De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällskap.
GIF, som inte ställde upp med sitt A-lag utan kom till spel med P17-grabbarna, avgick som väntat ned segern mot laget från Medelpadsfemman.

Sidsjö-Böle från Medelpadsfemman föll med flaggan i topp mot GIF Sundsvall i sista DM-kvartsfinalen

Det var inte många som gav Sidsjö-Böle, hemmahörande i Medelpadsfemman, en sportkeps i DM-kvartsfinalen mot GIF Sundsvall, även om de ställde upp med sitt P17-lag.
Men Sidsjö-Böle gjorde en fin första halvlek och hade flera chanser att ta ledningen men istället var det det unga GIF-laget som kunde gå till pausvila tack vare Justin Ramadanovics fullträff i minut 35.
Division 5-laget inledde bra även den andra halvleken men allt eftersom syntes det vilket lag som hade bäst ork och bolltempo och kunde gå ifrån till en 3-0-ledning, Noel Jansson (69) och Abker Husien Idris (77) innan planens bästa spelare och förre GIF-försvararen Filip Tägtström kunde spräcka nollan och frisera nedelaget.
- Vi följde vår matchplan och försvarade oss riktigt bra mot bollskickliga motståndare och hade ett par riktigt vassa chanser att ta ledningen. Men som väntat orkade vi bara hålla uppe orken en timma innan den tröt. Kul ändå att få göra åtminsone ett mål och bjuda dem på tufft motstånd, säger Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
Har även sökt ledare för GIF P17 men klockan hann bli lite väl mycket)
 
Sidsjö-Böle IF emblemGIF Sundsvall emblem 
Sidsjö-Böle IF - GIF Sundsvall 1-3
21 mars 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Justin Ramadanovic (35)
0-2 Noel Jansson (69)
0-3 Abker Husien Idris (77)
1-3 Filip Tägtström (79)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 78
Matchfakta
 

Kovland inget hot mot Kubens semifinalplats

Kovland blev aldrig något hot mot Kubens semifinalplats.
Redan i den tredje minuten ringde det för första gången och innan pausvilan hade "Tigerränderna" hittat nätet fyra gånger ytterligare.
I den andra halvleken bet Kovland ifrån sig bättre och hade ett par reduceringschanser.
Med 20 minuter kvar drog Mehmed Hafizovic på sig sitt andra gula kort men trots decimerat manskap kunde Kuben spä på ledningen till 7-0 på slutet.
- Det var inget snack om saken, det var avgjort redan i halvtid. De backade hem men vi höll ett bra bolltempo och lyckades spela oss igenom. Kul att sprida på gracerna när det gäller målskyttet och att många är hungriga att sätta dit bollen, säger Kubens tränare Stefan Bjertung.
 
Kovlands IF Herr emblemKubikenborgs IF emblem 
Kovlands IF - Kubikenborgs IF 0-7
19 mars 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Ali Mahmoud (3)
0-2 Linus Sahlin (21)
0-3 Linus Sahlin (38)
0-4 Jesper Norberg (40)
0-5 Linus Hallenius (45)
0-6 Arvid Näsholm (84)
0-7 Fredrik Thelander (89)
Utvisning Kuben: Mehmed Hafizovic (70)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta
 

Enkel resa till DM-semi för Lucksta - 5-0 på Svartvik

Svartvik är inte vana att ta stryk men ikväll fick man ge sig mot Lucksta i DM-kvarten, division 2-laget vann med klara 5-0 på ett rått Westhagen. 19-årige nytillskottet från GIF Sundsvall Ibrahim Sankoh-Yillah var på tårna och både inledde och avslutade målskyttet samt stod för ett assist.
- Svartvik försökte rulla boll men vi täppte till sista tredjedelen. När vi själva hade boll fick de mest jaga skuggor och vi hade gjort fler mål om inte deras målvakt Marcus Stenman storspelat, säger Luckstas tränare Paul Thomson.
- Lite onödigt att släppa in de två sista målen på slutet, 0-3 hade räckt men slår man av på takten det lilla minsta blir man straffad av ett lag av Luckstas kaliber. Vi fick bygga upp spelet bakifrån i lugn och ro men när vi kom till sista tredjedelen hade vi svårt att omsätta bollinnehavet i målchanser. Vi var nån centimeter från att få till en kvittering innan de gjorde 2-0 annars skapade vi inte så mycket, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
 
