Björnas målvakt "stal" två poäng av Alnö: "Räddade fem-sex frilägen"

Edvin Blom gjorde ett mål och passade till tvåan, men ändå fick han inte bli matchhjälte då hemmalaget Björna kvitterade två gånger om.
Men hade det inte varit för nolaskogsarnas eminente målvakt Hugo Boman hade öborna rest hem med tre pinnar i bagaget.
- Otroligt att vi hittade ett sätt att tappa två poäng i den här matchen, tror vi brände fem-sex frilägen, suckar Alnötränaren Patrik Nylund.

Alnö fick en kanonstart borta mot Björna då Edvin Blom redan i den tionde minuten bröt in från kanten och behärskat bredsidade in 0-1.

Repliken kom dock snabbt, bara två minuter senare utjämnade Rasmus Vallrud efter en hörna.

Därefter skapade Alnö massor med lägen att återta ledningen men mellan Björnas stolpar var Hugo Boman omutlig och stoppade friläge på friläge.

- Ja, han var rena väggen. Och det var inte att vi sköt utanför eller så utan han räddade, säger Alnös tränare Patrik Nylund.

Men så, i mitten av den andra halvleken, lyckades skyttekungen William Svelander få bollen förbi målmannen, och det var snarlikt Edvin Bloms ledningsmål. Det var förövrigt Edvin som passade till 1-2-målet.

Men någon bortaseger skulle det inte bli utan med mindre än tio minuter kvar kvitterade Björna genom Folke Domeij, ånyo efter en hörnspark.

- Otroligt att vi hittade ett sätt att förlora två poäng i den här matchen, men de är starka på fasta och gör också två hörnmål. Men den här matchen skulle vi stängt ner och kastat bort nyckeln men deras målvakt stoppade oss från det och räddade dem från förlust, suckar Patrik Nylund och fortsätter:

- Vi gör egentligen en bra prestation och borde vunnit med marginal. Nu laddar vi om inför derbyt mot Matfors med en bra träningsvecka.

Lokalfotbollen tippade 2-2 före matchen, och "tyvärr" fick jag rätt.

 

Björna IFAlnö IF

Björna IF - Alnö IF
22 april 2023 - 14:00 - Norbergsvallen
0-1 Edvin Blom (10)
1-1 Rasmus Vallrud (12)
1-2 William Svelander (67)
2-2 Folke Domeij (81)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 71
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer