Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med en man utvisad, vilket betydde årets första vinst.
- Vi tog över spelet i andra och vinner rättvist, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv tvingades vakta målet, med gott resultat.

Inför hemmamötet med Hassel stod Ånge på noll inspelade poäng. Skulle den spräckas denna eftermiddag?
Svaret såg ut att bli "nej" då Kristoffer Nordquist Elverstig gav hittade rätt bakom Jonas Sjöberg (!) i ångemålet efter dryga halvtimman spelad, och en rättvis sådan. Tränaren Sjöberg "fick äran" att vakta målet då samtliga keeprar i klubben var indisponibla.

Det var synnerligen svårspelat med den starka sidvinden och fotbollsunderhållningen blev därefter.

Ånge kom ut betydligt mer taggade inför den andra halvleken och flyttade upp spelet men hade svårt sista tredjedelen och genom mitten.

Hassel såg ut att fixa hem potten då hemmalaget blev tilldömda en straff. Den lade Mike Dijkgraaf inte bättre än att bortakeepern Hugo Jakobsen kunde rädda. Dock tvingades han släppa retur och på den visade inte Ånges nyförvärv någon pardon utan slog in kvitteringen.

Tre minuter senare kapade Ånges Weng Chi Lei en hasselspelare och fick syna det röda kortet. Hassel flyttade upp för att återta ledningen men åkte i slutminuten på en omställning och Lamin Njie rann igenom och avslutade med en gammal hederlig tåpaj och med en man mindre lyckades Ånge ta hem säsongens första seger och poäng överhuvudtaget efter tre torskar.

- Hassel i förarsätet i första då vi var passiva och de fick styra och ställa. Är däremot nöjd med vår andra halvlek då vi får till presspelet på ett helt annat sätt och tar över och vänder matchen, säger "målvakten" och tränaren Jonas Sjöberg.

- Det var stort manfall hos oss och jag fick coacha för första gången i år. Lär väl även bli den sista då vi förlorade (skratt). Spelmässigt hade vi den första halvleken och de den andra där de vänder och kan vinna via ett kontringsmål med en man mindre. Surt, men det är fotboll, säger interimscoachen Kenneth Jansson, som tillsammans med sin team manager Seth Larsson var uppsatta på laguppställningen.

Ånges främsta var Johan Tovar Polanco på det centrala mittfältet, kantspelaren Josh Sundling och tränaren Jonas Sjöberg som gjorde en hedervärd insats mellan stolparna.

Adam Gacsalyi och Yehannes Gebremichael Abera på innermitt var Hassels mest tongivande.

 

Ånge IF Hassels IF

Ånge IF - Hassels IF 2-1 (tips: 2-1)
3 juni 2023 - 16:00 - Ånge IP
0-1 Kristoffer Nordquist Elverstig (33)
1-1 Mike Dijkgraaf (84)
2-1 Lamin Njie (90)
Utvisning Ånge: Weng Chi Lei (87)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer

Sund vann målrikt möte över Ånge med uddamålet - trots Josh Sundlings hattrick

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Josh Sundling gjorde hattrick för Ånge - men 16-åringen fick ändå stå som en förlorare på Malands IP mot Sund efter slutsignalen med 3-4. Arti Sallauk...

Läs mer

Alfred Bomans frisparksmål fixade poäng för Matfors 2 mot Kovland

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-1. Då singlade Alfred Bomans frispark från kanten hela vägen in i målet och Matfors 2 kunde bärga en pinne i slutminuterna.- Stark...

Läs mer

Kraftfull dängde serieledarna efter självmål - och spräckte Fränstas svit utan nederlag

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Förra matchen föll Kraftfull med 0-9 mot Essvik.Idag mötte man redan klara seriesegrarna Fränsta - och vann med 1-0 och bröt västralagets svit utan ne...

Läs mer

Essvik säkrade segern över Hassel på 19 minuter

22 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik behövde mindre än 20 minuter på sig för att stänga ner mötet hemma på "Vallen" mot Hassel. Då stod det 3-0 och med ett fjärde mål på stopptid i...

Läs mer

Bättre fart på bollen efter paus fixade segern åt Sund på Hasselbacken

17 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-1, på Hasselbacken tog Sund över i andra och kunde via tre fullträffar säkra en 4-1-seger och ta sin femte raka vinst....

Läs mer