Derbyseger för IFK Timrå på HK-vallen: "Härliga derbykänslor"

Det blev IFK Timrå som drog det längsta strået i kvällens division 2-derby på HK-vallen där segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortafavör.
- Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner rättvist, säger Timrås tränare Malin Gröning.

Gästande iFK Timrå rev åt sig en tvåmålsledning första halvtimman.
0-1 kom med kvarten spelad när Milia Nylund fick en fin boll på högerkanten, drev ner till kortlinjen innan hon slog in den centralt där Nomi Ljunggren dök upp vid bortre stolpen och stötte in bollen på volley.
Kvarten senare drog Ebba Matiasson in en frispark direkt i mål. Därefter vaknade hemmalaget till och Alva Prytz fick till en reducering och i andra dominerade Heffnersklubban 2 händelserna men hade svårt att överlista duktiga Alva Berglund i bortamålet. En boll som dansade på mållinjen och en i ribban var närmast.
Istället passade man med dryga kvarten kvar bollen mitt i gapet på Tella Åström, som tackade och tog emot och prickade in trean.
Hemmalaget gav dock inte upp utan fick till en reducering genom Julia Ramsell med ett par minuter kvar men sedan tog det stopp. Timrådamerna har en vana att vinna jämna matcher i år, det här var säsongens fjärde uddamålsvinst!

- Vi gör en jävla insats idag på planen. Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner matchen rättvist idag då vi kliver in å vinner bollen och kan sätta den på fötterna på lagkompisarna, säger Timrås tränare Malin Gröning.

- Vi gör vår sämsta första halvtimma för säsongen och var inte alls påkopplade och Timrå behövde inte ens vara bra för att leda med två bollar. Deras andra mål kom dessutom efter en felaktigt dömd frispark. En riktig käftsmäll men efter det reser vi oss, får till en reducering före paus och jagar kvittering och hade vi fått det är jag övertygad om att vi vunnit matchen. När vi istället bjuder på deras tredje mål var det kört, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.

I IFK Timrå gick priset till Matchens Lirare rättvist till målvakten Alva Berglund även om ledningen ville plussa för hela laget och dess Timråhjärta.

I Heffnersklubban 2 slet lagkaptenen Cornelia Hägglund hårt på mitten och inhopparen Klara Södervall imponerade på högerbacken.

 

Heffnersklubban BK 2 emblemIFK Timrå emblem 
Heffnersklubban BK 2 - IFK Timrå 2-3
28 juni 2024 - 19:00 - HK Vallen
0-1 Nomi Ljunggren(15)
0-2 Ebba Matiasson (31)
1-2 Alva Prytz (40)
1-3 Tella Åström (73)
2-3 Julia Ramsell (89)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 39

Oavgjort för IFK Timrå borta mot Härnösand på Högslättens splitter nya konstgräs

På Högslättens splitter nya konstgräs kryssade IFK Timrå, 1-1, mot hemmalaget Härnösands SK. Så mycket mer om matchen vet jag inte just nu...men förho...

Läs mer

Selånger hämtade in 0-2-underläge mot Ope i seriefinalen och tog hyperviktig poäng

Selånger hamnade i 0-2-underläge mot Ope i seriefinalen men lyckades komma tillbaka och ta en hyperviktig poäng. Hanna Rönngren satte kvitteringen i d...

Läs mer

Agnes Parhammar tvåmålsskytt när Heffnersklubban 2 vände mot IFK Östersund 2

Gästande IFK Östersund 2 tog en tidig ledning efter en snygg nick i eget mål av en Heffnersklubbanspelare. Men hemmalaget vände snabbt på kuttingen oc...

Läs mer

"Angen" frälste Selånger i Härnösand - gjorde matchens enda mål

Det satt hårt åt men Selånger lyckades vinna med matchens enda mål i Härnösand, inprickat av Angelica Lindholm Forsell efter dryga halvtimman. Målet i...

Läs mer

Hattrick av Tella Åström i Timrås 3-1-seger över Brunflo

IFK Timrå tog hem tre poäng via en 3-1-seger över Brunflo och stor segerorganisatör var, som så ofta, Tella Åström som svarade för hemmalagets samtlig...

Läs mer

Trögt i portgången men SDFF 2 vann till slut med tennissiffror över Östersunds FK: "Bara tio spelare"

Det var lite trögt i portgången men efter ett sent 2-0-mål i slutet av den första halvleken rann det iväg till en tennisseger för SDFF 2 mot jumbon Ös...

Läs mer