Andreas Jonsson lämnar Brukets Blå - Järpens IF ny klubb: "Spännande uppdrag"

Efter sex säsonger som A-lagstränare lämnar Andreas Jonsson Brukets Blå.
Ny utmaning blir Järpens IF i Jämtland/Härjedalsfyran.
- Träningsmöjligheterna är otroligt bra, det finns ett bra ledarteam kring A-laget & jag tycker det känns som ett spännande uppdrag att försöka lotsa dom tillbaka till trean, säger 34-åringen.

Efter sex säsonger som tränare för Matfors IF:s representationslag och tre innan det för U-laget lämnar Andreas Jonsson Brukets Blå.

Största anledningen är flytten till Kall och sambons föräldrahem på baksidan av Åreskutan.

Men att lämna fotbollen? Nix! Ny klubb blir Järpens IF i division 4 Jämtland/Härjedalen men som så sent som ifjol spelade i division 3 Mellersta Norrland och året dessförinnan till och med kvalade till tvåan, som nykomlingar.

Hur kom det sig att det blev Järpens IF, Andreas?
- Till att börja med så visade dom tidigt intresse & fångade väl även mitt intresse där och då. Det är en förening som tagit stora kliv senaste 5-6 åren. Nu har väl dom två senaste säsongerna varit lite tuffare rent resultatmässigt, så jag tror det är rätt läge att komma in i föreningen och försöka vända den trenden.
- Träningsmöjligheterna är otroligt bra, det finns ett bra ledarteam kring A-laget och jag tycker det känns som ett spännande uppdrag att försöka lotsa dom tillbaka till division 3.

Vad vet du om ditt nya lag?
- Jag har väl koll på en del spelare som jag mött med Matfors, men har långt ifrån koll på alla. Men jag har precis börjat kolla igenom säsongens alla matcher så om någon vecka har jag nog en bättre bild av alla spelare.

Vad säger du om årets säsong med Brukets Blå?
- Givetvis otroligt tråkigt att det slutade med degradering, ett jobbigt sätt att avsluta sin sejour i klubben. Dels för mig men framförallt tycker jag att vissa spelare som gjorde sin sista säsong förtjänade ett värdigare avslut efter många år i föreningen.
- Vi förtjänade dock att åka ur och det finns givetvis en rad olika anledningar till att det blev som det blev. Men jag tar fullt ansvar för att vi inte presterade tillräckligt bra, jag har fått beröm genom åren när det gått bra och jag förtjänar kritik nu när vi inte alls presterade som vi önskade.

Vilket är ditt roligaste minne från din tid i Matfors IF?
- Hela resan från att jag tog över A-laget och det drivet som fanns i spelartruppen att ta sig upp till division 3 igen. Sedan blev det ju en helt otrolig säsong 2019 när vi säkrar seriesegern i sista matchen men ändå tvingas kvala upp till trean. Vi är uträknade efter första matchen borta mot Arnäs i Norrlandskvalet men vänder hemma genom en helt otrolig avslutning sista fem minuterna där vi gör dom två mål som krävs för att säkra division 3 spel.

...och ditt tristaste minne?
- Tyvärr den gångna säsongen.

Och avslutningsvis, den viktigaste frågan. Hänger dina grå matchstrumpor med upp till Jämtland?
- Det är väl stor risk för det (skratt)

Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Ku...

Läs mer

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta i Kramfors men klar förlust för Alnö

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Under ...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer