Derbykrock i trean i afton

Ikväll är det fotbollskrock i Sundsvall.
Det spelas nämligen dubbla derbyn i trean, Alnö-Matfors och Lucksta-Selånger.
Båda med kick-off 19:00 vilket tyvärr gör att fotbollspubliken tvingas välja bort en av de intressanta kamperna.

Alnö IFMatfors IF
Alnö IF - Matfors IF
19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Lucksta IFSelånger SK
Lucksta IF - Selånger SK
19:00 - Westhagen
-

Alnö har startat upp med en förlust, en vinst och en oavgjord.
Matfors med två förluster då man var spellediga förra helgen då man flyttat fram "El Fantastico" (derbyt mot Lucksta) till efter midsommarhelgen.

Selånger fick sin match i helgen uppskjuten på grund av snön medan Lucksta, som ovan angetts, flyttat fram derbyt mot Matfors till sommaren.
Båda lagen har inlett storartat med två segrar av lika många möjliga och där kommer minst en "svit" att spricka.

Det bjuds således på två intressanta derby i afton, tyvärr med avspark samtidigt. Synd, då jag tror många skulle vilja ha sett bägge matcherna. Nu blir det till att välja...

Lokalfotbollen kollade läget hos lagens tränare och ställde ett par frågor inför kvällens stundande derbymatcher:

Hur går era tankar inför derbyt?

- Det ska bli kul med ett första derby, tycker att vi gjort en bra träningsvecka & grabbarna ser laddade ut, säger Alnös tränare Patrik Nylund.

- Vi har ju inlett säsongen fruktansvärt svagt, så att vi var spellediga förra helgen var nog bara positivt. Nu har vi fått två bra träningsveckor där vi kunnat jobba med detaljer i vårt spel och rättat till saker som varit för dåliga under inledningen. På spelarfronten börjar vi också få tillbaka två-tre spelare som varit skadade vilket är oerhört positivt. Det enda negativa inför matchen är väl att disciplinnämnden valt att flexa sina muskler, de har tappat det helt & hållet. Så Felix Häggström är fortsatt avstängd efter den oturliga krocken med Anundsjös målvakt i premiären, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

- Tufft första derby för oss vs ett så här långt imponerande och obesegrat Selånger. Kommer att bli ett intressant möte, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

- Vi möter ett av seriens bästa lag. Det blir en bra värdemätare för oss, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Vad säger du om motståndarna?

- Vi kommer att möta ett revanschladdat Matfors som inte fått den start som dom velat såklart, säger Patrik Nylund.

- Att Alnö är ett väldigt duktig fotbollslag med en tydlig spelidé, säger Andreas Jonsson.

- De har ett starkt lag med många nya intressanta spelare, vi har sett dem spela och är medvetna om deras styrkor och svagheter. De kommer från två starka resultat så vi måste komma mentalt preparerade till denna svåra drabbning, säger Paul Thompson.

- Att det är ett riktigt bra lag vi möter med många inviduella skickliga spelare, säger Jesper Hellström.

Vad krävs från er för att kamma hem de tre poängen?

- Vi ska fortsätta på den inslagna vägen med vårt spel. För att vinna ett derby och tre poäng, så kommer det krävas en bra lagprestation i 90 minuter, säger Patrik Nylund.

- Till att börja med så måste vi sluta med att kasta bort första kvarten i matcherna, så bra är vi inte att vi kan börja med 0-2 i arslet. Vi måste vara noggranna och ta ansvar för våra handlingar på planen, vi behöver jobba för varandra & för klubbmärket. Vi har en matchplan och jag hoppas att vi kan följa den fullt ut imorgon, säger Andreas Jonsson.

- Så länge vi har rätt inställning och attityd är jag övertygad om att vi kommer att få med oss ett bra resultat, säger Paul Thompson.

- En bra dag på jobbet. Det krävs att vi följer vår gameplan till 110% och att vi är noggranna i det vi gör, säger Jesper Hellström.

Lokalfotbollen tippar:
Kryss brukar ligga nära till hands när det gäller derbyn. Och så kommer det att sluta när det gäller Alnö-Matfors, 2-2. Däremot har Lucksta visat en imponerande styrka och jag tror de drar det längsta strået mot Selånger, 3-1.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer