Christofer Högbom höll nollan mot Sandvik och fixade poäng åt sitt Sund: "Magiska räddningar"

22 jun 2022 Div. 2 Norrland

När Sund och Sandvik möttes i april på NP3 Arena slutade matchen 1-1.
I kvällens returmöte utanför Umeå blev det ånyo kryss men inga mål. Något som Sund kan tacka sin keeper Christofer Högbom.
– Han gör några magiska räddningar, säger tränaren Göran Sundqvist.

Precis som mötet i april på NP3 Arena kunde inte Sund och Sandvik skilja på sig utan även mötet uppe i Västerbotten slutade med kryss, 0-0 den här gången.

Spelmässigt var det en jämn match med böljande spel men sett till målchanser var Sandvik det vassare men i bortaburen svarade bjässen Christofer Högbom för flera poängräddande parader och såg till att hans Sund fick med sig en viktig poäng med i bussen hem.

– Han gör några magiska räddningar men poängen vi tar är ändå inte orättvis även om det märks i vårt spel att det saknas självförtroende då vi inte vågar hålla i bollen och spela den på det sätt vi vill. Det är något vi kommer att träna extra på under uppehållet, säger tränaren Göran Sundqvist.

Så här säger "Sunkan" om våromgången:

– Vi har tagit åtta av tolv poäng på bortaplan. Spelmässigt har vi inte nått upp till kvalitet mest beroende på många skador, slitage på en del spelare samt att vi inte riktigt hunnit förbereda oss tillräckligt för en klart tuffare serie. Nu hinner vi slicka såren, få tillbaka många spelare och få tid att träna upp oss inför hösten och förhoppningsvis få till ett bättre samarbete med GIF Sundsvall när det gäller spelare.

Då Sund undvek förlust mot Sandvik ligger man ovanför både nedflyttningsstreck och negativ kvalplats när vårens matcher är spelade. Vackert så!

 

Sandviks IK emblemSund IF emblem

Sandviks IK - Sund IF 0-0
22 juni - 19:30 - Sandviks IP
Domare: Anastasia Oberlauf Poopuu
Publik: 86
Matchfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer