Bleart höll vad han lovade - gjorde två av Sunds mål i seriefinalen mot Lucksta

Inför seriefinalen mot Lucksta lovade Sunds anfallare Bleart Ugzmajli att han skulle göra två mål och laget vinna med 3-0.
Han infriade löftet med två mål men segersiffrorna skrevs till 4-2.
– Ändå saknar vi fem spelare som normalt brukar starta. Är djupt imponerad av grabbarna idag, säger Bleart efter vinsten.

I intervjun på Lokalfotbollen-TV häromdagen lovade Sunds anfallare Bleart Ugzmajli på stående fot en 3-0-seger och att han själv skulle göra två av målen i seriefinalen mot Lucksta.

Och han höll sitt löfte, i den mån att han skulle göra två mål, men Sund vann inte med 3-0 utan med 4-2 sedan gästerna haft en bra period i mitten av andra med två snabba mål och dett matchen lite nerv.

Sund startade i turbotempo och redan i den första minuten satte Bleart Ugzmajli 1-0.

– Fick ett pass från Samuel Tadesi från kanten, drog en försvarare och satte bollen i hörnet, säger Bleart Ugzmajli.

Bara två minuter senare ringde det igen sedan Adis Sabotic nickat fram Samuel Taddesse.

Sund hade sedan ett skott i insidan av stolpen innan Bleart Ugzmajli bröt igenom som en gammeldags centertank och vräkt in trean och då hade klockan tickat ipp till dryga halvtimman.

– Fick bollen från Pelle Nyman och satte den hårt vid främre stolpen, säger Bleart om sitt andra mål, och löftet om två mål var infriat.

Även i den första minuten av den andra halvleken nätade hemmalaget. Efter en kontring hamnade bollen hos Adis Sabotic i högerinnerposition vars skott smet in vid den främre stolpen. Lite väl lättvindigt såg det ut från läktarhåll.

– Fick bollen från Melker Norén och mötte på one touch, säger Adis om målet.

Därefter "dog" matchen något innan Lucksta vaknade till liv och reducerade två gånger om kring timman spelad genom Siye Abera och Oliver Widahl vilket skapade nerv i matchen.

Men forceringen ebbade ut och Sund var nära att utöka till 5-2 men ännu en boll tog i insidan av stolpen och man fick "nöja" sig med en 4-2-seger.

– Ändå saknar vi idag fem-sex spelare som normalt brukar starta. Är djupt imponerad av grabbarna idag, säger Bleart efter vinsten.

Sund drog tack vare segern ifrån Lucksta i toppen av tabellen med sex poäng men Björna vägrar släppa greppet och vann sin match under söndagen med 3-0 mot Mariehem och ligger tre pinnar bakom, men med bättre målskillnad.

Det ser ut att bli en spännande fotbollshöst!

 

Lokalfotbollen-TV:
• Bleart Ugzmajli och unge Adis Sabotic berättar om sina mål och fortsättningen
• En pratglad Sundtränare om den sköna segern i toppmöötet
• Luckstas tränare Paul Thompson var besviken efter förlusten i seriefinalen

 

SUND IF - LUCKSTA IF 4-2
1-0 Bleart Ugzmajli (1)
2-0 Samuel Taddesse (3)
3-0 Bleart Ugzmajli (32)
4-0 Adis Sabotic (46)
4-1 Siye Abera (61)
4-2 Oliver Widahl (65)
Domare: Lukas Wallin
Publik: 103
Arena: Malands IP
Matchfakta

Se fler av Pia Skogmans bilder från matchen nedan (klicka på bilderna för att göra dem större).

Rasmus Eriksson matchvinnare för Lucksta

Rasmus Eriksson satte 1-0 borta mot IFK Östersund Ungdom precis före halvtid.Det målet visade sig räcka hela vägen till tre poäng för Lucksta på Jämtk...

Läs mer

Älgarna-Härnösand för starka för Östavall: "För obeslutsamma sista tredjedelen"

Efter en mållös första timma avgjorde Älgarna-Härnösand mot Östavall på Ånge IP med två snabba omställningar genom Hampus Svensson och Zakaria Bel Mek...

Läs mer

Matfors föll med matchens enda mål borta mot topplaget Björna – men intressant nyförvärv debuterade

Det blev ännu en uddamålsförlust för Matfors. Denna gång mot topplaget Björna som vann hemma på Biggevallen med matchens enda mål, inprickat efter dry...

Läs mer

Sund anför fortfarande serien efter dagens seger

Serieledarna Sund vann på NP3 Arena över jumbon Mariehem och startade också upp i turbofart och ledde innan kvarten spelad med 2-0 men precis innan pa...

Läs mer

Jumbon gästar serieledarna Sund – tre givna hemmapoäng?

Tre av våra fyra lag i trean är i elden i eftermiddag, bland annat möter serieledarna Sund jumbon Mariehem. Tre säkra poäng?– Det finns inga säkra poä...

Läs mer

Sund föll i Sollefteå men leder fortfarande serien

Sund kvitterade Sollefteås ledning från den första halvleken men föll ändå till slut med 1-3 på Nipvallen.– Vi torskade, men hade tur med de övriga re...

Läs mer