Bröderna Sallauka bakom Sunds sjunde raka seger: "Olika nivåer på lagen"

1 okt 2023 Div. 4 Medelpad

Sund har gjort en fin höst och idag tog man hem lagets sjunde raka seger efter 3-0 på Thulevallen mot Matfors 2 och där bröderna Arti och Blend Sallauka svarade för två av målen.
- Det var två helt olika nivåer på lagen, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Sund har visat en fin höstform och på Thulevallen mot Matfors 2 tog man hem sin sjunde raka seger. Siffrorna skrevs till 3-0 men det var jämnare än så och det var först i slutminuterna som man kunde gå ifrån med två sena mål.

Den första halvleken slöt mållös men Absar Nurul var på väg igenom för gästerna men blev stoppad.
- Absar dribblade först av deras sista försvarare och sedan även den utrusande målvakten som sedan fällde honom utanför straffområdet bakifrån. Solklar målchansutvisning då han hade öppet mål men domaren nöjde sig med frispark och gult kort, säger Sundtränaren Armando Buzi upprört och fortsätter:
- Dessutom får vi två mål bortdömda i första halvlek, båda för offside.

Men i den 57:e minuten kom ändå Sunds ledningsmål. Arti Sallauka lade upp för en frispark och drog den stenhårt i målvaktens hörn som knappt ens hann reagera.

Matchen stod sedan och vägde innan Yllmen Ramosaj passade in till Blend Sallauka som med ett perfekt skott hittade krysset och så hade båda bröderna hittat nätet.

Innan full tid hann även Amar Adrovic hitta krysset, det första, med ett välplacerat skott efter att ha kommit igenom i högerinnerposition.

- Skönt med ännu en seger men det var på en riktigt dålig plan och det var svårt att spela en passningsinriktad fotboll. Det var två helt olika nivåer på lagen men Matfors ska ha beröm för att de hela tiden kämpade och visade hjärta. Men mycket till fotboll var det inte, mest långa bollar, säger Armando Buzi.

- Vi gör en bra match i det stora hela men de sätter sina chanser medan vi inte gör det. Första timman var det ett varierat ställningskrig där initiativet växlade. Tyvärr tappade domaren gnistan på slutet och innan deras andra mål blev vår kille överkörd i ryggen utan åtgärd och när de gör mål springer deras kille till vårt bås och jublar. Dessutom hånade de vår skadade spelare. Dålig sportmanship, säger Matforstränaren Tony Salthammer besviket.

I Sund ger vi överbetyg till centrala mittfältarna Arti Sallauka och Sefedin Hassan samt Khalid Hussein ute på högerkanten.

I Matfors 2 plussar vi för ungtupparna Max Pettersson, målvakt, och Linus Lindblom som lånades in från 06-laget ochs spelade moget sin unga ålder till trots.

 

Matfors IF 2 Matfors IFSund IF

Matfors IF 2 - Sund IF 0-3
1 oktober 2023 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Bletuart Sallauka (57)
0-2 Blend Sallauka (86)
0-3 Amar Adrovic (89)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 63
Matchfakta

Sund jumbo i halvtid - ska nya huvudtränaren Magnus Bild rädda laget kvar i Medelpadsallsvenskan?

24 jul 2024 Div. 4 Medelpad

Sund har varit en skuffelse så här långt i Medelpadsallsvenskan då man siktat på övre halvan men i halvtid ligger man jumbo.Nu under sommaruppehållet ...

Läs mer

Serieledarnas tränare Carl BergseijeS "hot": "Svartvik har alltid varit ett höstlag"

24 jul 2024 Div. 4 Medelpad

Svartvik har efter sin omstart i rask takt klättrat upp från division 6 upp i Medelpadsallsvenskan. Och som nykomlingar leder man serien, trots att ma...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson målade mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den 11 juni i Medelpadsallsvenskan mellan IFK Sundsvall och Svartviks IF. Det blev bortaseger med 2-0 seda...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson gjorde mål mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräspla...

Läs mer

Selim-effekten håller i sig - ikväll vann Kraftfull över Kovland

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Tränarbytet i Kraftfull verkar ha gett effekt. Med Salem Abdul vid rodret tog man ikväll hem sin fjärde raka seger efter 3-1 mot topplaget Kovland.- E...

Läs mer

Seger för Selånger 2 efter "sportsligt självmål" och hattrick av Gustav Åsell

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Gustav Åsell svarade för ett hattrick i en match där Selånger 2 vände 1-2 med tre raka mål där man ändå bjudit IFK Sundsvall på ett självmål sedan man...

Läs mer