Derbydax i trean, Alnö mot jumbon ikväll och Lucksta i tidig toppmatch uppe i Björna i morgon lördag

Ikväll och helgen spelas omgång 4 av div. 3 Mellersta Norrland och i afton bjuds det på derby på Ånge IP mellan Östavall och Matfors.
Samtidigt har Alnö bortamatch mot ett poängtörstande Anundsjö medan Lucksta matchar i morgon mot likaledes topplaget Björna på Biggevallen.

Tre av våra lokala division 3-lag matchar i afton.

På Ånge IP bjuds det på derby mellan Östavall och Matfors medan Alnö reser till Olympia i Bredbyn för möte med ett poängtörstigt Anundsjö. Ett Anundsjö som redan förlorat mot tvenne Medelpadslag i inledningen av serien, 1-2 mot Matfors och 1-3 mot Östavall.

Lucksta får vänta till i morgon då man tar sig an Björna IF på Biggevallen. Två lag som ännu är obesegrade.

Östavall - Matfors

Lokalfotbollen tog pulsen på de två tränarna inför kvällens derby.

Hur går era tankar inför kvällens match?
– Vi har längtat hit och kommer med en bra prestation i ryggen, säger David Nordberg.
– Det ska bli riktigt kul att få möta serieledarna Östavall. De har gjort det riktigt bra i inledningen av serien så det blir en härlig utmaning att försöka spräcka deras svit, säger Andreas Jonsson.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?
– Vi har fått tillbaka några spelare så vi kommer med ett starkt lag ikväll, säger David.
– Jonas Richnau blir hemma på grund av en förkylning, i övrigt är truppen skade och sjukdomsfri, säger Andreas.

Och hur ska ni ta hem den där sköna derbytrean i afton?
– Vi är ödmjuka inför motståndet då det alltid blir jämna och täta matcher mot Matfors som är ett bra lag. Hoppas att vi kan bjuda på en offensiv fotboll med tre poäng som belöning, säger David.
– För vår del så handlar det i första hand om att försöka komma upp i rätt nivå efter en svag insats senast mot Anundsjö även om det blev vinst. Östavall har under flera år varit duktiga på att freda egen box, så där måste vi hitta rätt nycklar för att komma på avslut och hota i deras box. Sedan är det klart vi måste vara noggrann i försvarsspelet i allt från presspel till hur vi bemannar och fredar egen box, samt hålla ett extra öga på deras spetsspelare såklart, säger Andreas.

Vem avgör för er?
– Vi har många matchvinnare i laget så jag hoppas att någon av dem är sugna att avgöra, säger David.
– Magkänslan säger att det är dags för Yunus Tazelli ikväll, säger Andreas

Anundsjö - Alnö

Alnö möter som sagt ett poängtörstigt Anundsjö på Olympia i Bredbyn och så här säger tränaren Johnny Svelander inför den viktiga matchen:

– Poängtörstiga är vi nog båda lagen. Vi kommer dit för att fylla på i vårt poängförråd. Vi tycker att vi ligger lite minus i förhållande till prestationen. Jag tror att vi är så pass starka att vi ska kunna vinna ikväll och jag har på känn att Nils Söderqvist och Alexander Nordin kommer spräcka sina nollor ikväll.

Läget i truppen?
– Vi har fortfarande väldigt många på frånvarolistan. Glädjande är att Vilgot Alsén, Jesper Andersson är tillbaka ikväll. De har knappt spelat i serien. Även Salo Gavador är tillbaka efter sjukdom. Däremot tappar vi ett par sen senast, men det måste vi leva med. Vi har lite sjukdomar och småskador, men jag tror att de flesta snart är disponibla. Det är bara William Svelander som inte är direkt nära spel.

Björna - Lucksta

Lucksta har inlett formidabelt med tvenne storsegrar och möter som sagt Björna i morgon lördag. Så här går tränaren Paul Thompsons tankar inför matchen:

– Björna blir definitifvt en svår nöt att knäcka. Vi ver precis hur de spelar och det lär inte bli vackert. De har startat upp mycket bra och är obesegrade efter fyra matcher. Något som inte är överraskande. För att ta hem de där tre poängen krävs att vi behåller lugnet. Lyckas vi med det tror jag vi tar hem segern. Vi vet att om vi når upp till vår potential är vi ett mycket tufft lag att möta och vi gör det svårt för de flesta lagen.

Truppen intakt?
– Ett par spelare saknas men i gengäld får vi tillbaka Jocke Leman och Robin Nordin i truppen efter skador vilket är en förstärkning.

Vem avgör för er?
– Svårt att säga vem som avgör för oss utan det lär krävas ett rejält dagsverke av hela truppen för att bärga segern.

Lokalfotbollen tippar:
Östavall - Matfors 1-1
Anundsjö - Alnö 3-1
Björna - Lucksta 1-1

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer