Ändringar i Stödes trupp under sommaruppehållet

18 jul 2021 Div. 2 Norrland

Det har hänt och händer en del under uppehållet på spelarsidan i Stöde IF. Två spelare lämnar och en slutar. Men i gengäld kommer det in två nya utifrån och en som är åter efter långtidsskada.
– De nya spelarna kommer passa väl in i den filosofi vi jobbar utefter, säger assisterande tränaren Robert Englund.

Stöde IF ligger trea i en haltande div. 2-tabell efter vårens matcher.
Just nu har man ett välbehövligt sommaruppehåll men den 31 juli kickar serien igång igen då Stöde tar emot Skellefteå FF.

Det har hänt och händer en del under uppehållet på spelarsidan.
Man tappar Oskar Säfström och Vilde Ståhl (som båda väljer collegefotboll i USA), Calle Winsten (återvänder till Uppsala för studier, ny klubb ej klar medan målvakten Charlie Hornby (lägger handskarna på hyllan).

– Charlie slutar då han inte har motivation till att satsa och lägga ner den tid som krävs. Men vi har gjort klart med en ersättare samt att vi för diskussioner med Christofer Högbom som vi vill ska vara kvar som målvaktstränare hos oss då hans sociala situation gör att det är svårt att köra fullt ut, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Målvaktsförvärvet heter Hampus Hedlund.

– Hampus är en ung och talangfull keeper född 2002 som kommer närmast från Sala FF i div. 3 men är skolad i IFK Värnamos akademi. Som sagt en välskolad mv, duktig med fötterna och ambitiös. Via tränarkontakter har vi fört dialog med Hampus ett tag och nu stämde det för både honom och oss i Stöde.

Dessutom ansluter ännu en talang från GIF Sundsvall.

– Ja, Gustav Rosengren är en till talangfull spelare, född 2002, ursprungligen från Stockholmsområdet men har tillhört GIF Sundsvalls akademi i tre år och är nu redo att ta steget in i seniorfotbollen. Stark, snabb med ett bra tillslag och även han med en ambitiös inställning och vilja att utvecklas, säger "Robban".

Och fortsätter:

– Ovanstående spelare kommer passa väl in i den filosofi vi jobbar utefter och vi ser framemot att följa deras utveckling och bidrag till oss i Stöde.
Glädjande är också att viktige mittfältaren Johan Ödmark är tillbaka i spel efter sin långtidsskada och rehab.

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer