Caselius bakom Sunds första poäng i division 2

10 apr 2022 Div. 2 Norrland

Sund hamnade i underläge mot Sandvik men en bättre andra halvlek rättfärdigade Filip Caselius poängräddande vänsterskott.
– Det målet hade vi ärligt skrapat ihop, säger tränaren Göran Sundqvist.

Efter den klara premiärförlusten uppe i Boden var det ett revanschsuget Sund som äntrade NP3 Arena när Sandvik kom på besök.

Men det var gästerna som inledde bäst och tog också ledningen i den 21:a minuten. Efter att ha kommit runt på vänsterkanten och på ett snett inåt bakåt pass drog Kelvin Wokomaty på ett skott, som blockerades. Kelvin var sedan först framme på returen och satte ettan.

– De rullade på bra och löste vår press ganska enkelt och kunde komma till anfall, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Den resterande första halvleken jämnade därefter ut sig och blev ganska böljande, dock utan att det vaskades fram några jättechanser från något håll.

I den andra halvleken blev det mer Sund framåt samtidigt som man tätade till bättre bakåt.

– Vi sorterade ut dem bättre i andra och höll uppe försvarslinjen högre och hotade dem mer i djupled. I första sjönk vi ner alldeles för långt och orkade inte hålla upp wingbackarna, säger Göran Sundqvist.

Men det dröjde innan utjämningen kom till stånd. Med bara lite drygt fem minuter kvar fick Filip Caselius bollen på högerkanten och efter väggspel fick han till ett perfekt vänsterskott och rättvisa 1-1 var ett faktum.

– Det målet hade vi ärligt skrapat ihop, säger Göran Sundqvist.

Sund gick därefter för ett vinstmål.

– Vi kändes lite framtunga samtidigt som de blev oroliga men vi fick bara till ett par "halvchanser" men vi är ändå nöjda med en poäng. NU är vi i alla fall på papperet, säger Göran Sundqvist.

Hela Sund ska ha en eloge för sin insats men på mitten glänste Arti Saluka med sin löpkapacitet, var spelbar hela tiden och vårdade boll på ett bra sätt.

Sund IF - Sandviks IK 1-1
2022-04-10 - 14:00 - NP3 Arena
0-1 Kelvin Wokomaty (21)
1-1 Filip Caselius (84)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 78
Matchfakta

Fotnot:
Går inte att ladda upp bilder i skrivande stund.

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer