Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästerna vann den andra halvan med 2-1.
- Yngsta laget vi ställt upp med i år och de svarade för en överraskande bra insats, berömmer SSK-tränaren Marcus Düchow.

Ett effektivt Selånger U gick i den första halvleken ifrån till en 4-0-ledning efter ett inledande mål av Julia Boström i den tolfte minuten och i den 21:a ökade Bianca Nordlund innan Julia Boström spädde på med ett straffmål innan halvtimman spelad. När Söråker gjorde självmål innan paus kändes matchen avgjord.

Gästerna spelade upp sig efter paus och vann den andra halvleken med 2-1 efter två mål av födelsedagsbarnet Alice Lundman. Eller barn och barn, hon fyllde 22 modiga.
Däremellan målade 14-åriga Lovis Åström i sin division 3-debut.

Det här var lagens sista match i serien och Selånger U klättrade upp till tredjeplatsen, men kan bli passerade av Stöde på söndag, medan Söråker landar på plats 6 oavsett.

- Tjejerna kände sig lite oroliga innan avspark då vi ställde upp med yngsta laget vi haft med bl a 4 debutanter men vi pratade om att det inte är ålder som vinner utan vilka som lirar bollen bäst och jobbar hårdast. Är otroligt nöjd med att vi också gjorde som vi sade innan och kunde vinna, tack vare att vi sprang mest och spelade bra både defensivt och offensivt. Så en rolig avslutning där både laget och spelarna individuellt ser lovande ut inför kommande säsonger, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

- Spelmässigt var den första halvleken jämn men de utnyttjade våra misstag men vi var inte utrullade på något sätt trots 0-4. I andra halvlek styr vi och ställer och vinner den med 2-1 där de gör ett mål på sin andra chans. Hade vi spelat hela matchen som efter paus hade vi inte förlorat den här matchen, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos som även han kom till spel med fyra debutanter.

Han fortsätter:
- Jag sågade domaren efter vår förra match men idag ska han ha ett stort fång rosor då han var felfri och den bästa vi haft i år. Det svänger fort inom fotbollen.

I Selånger ska det plussas för hela laget som verkligen tog ansvar.

Tvåmålsskytten Alice Lundman, Jenny Olofsson på det centrala mittfältet plus slitvargarna Alva Byström och Elin Könberg de bästa i Söråker.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSöråkers FF

Selånger SK Utveckling - Söråkers FF 5-2
27 september 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Julia Boström (12)
2-0 Bianca Nordlund (21)
3-0 Julia Boström (28, straff)
4-0 självmål (41)
4-1 Alice Lundman (81)
5-1 Lovis Åström (86)
5-2 Alice Lundman (89)
Domare: Thomas Thunström
Publik:
Matchfakta

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet för sina klubbar

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1 (23 maj): Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer