Chansrikt men mållöst i derbyt mellan Lucksta och Sund: "Borde blivit minst 3-3"

Marcus Krutzén i hemmaburen och Khaldoon Shaia i Sunds dito vägrade låta sig överlistas i derbyt på Sörforsvallen mellan Lucksta och Sund trots att båda lagen skapade massor av chanser.
– Det borde blivit minst 3-3 eller 4-3 till oss men två duktiga målvakter höll nere målproduktionen, säger hemmalagets tränare Paul Thompson.

Lucksta och Sund bjöd på fint spel och massor av målchanser på Sörforsvallen. Men några mål? Nix! Oliver Widahl prickade ribban och gästernas Per Nyman fick ett mål bortdömt för offside. Så även Luckstas Jimmie Nordberg i den första halvleken. Lägg därtill att bägge målvakterna var på prima bollmotarhumör, Marcus Krutzén i hemmaburen och Khaldoon Shaia i Sunds dito. Krutzén kanske redan gjort "årets räddning" då han parerade Per Nymans skott från nära håll.

Så här säger Luckstas tränare Paul Thompson om kvällens derby:

– 0-0, men det borde blivit minst 3-3 eller 4-3 till oss men två duktiga målvakter höll nere målproduktionen. Den första halvleken höll mycket god division 3-klass och båda lagen försökte spela rätt typ av fotboll. Vi var det bättre laget och hade fördel av stort bollinnehav och skapade flera kanonchanser och en bra dag hade ett par av dem slutat med nätkänning. Jimmie fick ett mål bortdömt för offside i första halvlek och i andra blev vi rånade på en straff. Strax därpå träffade Oliver ribban. Marcus svarade därefter för säsongens räddning på Per Nymans närskott.

Paul fortsätter:

– Den andra halvleken blev mer fysisk och båda lagen tappade sitt fina spel och det blev mest spel fram och tillbaka utan någon struktur. Sund tröttnade sista tjugo och backade hem och Hakim Rouass och Robin Nordin var ytterst nära att avgöra i slutminuterna men Robin misstajmade sin löpning att sätta bollen i tomt mål. Tyvärr lyckades vi inte vinna premiären men vi är ändå nöjda med ett kryss med tanke på att det här bara var vår andra match tillsammans och vi har många nya spelare i laget.

Och så här säger Sunds tränare Göran Sundqvist efter slutsignalen:

– En ganska jämn match sett över 90 minuter. Lucksta bättre i första och skapar några heta chanser. Vi har en het i första efter hörna då Pelle skjuter på volley, men Krutzen gör en fin räddning! Ganska fysisk match och domaren tillät ganska mycket och var jämnbra/ jämndålig…

"Sunkan" fortsätter:

– I andra jämnas spelet ut och vi är bra med i många omställningar, men saknar sista touchen och avgörande passet för att få till de riktigt heta lägena. Dock gör vi 0-1 genom Pelle på retur på Bleart Ugzmajlis skott, men "stinsen" vinkar på en obegriplig offside som jag tror de flesta såg var fel… Om det var offside är Pelle Nyman världens snabbaste spelare. Lucksta har också några riktigt vassa lägen i andra, men bra målvaktsspel av Khaldon i kassen gör att vi håller nollan! Det gör förvisso även Lucksta och matchen slutar 0-0. En match med mer kamp än skönspel och ett ganska rättvist resultat. Detta kan ha varit en av de svåraste bortamatcherna i år. Vi är nöjda med att hålla nollan och ta med en poäng hem!

LUCKSTA IF - SUND IF 0-0
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer