Anne-Sofie Brännvall kliver av som damansvarig i Stöde IF efter många år på posten: "Men sitter kvar i styrelsen"

16 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Efter massor med år som ansvarig och engagerad inom damfotbollen lämnar Anne-Sofie Brännvall sin post.
- Ja, jag slutar som damansvarig, men sitter kvar i styrelsen, lovar "Anso"

Nyheten slog ner som en smärre bomb hos Lokalfotbollen.
Eldsjälen Anne-Sofie Brännvall slutar som ansvarig för Stöde IF: damlag!
Var det verkligen sant?
- Ja, jag slutar som damansvarig, men sitter kvar i styrelsen i föreningen. Har fortfarande ett stort engagemang och vill bidra. Det har ju blivit som en livsstil, som jag älskar. Idrott och fotboll ligger mig varmt om hjärtat, säger Anne-Sofie.

Varför lämnar du din plats till förfogande?
- Det tar mycket tid, det är mycket som roddas i bakgrunden, som man inte ser, men största anledningen att jag nu kliver åt sidan är att jag hittat en bra ersättare i Marie Öberg. Hon har ett stort driv och engagemang och jag vet att hon kommer att fortsätta driva flick- och damfotbollen på bästa sätt.
- Jag har varit aktiv, ledare, styrelsemedlem i föreningen sen tolvårsåldern då jag flyttade till Stöde. Följt årgångarna 93-97 sen flicklag, många hänger i fortfarande i damlaget och det har jag också gjort.

Det har runnit en hel del vatten under broarna i Stöde sedan du inledde din era inom klubben. Vilka är dna roligaste och bästa minnen?
- Ett av de roligaste minnena men också snöpligaste är när vi vann Värmecupen med damlaget. Dotter Emilia slår den avgörande straffen i mål! Alla jublar och rusar in på plan, men min hälsena smäller av och jag blir liggande vid båset. Mitt firande blev på akuten, men det var det värt. Samma år hade även tränarkollegan Anette Bergman slitit sin hälsena i en visning av övning i gympahallen, det var nåt med hälarna den säsongen!
- Vi blev även DM-mästare med 95:orna i deras ungdom, det är ett gott minne som jag också är stolt över!

Vad tror du om framtiden gällande damfotbollen i Stöde. Känns som det blir allt tuffare att driva damfotboll på landsbygden?
- Framtiden för Stödes damlag ser just nu bra ut. Vi gör en träningsgrupp av flicklaget och dam-truppen, med flera ledare som ger möjlighet till nivå-anpassning och bra med folk på träningarna. Vi bygger nu en bra ledarstab runt båda lagen. Flicklaget kommer göra sin första säsong på elva-manna, även om några redan provat på spel i Damtrean redan. Vi hoppas på några till spelare, främst att bredda flick-truppen. Marie får återkomma med en presentation av staben när allt satt sig.
- Jag tror att några år framåt behöver vi samverka mer och lyckas med det i byarna på landet. Det kommer inte finnas underlag att hålla lag överallt. Men det jobbet lämnar jag över till andra.

Trist att du kommer att sluta men du har gjort ett otroligt jobb i Stödedam som du verkligen kan vara stolt över.
- Ja, jag känner mig stolt över det jag bidragit med i flick- och damfotbollen i föreningen. Vi har lagt en bra grund, jobbat hårt för laget och föreningen och skapat en go anda som kommer att fortsätta, avslutar Anne-Sofie Brännvall.

Så här skriver Stöde IF på klubbens Instagram:
"Anso", vår kära "Anso". En lagledare och lagmamma som alla lag borde få chansen att ha. Det är ibland svårt att förstå allt som du gör och har gjort för laget, mycket jobb är i skymundan och bakgrunden, men någon måste göra det och vilken otroligt tur vi har haft som har haft dig. Du har gjort så mycket mer för oss än vad vi kommer kunna tacka dig för, du peppar oss när det känns tungt och du river i när vi behöver höra det.

Nu när du valt att kliva av vill vi tacka dig så hemskt mycket för dessa år som du varit vår lagmorsa och ledare.

Vi i familjen kommer sakna dig, men du vet ju vart vi finns och om vi känner dig rätt så kommer du ändå finnas där med dina peppande ord och riv när vi behöver det som mest!

Tack Anne-Sofie! Du är bäst!

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer