Andra segern på två dagar för Matfors – idag 2-1 mot serieledarna

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Igår besegrade Matfors Alnö 2 med 2-1.
Idag vann man med samma siffror mot serieledarna Selånger U, båda på bortaplan, efter Joanna Fuenzalidas straffmål och Frida Björklunds långskott.
– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Efter sin andra raka 2-1-seger på två dagar är hastigt och lustigt Matfors med och krigar om seriesegern inför sluttampen.
Idag besegrade man serieledarna Selånger U som nu kan tappa sin "givna" titel.

Dagens möte stod länge och vägde på en svårspelad plan men trots flera bra lägen från båda lagen var det mållöst fram till den 74:e minuten, tack vare/på grund av två duktiga målvakter, Frida Svensson i SSK och Nelly Melander i MIF.
Då bröt Matfors dödläget. Felicia Karlsson blev fälld i straffområdet och Joanna Fuenzalida tog hand om "elfmetern" på bästa sätt.

Med fem minuter kvar drog Frida Björklund på från distans och bollen gick i en båge över hemmamålvakten Svensson in till 0-2.

Det hann emellertid bli lite spänning på slutet då även SSK tilldömdes en straff och den satte Linnea Söderberg utan pardon men det var för lite kvar för att de blårödrandiga skulle kunna nå en utjämning även om man gjorde ett tappert försök.

– En fantastisk helg med sex inspelade poäng och idag vann vi kampen ute på planen som var hal, knölig och långhårig. Nu har vi även chansen att gå upp i tvåan då det är oklart om något av andralagen (Selånger och Timrå, reds anm) får flytta upp, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

– Vi kom in med fel inställning och de var mer på tårna och vann fler närkamper. Vi var inte riktigt där idag trots att det var en viktig match, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

Matfors centrallinje med målvakten Nellie Melander , mittbacken Ida Pettersson Nygren, Joanna Fuenzalida och Frida Björklund på mitten samt anfallsduon Felicia Karlsson och Lina Lundgren.

Ingen i Selånger U nådde upp till "personbästa".

.

 

Selånger SK Utveckling emblemMatfors IF  emblem

Selånger SK U - Matfors IF 1-2
18 september 2022 - 16:00 - Selånger IP
0-1 Joanna Fuenzalida (69, straff)
0-2 Frida Björklund (78)
1-2 Linnea Söderberg (88, straff)
Domare: Abdirahman Hassan
Publik: 29
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer