Brukets Blå på papperet efter skön 4-1-vinst borta mot FV Akademi: "Stod på tur för en seger"

Efter fyra raka förluster bröt Brukets Blå den trista sviten och vann bottenmötet på Skyttis i Ö-vik med klara 4-1 efter att ha ryckt åt sig en 2-0-ledning före pausvilan och snabbt ökat på tidigt i andra.
- Efter två bra prestationer men noll poäng stod vi på tur för en seger, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Efter fyra inledande förluster var det ett poängtörstigt Matfors som äntrade Skyttis IP i Övik för möte med Friska Viljor Akademi, som inte heller rosat marknaden i inledningen.

Brukets Blå fick en bra start på matchen då Said Mohaned redan i den fjärde minuten styrde in Hampus Norrméns skott med huvudet. Passande att göra ett "hockeymål" i MoDo-land.

Strax innan halvtimman spelad kom även tvåan då Felix Häggström, tillbaka från avstänging, spelade in till Phaniel Kakopande som avslutade kliniskt. 2-0 stod sig till paus och var i underkant.

Direkt i öppningen av den andra halvleken lyfte Abbas Culusow bollen mot den bortre stolpen och där dök Linus Stafrin upp och stötte in 0-3 sett med hemmaögon.

Erik Hedenström fick dock inte hålla nollan men det var nära. Med fem minuter kvar lyckades Axel Fahlgren Vestin spräcka nollan i röran efter en hörna.

Men det skulle bli Matfors som fick sista ordet då Mahad Yusuf Ali kunde säkerställa vinsten till 4-1 i den 87:e minuten.

- Efter två bra prestationer men noll poäng stod vi på tur för en seger. Vi spelade kontrollerat när vi själva hade bollen och gjorde det svårt och trångt för dem när de hade den. Glädjande och fruktansvärtt skönt med en seger. Nu riktar vi vårt fokus mot Björnamatchen om en vecka, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Phaniel Kakopande på topp löpte hela tiden rätt och jobbade stenhårt och utöver sitt mål spelade han fram till ytterligare ett. I övrigt ska det blå kollektivet hyllas en dag som denna.

 

Friska Viljor-akademi FCMatfors IF

Friska Viljor Akademi FC - Matfors IF 1-4
14 maj 2023 - 14:00 - Skyttis IP
0-1 Said Mohaned (4)
0-2 Phaniel Kakopande (28)
0-3 Linus Stafrin (47)
3-1 Axel Fahlgren Vestin (85)
1-4 Mahad Yusuf Ali (87)
Domare: Jennifer Björnler
Publik: 79
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer