Bea och Mira fixade segern åt Alnö borta mot Umedalen

21 maj 2022 Div. 1 Norra

Beatrice Juutinens tidiga nick och ett påpassligt mål av Mira Hulinder i den första halvlekens slutminut såg till att Alnö tog en viktig 2-1-seger borta mot Umedalen.
– En habil seger där lagen hade olika perioder i matchen, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö tog hem en viktig seger på Umedalens IP.
Och man fick en bra öppning. Redan efter tio minuters spel nickade planens kortaste spelare Beatrice Juutinen in 0-1

I mitten av halvleken utjämnade dock Isabelle Olsson med ett skott i krysset efter en hörna men precis innan halvtid snodde en vaken Mira Hulinder en snäv passning i Umedalens försvar och straffade dem med ett psykologiskt mål.
Den andra halvleken påminde till mångt och mycket om den första där Alnö försökte spela sig genom lagdelarna medan hemmalaget utnyttjade sin fysik och var farliga på fasta situationer men några mål efter paus tillverkades inte och Alnö kunde åka hem med tre synnerligen viktiga poäng i bagaget.

– En habil seger där lagen hade olika perioder i matchen. Vi hade några fina omställningar i andra som borde utmynnat i ett tredje mål men samtidigt var de hela tiden farliga på fasta, säger Alnös ttränare Kent Gustafsson.

Mittbacken Ella Zetterberg och Maya Hulinder på det centrala mittfältet plus målvakten Emelie Bergh, som visade pondus i sitt straffområde, var de bästa i Alnö där ingen föll ur ramen.

Umedalens IF - Alnö IF 1-2
2022-05-21 - 16:00 - Umedalens IP
0-1 Beatrice Juutinen (10)
1-1 Isabelle Olsson (22) 
1-2 Mira Hulinder (45) 
Domare: Fanny Elfving
Publik: 63
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer