André Svensson tar över Sundsvalls FF: "Mitt första tränaruppdrag"

14 jan 2022 Div. 5 Medelpad

Ett tag ryktades det att Sundsvalls FF skulle lägga ner sitt herrlag i division 5.
Nu har man glädjande nog bestämt sig för att fortsätta trots stora spelarförluster och har införskaffat en ny tränare i André Svensson.
– Det ska bli en spännande utmaning då det här är mitt första tränaruppdrag, säger 29-åringen.

Sundsvalls FF har tappat många spelare, dels under säsongen ifjol och även efter den var avslutad och rykten gick om att man skulle lägga ner herrlaget i femman.

Men nu har man bestämt sig för en fortsättning och gjort klart med 29-årige André Svensson som ny tränare.

Lokalfotbollen tog ett snack med André.

Vem är du?
– Jag är som sagt 29 år och uppvuxen i Bredsand och Skönsmon.

Fotbollskarriär?
– Jag har spelat fotboll större delen av mitt liv. Jag har tidigare spelat i Kuben, Hassel, Stockvik/Granlo, Ljustorp och nu senast Stockvik där jag lirat de två senaste säsongerna.

Vad är anledningen till att du hoppar på det här uppdraget?
– Anledningen till att jag tar över som tränare i SFF är att jag pratade med Anton From som jag känner sedan tidigare och som spelar i laget. Och han nämnde då att de söker en ny tränare då deras förra tränare (Torbjörn Persson, reds anm) lämnat för Torpshammar. Så vi bokade in ett möte med ordföranden Stefan Edberg och jag fick intrycket av att Sundsvalls FF är en väldigt seriös förening med tydliga mål och jag vill tacka dom för att jag fått chansen som tränare. Nu är det upp till mig att bevisa vad jag går för.

Klart med någon assisterande?
– Ja, jag har med mig en kille som heter Sebastian Aldheden som ska ta hand om fysen och målvakterna.

Vad har du för styrkor som tränare om du får säga det själv?
– Det återstår att se då detta är mitt första tränaruppdrag (haha). Men jag vet hur jag vill att vi ska spela fotboll och jag har en bra plan som jag tror på och kommer följa.

Hur är läget i spelartruppen?
– Vad gäller spelarna i laget så verkar det som att en hel del utav grabbarna som spelade förra året bytt klubb eller lagt skorna på hyllan. Men vi är ett bra gäng som har tränat på tillsammans ett tag nu, ett fåtal som är kvar från förra säsongen samt några duktiga spelare från vårt P04/05. Jag har även ett gäng väldigt intressanta spelare på gång, mer än så säger jag inte förrän dom är helt klara för oss.

Då FC Norr United drog sig ur spel i Medelpadsallsvenskan gick en förfrågan till Sundsvalls FF om att ersätta dem men tackade nej till den platsen utan väljer att spela vidare i femman. Ett klokt beslut i mina ögon då man bygger nytt och att man i så fall riskerat att bli ett nytt "Söråker".

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer