David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kvar med ett skott i steget. KFC går därmed till serieledning i A-slutspelet under sommaruppehållet. Men det var på ett hår då Östavall hade en boll klart inne som domartrion missade.

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kvar med ett skott mitt i steget som satt perfekt i övre högra hörnet. KFC går därmed till serieledning i A-slutspelet under sommaruppehållet.

Men innan det så bjöds det på en hel del dramatik i en välspelad match. Lite drygt fem minuter innan det vinnande målet hade Östavall en boll i målet när Tobias Engström nickade den i en båge men som tog på däcket inne i målet och studsade ut. Förutom det "bortdömda målet" fick Jonas Sjöberg sitt andra gula efter omfattande protester så det var i numerärt överläge som Kungsnäs kunde avgöra.

Efter målet förmådde inte Östavall få till någon slutforcering utan Kungsnäs kunde hålla undan och tack vare de tre poängen gå till topps i tabellen över sommaruppehållet.

- Vi gör inte någon av våra bättre matcher i år, vi kändes sega och vi blev långa i laget och kom inte alls igång med vårt spel mot en duktig motståndare. Det blev en match av kampkaraktär och det är roligt att även kunna vinna den typen av matcher, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.

- Sett över 90 minuter gör vi en av våra bättre matcher i år men vi möter ett riktigt bra lag, tyvärr fick vi inte med oss domsluten idag då vi hade en boll inne och de gör sitt segermål sedan domaren missat årets klaraste frispark när Alexander Sjödin blev rejält nergjord. Men så är det i fotbollen. Men jag är nöjd med vår prestation men inte med resultatet, tycker vi är värda minst en poäng, säger Östavalls tränare David Nordberg.

I Kungsnäs ville man hylla en gedigen kampinsats av kollektivet och i Östavall ville man plussa för en homogen laginsats.

 

Kungsnäs FC emblemÖstavalls IF  emblem 
Kungsnäs FC - Östavalls IF 1-0 (tillhör omgång 1 i Slutspel A)
30 juni 2024 - 14:00 - Westhagen
1-0 David Secka (79)
Utvisning Östavall: Jonas Sjöberg (73)
Domare: Mahar Usew
Publik: 73
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer