Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.
En start man aldrig riktigt hämntade sig från.
- Säsongen så klart underkänd från början till slut, säger tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin, som båda klev av sina uppdrag efter säsongen.

Ifjol hängde Brukets Blå kvar med ett tuppfjät.

Inför den här säsongen blev det stor omsättning av spelartruppen.
Nio spelare ut, bland annat rutinerade kvintetten Sebastian Koivisto Persson till Selånger och Andreas "Ante" Eriksson, Jonas Richnau, Rasmus Portin och Tony Salthammer som alla lade bollskorna på hyllan.
Istället fyllde man på med nästan en hel elva utifrån och flyttade upp egna produkter.

Då flera av de nya kom in sent hann man aldrig spela ihop laget och man inledde serien med fem raka förluster, 2-12 i målskillnad, och det var ingen trend man lyckades vända, om än med enstaka fina insatser. Och ju längre säsongen led ju fler spelare tappade man efter vägen och redan innan de sista omgångarna återstod var degraderingen till division 4 ett faktum.

Lokalfotbollen intervjuade tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin med lite distans till den tunga säsongen.

Vad säger ni om er säsong som helhet?
Andreas Jonsson:
- Som jag sagt tidigare så var det en stökig säsong där det inte fungerade på flera plan.
Rasmus Portin:
- Säsongen så klart underkänd från början till slut. Vi tappade halva laget innan säsongen och svårt att sätta ihop ett i princip nytt lag i denna serie. Blev inte bättre av att flertalet försvann under säsongens gång heller. Men som sagt tittar man på poängskörden så är vi för dåliga helt enkelt.

Någonting ni är nöjda med den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Envägskommunikationen från domarkåren (ironi).
Rasmus Portin:
- Är nog inte speciellt nöjd med något faktiskt. Jag tror ingen i laget är det heller efter en sådan här säsong.

Vad hade ni kunnat gjort bättre?
Andreas Jonsson:
- Nu när man sitter på facit så hade man såklart kunnat göra en hel del annorlunda och bättre, finns många faktorer och det är svårt att peka på enbart en sak.
Rasmus Portin:
- Det mesta hade vi kunnat göra bättre. Både vi som ledare och spelare. Allt ifrån att vara tydligare med vad vi vill få ut av alla spelare till hur vi vill spela. Bättre kontinuitet på träningarna och inte bara att några spelare tränar varje träning. Få ihop laget tidigare osv. Det finns ingen enskild anledning till varför det gick som det gick utan det är flera faktorer som kunde ha varit bättre.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Ingen i vårt lag men Pontus Lundqvist i Selånger tycker jag hållit ihop deras backlinje på ett fantastiskt bra sätt och du tog ju också ut honom i treans All Star Team.
Rasmus Portin:
- Ingen spelare som jag skulle säga ha överraskat mig. Jag hoppas att de yngre spelarna kan fortsätta ta kliv framåt kommande säsong.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Andreas Jonsson:
- Nej, och du har ju redan gått ut med att jag kommer att träna Järpens IF nästa år. (ler)
Rasmus Portin:
- Jag kommer också att kliva av då jag känner att tiden inte riktigt kommer finnas där. Vi ska få ett till barn i mars så det finns annat än fotboll också.

Klubben jobbar på att hitta lösningar på tränar- och ledarsidan men det verkar som att man får behålla större delen av truppen och de spelarna man vill inför omstarten av Medelpadsallsvenskan och andralaget i femman, som blev tvångsnedflyttade när A-laget rasade ur trean..

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer

Mellersta Norrlandstreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

Med halva division 3 Mellersta Norrland av Medelpadslag tyckte jag det skulle vara intressant med ett All Star Team även för den serien i år, dock bar...

Läs mer