 Svartviks IF emblemLucksta IF emblem 
Svartviks IF - Lucksta IF 0-5
13 mars 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Ibrahim Sankoh-Yillah (9)
0-2 Sani Tahir (26)
0-3 Abdulie Turay (60)
0-4 Bassim Nassir (88)
0-5 Ibrahim Sankoh-Yillah (90)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 60
Matchfakta
 

Alnö fick slita för att lägga Sundsvalls FF på rygg

Det skiljer två divisioner mellan lagen och när Alnö tog ledningen i en välspelad match redan efter nio minuter kom det inte som någon överraskning, Jesper Andersson mötte Edvin Bloms inlägg på volley. Division 5-laget Sundsvalls FF replikerade emellertid omgående med ett vackert anfall ända nerifrån eget försvar som Victor Andersson avslutade med att trycka upp i nättaket.
Tio minuter in i den andra halvleken passade Edvin Blom till Alfred Karlsson som kom igenom, gjorde en skottfint med vänstern så att både en försvarare och målvakten hamnade på marken och sedan stötte han in segerbollen med högern.
- Vi gör en okej match, skapar många chanser och borde gjort fler mål. Det var ett bra lag som vi mötte och de ska vara stolta för sin insats men vi vinner rättvist och är klara för semifinal, säger Alnös nye tränare Daryosh Hematian.
- I den första halvleken märktes det ingen skillnad på lagens divisioner men i andra syntes det vilka som tränar tre-fyra gånger i veckan och vilka som tränar två gånger. Vi kom till spel med fem spelare födda 08:a i startelvan och vi visade ingen respekt för motståndarna och hade ett par lägen till kvittering och straffar men även de hade sina chanser att göra fler mål när vi flyttade fram. Aldrig näjd med en förlust men idag är jag stolt över grabbarna och det är mycket bra som vi tar med oss i framtiden, säger SFF-tränaren Alex Medina.

Sundsvalls FF emblemAlnö IF emblem 
Sundsvalls FF - Alnö IF 1-2
11 mars 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Jesper Andersson (9)
1-1 Victor Andersson (10)
1-2 Alfred Karlsson (55)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik:
Matchfakta

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer

Kalla fakta DM, herrar: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, herrar

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Grupp 4 ⚽️ Grupp 5 ⚽️ Slutspel

Läs mer

Kuben och Lucksta vidare till kvartsfinal från grupp 1 och Svartvik från grupp 3

3 mar 2024 DM, herrar

Idag avslutades DM-gruppspelet med tre matcher. I den första vann Svartvik över Sund och tog hem grupp 3 och tog sig vidare till kvartsfinal. I "elitg...

Läs mer

DM: Olle Nordberg frälste Sidsjö-Böle med två sena mål - klara för kvartsfinal

2 mar 2024 DM, herrar

För att Sidsjö-Böle skulle lugga IFK Timrå på segern i grupp 4 krävdes minst en pinne i dagens match mot Södermalm. Men Mattis Olofsson var på god väg...

Läs mer

DM herrar: Kovlands "PRO-trio" sköt Matfors i sank i gruppfinalen - får med sig Alnö till kvarten

1 mar 2024 DM, herrar

Kovlands rutinerade trio Widahl, Brännström och Nylund sänkte Matfors i gruppfinalen med jela 5-0 och är därmed klara för kvartsfinal.Dit följer Alnö ...

Läs mer