Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.
En start man aldrig riktigt hämntade sig från.
- Säsongen så klart underkänd från början till slut, säger tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin, som båda klev av sina uppdrag efter säsongen.

Ifjol hängde Brukets Blå kvar med ett tuppfjät.

Inför den här säsongen blev det stor omsättning av spelartruppen.
Nio spelare ut, bland annat rutinerade kvintetten Sebastian Koivisto Persson till Selånger och Andreas "Ante" Eriksson, Jonas Richnau, Rasmus Portin och Tony Salthammer som alla lade bollskorna på hyllan.
Istället fyllde man på med nästan en hel elva utifrån och flyttade upp egna produkter.

Då flera av de nya kom in sent hann man aldrig spela ihop laget och man inledde serien med fem raka förluster, 2-12 i målskillnad, och det var ingen trend man lyckades vända, om än med enstaka fina insatser. Och ju längre säsongen led ju fler spelare tappade man efter vägen och redan innan de sista omgångarna återstod var degraderingen till division 4 ett faktum.

Lokalfotbollen intervjuade tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin med lite distans till den tunga säsongen.

Vad säger ni om er säsong som helhet?
Andreas Jonsson:
- Som jag sagt tidigare så var det en stökig säsong där det inte fungerade på flera plan.
Rasmus Portin:
- Säsongen så klart underkänd från början till slut. Vi tappade halva laget innan säsongen och svårt att sätta ihop ett i princip nytt lag i denna serie. Blev inte bättre av att flertalet försvann under säsongens gång heller. Men som sagt tittar man på poängskörden så är vi för dåliga helt enkelt.

Någonting ni är nöjda med den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Envägskommunikationen från domarkåren (ironi).
Rasmus Portin:
- Är nog inte speciellt nöjd med något faktiskt. Jag tror ingen i laget är det heller efter en sådan här säsong.

Vad hade ni kunnat gjort bättre?
Andreas Jonsson:
- Nu när man sitter på facit så hade man såklart kunnat göra en hel del annorlunda och bättre, finns många faktorer och det är svårt att peka på enbart en sak.
Rasmus Portin:
- Det mesta hade vi kunnat göra bättre. Både vi som ledare och spelare. Allt ifrån att vara tydligare med vad vi vill få ut av alla spelare till hur vi vill spela. Bättre kontinuitet på träningarna och inte bara att några spelare tränar varje träning. Få ihop laget tidigare osv. Det finns ingen enskild anledning till varför det gick som det gick utan det är flera faktorer som kunde ha varit bättre.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Ingen i vårt lag men Pontus Lundqvist i Selånger tycker jag hållit ihop deras backlinje på ett fantastiskt bra sätt och du tog ju också ut honom i treans All Star Team.
Rasmus Portin:
- Ingen spelare som jag skulle säga ha överraskat mig. Jag hoppas att de yngre spelarna kan fortsätta ta kliv framåt kommande säsong.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Andreas Jonsson:
- Nej, och du har ju redan gått ut med att jag kommer att träna Järpens IF nästa år. (ler)
Rasmus Portin:
- Jag kommer också att kliva av då jag känner att tiden inte riktigt kommer finnas där. Vi ska få ett till barn i mars så det finns annat än fotboll också.

Klubben jobbar på att hitta lösningar på tränar- och ledarsidan men det verkar som att man får behålla större delen av truppen och de spelarna man vill inför omstarten av Medelpadsallsvenskan och andralaget i femman, som blev tvångsnedflyttade när A-laget rasade ur trean..

Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sports...

Läs mer

Alve Jonsson återvänder till moderklubben Selånger

Selånger har lagom till midsommarhelgen gjort klart med en hemvändare. Det är 19-årige centrala mittfältaren Alve Jonsson som lämnar Strands IF efter ...

Läs mer

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer

Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Ku...

Läs mer