Derbydax i trean, Alnö mot jumbon ikväll och Lucksta i tidig toppmatch uppe i Björna i morgon lördag

Ikväll och helgen spelas omgång 4 av div. 3 Mellersta Norrland och i afton bjuds det på derby på Ånge IP mellan Östavall och Matfors.
Samtidigt har Alnö bortamatch mot ett poängtörstande Anundsjö medan Lucksta matchar i morgon mot likaledes topplaget Björna på Biggevallen.

Tre av våra lokala division 3-lag matchar i afton.

På Ånge IP bjuds det på derby mellan Östavall och Matfors medan Alnö reser till Olympia i Bredbyn för möte med ett poängtörstigt Anundsjö. Ett Anundsjö som redan förlorat mot tvenne Medelpadslag i inledningen av serien, 1-2 mot Matfors och 1-3 mot Östavall.

Lucksta får vänta till i morgon då man tar sig an Björna IF på Biggevallen. Två lag som ännu är obesegrade.

Östavall - Matfors

Lokalfotbollen tog pulsen på de två tränarna inför kvällens derby.

Hur går era tankar inför kvällens match?
– Vi har längtat hit och kommer med en bra prestation i ryggen, säger David Nordberg.
– Det ska bli riktigt kul att få möta serieledarna Östavall. De har gjort det riktigt bra i inledningen av serien så det blir en härlig utmaning att försöka spräcka deras svit, säger Andreas Jonsson.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?
– Vi har fått tillbaka några spelare så vi kommer med ett starkt lag ikväll, säger David.
– Jonas Richnau blir hemma på grund av en förkylning, i övrigt är truppen skade och sjukdomsfri, säger Andreas.

Och hur ska ni ta hem den där sköna derbytrean i afton?
– Vi är ödmjuka inför motståndet då det alltid blir jämna och täta matcher mot Matfors som är ett bra lag. Hoppas att vi kan bjuda på en offensiv fotboll med tre poäng som belöning, säger David.
– För vår del så handlar det i första hand om att försöka komma upp i rätt nivå efter en svag insats senast mot Anundsjö även om det blev vinst. Östavall har under flera år varit duktiga på att freda egen box, så där måste vi hitta rätt nycklar för att komma på avslut och hota i deras box. Sedan är det klart vi måste vara noggrann i försvarsspelet i allt från presspel till hur vi bemannar och fredar egen box, samt hålla ett extra öga på deras spetsspelare såklart, säger Andreas.

Vem avgör för er?
– Vi har många matchvinnare i laget så jag hoppas att någon av dem är sugna att avgöra, säger David.
– Magkänslan säger att det är dags för Yunus Tazelli ikväll, säger Andreas

Anundsjö - Alnö

Alnö möter som sagt ett poängtörstigt Anundsjö på Olympia i Bredbyn och så här säger tränaren Johnny Svelander inför den viktiga matchen:

– Poängtörstiga är vi nog båda lagen. Vi kommer dit för att fylla på i vårt poängförråd. Vi tycker att vi ligger lite minus i förhållande till prestationen. Jag tror att vi är så pass starka att vi ska kunna vinna ikväll och jag har på känn att Nils Söderqvist och Alexander Nordin kommer spräcka sina nollor ikväll.

Läget i truppen?
– Vi har fortfarande väldigt många på frånvarolistan. Glädjande är att Vilgot Alsén, Jesper Andersson är tillbaka ikväll. De har knappt spelat i serien. Även Salo Gavador är tillbaka efter sjukdom. Däremot tappar vi ett par sen senast, men det måste vi leva med. Vi har lite sjukdomar och småskador, men jag tror att de flesta snart är disponibla. Det är bara William Svelander som inte är direkt nära spel.

Björna - Lucksta

Lucksta har inlett formidabelt med tvenne storsegrar och möter som sagt Björna i morgon lördag. Så här går tränaren Paul Thompsons tankar inför matchen:

– Björna blir definitifvt en svår nöt att knäcka. Vi ver precis hur de spelar och det lär inte bli vackert. De har startat upp mycket bra och är obesegrade efter fyra matcher. Något som inte är överraskande. För att ta hem de där tre poängen krävs att vi behåller lugnet. Lyckas vi med det tror jag vi tar hem segern. Vi vet att om vi når upp till vår potential är vi ett mycket tufft lag att möta och vi gör det svårt för de flesta lagen.

Truppen intakt?
– Ett par spelare saknas men i gengäld får vi tillbaka Jocke Leman och Robin Nordin i truppen efter skador vilket är en förstärkning.

Vem avgör för er?
– Svårt att säga vem som avgör för oss utan det lär krävas ett rejält dagsverke av hela truppen för att bärga segern.

Lokalfotbollen tippar:
Östavall - Matfors 1-1
Anundsjö - Alnö 3-1
Björna - Lucksta 1-1

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Kubikenborgs IF

Idag lördag klockan 16:00 kliver storfavoriterna "Real Kuben" in i div. 3 Mellersta Norrland och första hindret att nå seriesegern är Björna Bombers p...

Läs mer