André Svensson tar över Sundsvalls FF: "Mitt första tränaruppdrag"

14 jan 2022 Div. 5 Medelpad

Ett tag ryktades det att Sundsvalls FF skulle lägga ner sitt herrlag i division 5.
Nu har man glädjande nog bestämt sig för att fortsätta trots stora spelarförluster och har införskaffat en ny tränare i André Svensson.
– Det ska bli en spännande utmaning då det här är mitt första tränaruppdrag, säger 29-åringen.

Sundsvalls FF har tappat många spelare, dels under säsongen ifjol och även efter den var avslutad och rykten gick om att man skulle lägga ner herrlaget i femman.

Men nu har man bestämt sig för en fortsättning och gjort klart med 29-årige André Svensson som ny tränare.

Lokalfotbollen tog ett snack med André.

Vem är du?
– Jag är som sagt 29 år och uppvuxen i Bredsand och Skönsmon.

Fotbollskarriär?
– Jag har spelat fotboll större delen av mitt liv. Jag har tidigare spelat i Kuben, Hassel, Stockvik/Granlo, Ljustorp och nu senast Stockvik där jag lirat de två senaste säsongerna.

Vad är anledningen till att du hoppar på det här uppdraget?
– Anledningen till att jag tar över som tränare i SFF är att jag pratade med Anton From som jag känner sedan tidigare och som spelar i laget. Och han nämnde då att de söker en ny tränare då deras förra tränare (Torbjörn Persson, reds anm) lämnat för Torpshammar. Så vi bokade in ett möte med ordföranden Stefan Edberg och jag fick intrycket av att Sundsvalls FF är en väldigt seriös förening med tydliga mål och jag vill tacka dom för att jag fått chansen som tränare. Nu är det upp till mig att bevisa vad jag går för.

Klart med någon assisterande?
– Ja, jag har med mig en kille som heter Sebastian Aldheden som ska ta hand om fysen och målvakterna.

Vad har du för styrkor som tränare om du får säga det själv?
– Det återstår att se då detta är mitt första tränaruppdrag (haha). Men jag vet hur jag vill att vi ska spela fotboll och jag har en bra plan som jag tror på och kommer följa.

Hur är läget i spelartruppen?
– Vad gäller spelarna i laget så verkar det som att en hel del utav grabbarna som spelade förra året bytt klubb eller lagt skorna på hyllan. Men vi är ett bra gäng som har tränat på tillsammans ett tag nu, ett fåtal som är kvar från förra säsongen samt några duktiga spelare från vårt P04/05. Jag har även ett gäng väldigt intressanta spelare på gång, mer än så säger jag inte förrän dom är helt klara för oss.

Då FC Norr United drog sig ur spel i Medelpadsallsvenskan gick en förfrågan till Sundsvalls FF om att ersätta dem men tackade nej till den platsen utan väljer att spela vidare i femman. Ett klokt beslut i mina ögon då man bygger nytt och att man i så fall riskerat att bli ett nytt "Söråker".

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer