuenzalida tog hand om "elfmetern" på bästa sätt.

Med fem minuter kvar drog Frida Björklund på från distans och bollen gick i en båge över hemmamålvakten Svensson in till 0-2.

Det hann emellertid bli lite spänning på slutet då även SSK tilldömdes en straff och den satte Linnea Söderberg utan pardon men det var för lite kvar för att de blårödrandiga skulle kunna nå en utjämning även om man gjorde ett tappert försök.

– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen som var hal, knölig och långhårig. Nu har vi även chansen att gå upp i tvåan då det är oklart om något av andralagen (Selånger och Timrå, reds anm) får flytta upp, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

– Vi kom in med fel inställning och de var mer på tårna och vann fler närkamper. Vi var inte riktigt där idag trots att det var en viktig match, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

Matfors centrallinje med målvakten Nellie Melander , mittbacken Ida Pettersson Nygren, Joanna Fuenzalida och Frida Björklund på mitten samt anfallsduon Felicia Karlsson och Lina Lundgren.

Ingen i Selånger U nådde upp till "personbästa".

.

 

Selånger SK Utveckling emblemMatfors IF  emblem

Selånger SK U - Matfors IF 1-2
18 september 2022 - 16:00 - Selånger IP
0-1 Joanna Fuenzalida (69, straff)
0-2 Frida Björklund (78)
1-2 Linnea Söderberg (88, straff)
Domare: Abdirahman Hassan
Publik: 29
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer