Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästerna vann den andra halvan med 2-1.
- Yngsta laget vi ställt upp med i år och de svarade för en överraskande bra insats, berömmer SSK-tränaren Marcus Düchow.

Ett effektivt Selånger U gick i den första halvleken ifrån till en 4-0-ledning efter ett inledande mål av Julia Boström i den tolfte minuten och i den 21:a ökade Bianca Nordlund innan Julia Boström spädde på med ett straffmål innan halvtimman spelad. När Söråker gjorde självmål innan paus kändes matchen avgjord.

Gästerna spelade upp sig efter paus och vann den andra halvleken med 2-1 efter två mål av födelsedagsbarnet Alice Lundman. Eller barn och barn, hon fyllde 22 modiga.
Däremellan målade 14-åriga Lovis Åström i sin division 3-debut.

Det här var lagens sista match i serien och Selånger U klättrade upp till tredjeplatsen, men kan bli passerade av Stöde på söndag, medan Söråker landar på plats 6 oavsett.

- Tjejerna kände sig lite oroliga innan avspark då vi ställde upp med yngsta laget vi haft med bl a 4 debutanter men vi pratade om att det inte är ålder som vinner utan vilka som lirar bollen bäst och jobbar hårdast. Är otroligt nöjd med att vi också gjorde som vi sade innan och kunde vinna, tack vare att vi sprang mest och spelade bra både defensivt och offensivt. Så en rolig avslutning där både laget och spelarna individuellt ser lovande ut inför kommande säsonger, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

- Spelmässigt var den första halvleken jämn men de utnyttjade våra misstag men vi var inte utrullade på något sätt trots 0-4. I andra halvlek styr vi och ställer och vinner den med 2-1 där de gör ett mål på sin andra chans. Hade vi spelat hela matchen som efter paus hade vi inte förlorat den här matchen, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos som även han kom till spel med fyra debutanter.

Han fortsätter:
- Jag sågade domaren efter vår förra match men idag ska han ha ett stort fång rosor då han var felfri och den bästa vi haft i år. Det svänger fort inom fotbollen.

I Selånger ska det plussas för hela laget som verkligen tog ansvar.

Tvåmålsskytten Alice Lundman, Jenny Olofsson på det centrala mittfältet plus slitvargarna Alva Byström och Elin Könberg de bästa i Söråker.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSöråkers FF

Selånger SK Utveckling - Söråkers FF 5-2
27 september 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Julia Boström (12)
2-0 Bianca Nordlund (21)
3-0 Julia Boström (28, straff)
4-0 självmål (41)
4-1 Alice Lundman (81)
5-1 Lovis Åström (86)
5-2 Alice Lundman (89)
Domare: Thomas Thunström
Publik:
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer