Bengtsson på väg att bli poängräddare igen – då satte Värnamo 2-1 på stopptid...

18 apr 2021 Superettan

Historien från premiären mot Helsingborg var på väg att upprepa sig.
Tonåringen Johan Bengtsson hoppade in och kvitterade IFK Värnamos ledning från mitten av den första halvleken och såg ut att rädda poäng till sitt GIF för andra matchen på raken.
Men på stopptid skickade hemmalagets Robin Dzabic in segerbollen för kronobergarna.
Surt var bara förnamnet – men om vi ska vara ärliga, rätt lag vann.
– I slutändan skapar Värnamo mer och vinner rättvist, säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

GIF Sundsvall inledde bäst på Finnvedsvallen men hemmalaget IFK Värnamo tog snart över och i mitten av den första halvleken höll sig Alhassan Kamara (en gång i tiden på väg till GIF Sundsvall) framme och nickade in en retur från Davor Blazevic.

GIF-målvakten revanscherade sig flera gånger om när Värnamo låg på för en utökning.

5-0 i skott på mål under den första halvleken påvisar vilket lag som förde matchen.

Det dröjde faktiskt ända till den 69:e minuten innan gästerna hade sitt första skott på mål. Och då var det inhopparen Johan Bengtsson som från nära håll kvitterade.

Historien såg ut att upprepa sig från premiären mot Helsingborg att tonåringen Bengtsson skulle bli Giffarnas poängräddare.

Men så på övertid nådde ett inspel från vänsterkanten Robin Dzabic som inte tvekade utan skickade in IFK Värnamos segerboll utan pardon.

Tungt för alla Giffare men sett till matchen fullständigt rättvist. Något som även GIF-tränaren Henrik Åhnstrand höll med om.

– Vi gör en ganska svag match med bollen. Små marginaler avgör med målen, både åt vårt och deras håll. Men i slutändan skapar Värnamo mer och vinner rättvist. Det är ingen bra insats och inget bra resultat. , säger Åhnstrand till ST-sporten.

Läs även:
• GIF Sundsvall förlorade mot IFK Värnamo på bortaplan.

IFK VÄRNAMO - GIF SUNDSVALL 2-1
1-0 Alhassan Kamara (23)
1-1 Johan Bengtsson (69)
2-1 Robin Dzabic (90+1)
Domare. Fredrik Oppong
Matchfakta

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer