"Bara" kryss för Sund uppe i Umeå: "Vi nådde inte ända fram"

21 maj 2022 Div. 2 Norrland

Först räddade Christoffer Högbom en straff, därefter sköt Bleart Ugzmajli in Sunds ledningsmål via stolpen och målvakten i den första halvleken.
Med 20 minuter kvar utjämnade Umeå FC Akademi i ett läge där gästerna redan borde stängt matchen utan fick nu nöja sig med en pinne mot nästjumbon.
– Vi gick för seger men nådde inte ända fram men det var också viktigt att inte förlora, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund kryssade med mersmak i en match man inte fick förlora mot Umeå FC Akademi som kan vara en av Medelpadingarnas räddningsplankor när det gäller att hänga kvar.

Men det höll på att börja illa. Redan i den sjunde minuten drog man på sig en straffspark men då klev bjässen Christofer Högbom fram och gjorde en monsteerräddning.
I den 20:e minuten var åter makterna på Sunds sida. Bleart Ugzmajli bröt sig fram och avlossade kanonen, men bollen tog i stolpen. Bleart hade dock flytet att se skottet studsa ut på hemmamålvakten och in i målet till 0-1.

Sunds spel hackade och man fick aldrig igång sitt normalt vägvinnande passningsspel och när chanserna dök upp träffade man inte målet eller så sköt man mitt på målvakten.

Men mindre än 20 minuter kvar kom istället utjämningen. Shallom Kidane bröt in från kanten och tryckte upp bollen i nättaket.

Sund satsade därefter för att återta ledningen och åka hem med tre viktiga poäng men resultatet stod sig tiden ut.

– Vi gick för seger men nådde inte ända fram men det var ändå viktigt att inte förlora den här matchen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

"Sunkan" fortsätter:

– Vi kämpar och sliter men vårt fina passningsspel, som vart vårt signum i trean, lyser ännu med sin frånvaro. Vi jobbar emellertid hårt för att få maskineriet att fungera fullt ut. Nu blickar vi fram emot hemmamatchen mot Storfors på torsdag.

Christofer Högbom mellan stolparna var Sunds bästa spelare för dagen, i övrigt jämnt överlag där man som kollektiv kan bättre.

Umeå FC Akademi - Sund IF 1-1
2022-05-21 - 14:00 - Umeå Energi Arena SOL
0-1 självmål (20) 
1-1 Shallom Kidane (71) 
Domare: Andreas Forsberg
Publik: 76
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer