Danne Johansson fyramålsskytt när Svartvik svingade sig upp i serietopp

19 jun 2023 Div. 5 Medelpad

I den uppskjutna matchen från i onsdags besegrade Svartvik Stöde med 6-1, dock inte utan besvär, och Danne Johansson drygar ut skytteligan ytterligare efter att ha prickat in fyra fullträffar, bland annat ett äkta hattrick på åtta minuter.
- I takt med att de blir trötta bryter vi ner dem mer och mer, säger Svartviks tränare Carl Bergseije vars lag nu leder Medelpadsfemman.

I kvällens enda match i Medelpadsfemman tog topplaget Svartvik emot Stöde uppe på Hemmanet där hemmalaget vid vinst skulle ta över serieledningen från Selånger 2.

Och efter en trevande start var det också hemmalaget som skulle koppla grepp om matchen i den första halvleken via varsitt mål av Danne Johansson och André Sundberg.

Den andra halvleken kontrollerade sedan Blackbay på ett bra sätt och man gjorde också fyra mål ytterligare, tre ytterligare (äkta hattrick) av Danne Johansson som därmed drygar ut ledningen i skytteligan.

Snyggast för kvällen var emellertid Andrew Söderbergs 3-1-reducering för Stöde där han vände ut och in på Svartviksförsvaret innan han avslutade i hemmakeepern Mikael ”Sparris” Norbergs högra kryss.

- Den här matchen sammanfattar våren ganska bra. Vi har lite svårt att bryta ner ett bra lag i Stöde i första men pratar igenom saker och ting i paus och i takt med att de blir trötta bryter vi ner dem mer och mer. Värt att nämna i dag är att vår högerback och kapten Jocke Johansson vikarierade som mittback med den äran samt att Elias Algotsson, född -07, gjorde A-lagsdebut i och med sitt pigga inhopp, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

- Vi står emot bra i första halvlek, där även vi skapar farliga lägen, tyvärr rinner det iväg i andra men vi lyckas ändå knäppa in en "balja" genom Andrew söderberg,som tog tag i bollen, vände upp och dribblade förbi tre backar innan han hängde upp den i krysset, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

Fredrik fortsätter:
- Vill plussa för Alvin Sjögren som har kommer tillbaka efter ett långt uppehåll, han spelade 90 minuter på vänsterbacken och briljerade. Vill även ge en eloge till Christian Sjögren då han krigade och slet på mittfältet.

 

Svartviks IFStöde IF

Svartviks IF - Stöde IF 6-1 (tips: 4-1)
19 juni 2023 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Daniel Johansson (25)
2-0 André Sundberg (42)
3-0 Hampus Olsson (66)
3-1 Andrew Söderberg (70)
4-1 Daniel Johansson (76)
5-1 Daniel Johansson (80)
6-1 Daniel Johansson (84)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer