Derbyseger för IFK Timrå på HK-vallen: "Härliga derbykänslor"

Det blev IFK Timrå som drog det längsta strået i kvällens division 2-derby på HK-vallen där segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortafavör.
- Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner rättvist, säger Timrås tränare Malin Gröning.

Gästande iFK Timrå rev åt sig en tvåmålsledning första halvtimman.
0-1 kom med kvarten spelad när Milia Nylund fick en fin boll på högerkanten, drev ner till kortlinjen innan hon slog in den centralt där Nomi Ljunggren dök upp vid bortre stolpen och stötte in bollen på volley.
Kvarten senare drog Ebba Matiasson in en frispark direkt i mål. Därefter vaknade hemmalaget till och Alva Prytz fick till en reducering och i andra dominerade Heffnersklubban 2 händelserna men hade svårt att överlista duktiga Alva Berglund i bortamålet. En boll som dansade på mållinjen och en i ribban var närmast.
Istället passade man med dryga kvarten kvar bollen mitt i gapet på Tella Åström, som tackade och tog emot och prickade in trean.
Hemmalaget gav dock inte upp utan fick till en reducering genom Julia Ramsell med ett par minuter kvar men sedan tog det stopp. Timrådamerna har en vana att vinna jämna matcher i år, det här var säsongens fjärde uddamålsvinst!

- Vi gör en jävla insats idag på planen. Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner matchen rättvist idag då vi kliver in å vinner bollen och kan sätta den på fötterna på lagkompisarna, säger Timrås tränare Malin Gröning.

- Vi gör vår sämsta första halvtimma för säsongen och var inte alls påkopplade och Timrå behövde inte ens vara bra för att leda med två bollar. Deras andra mål kom dessutom efter en felaktigt dömd frispark. En riktig käftsmäll men efter det reser vi oss, får till en reducering före paus och jagar kvittering och hade vi fått det är jag övertygad om att vi vunnit matchen. När vi istället bjuder på deras tredje mål var det kört, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.

I IFK Timrå gick priset till Matchens Lirare rättvist till målvakten Alva Berglund även om ledningen ville plussa för hela laget och dess Timråhjärta.

I Heffnersklubban 2 slet lagkaptenen Cornelia Hägglund hårt på mitten och inhopparen Klara Södervall imponerade på högerbacken.

 

Heffnersklubban BK 2 emblemIFK Timrå emblem 
Heffnersklubban BK 2 - IFK Timrå 2-3
28 juni 2024 - 19:00 - HK Vallen
0-1 Nomi Ljunggren(15)
0-2 Ebba Matiasson (31)
1-2 Alva Prytz (40)
1-3 Tella Åström (73)
2-3 Julia Ramsell (89)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 39

Selånger tappade tvåmålsöverläge i kvalmatchen mot Huge - föll sedan i förlängningen: "Ändå jättestolt"

Efter 1-0 i den första kvalmatchen i ryggen tog Selånger ledningen även idag men gästande Huge hämtade ikapp tvåmålsunderläget i den andra halvleken o...

Läs mer

Selånger bröt Huges långa svit utan förlust - Emmie Björklund segerskytt i första kvalmatchen

Sjutton vinster och en oavgjord. Så lång blev Huges svit utan förlust innan Selånger i den första kvalmatchen åkte ner till Kastvallen i Bomhus och to...

Läs mer

Inför: IK Huge - Selånger SK -13:00 - Kastvallen

SvFF bantade sex division 1-serier till tre på damsidan för att undvika att seriesegrare skulle tvingas kvala för att få avancera. I sann logisk anda ...

Läs mer

Derbyseger för Timrå i chansfattig avslutningsmatch mot SDFF 2

Avslutningsderbyt mellan SDFF 2 och IFK Timrå blev en chansfattig och oinspirerad match där gästernas Klara Berglund rakade in enda målet efter en hör...

Läs mer

Selånger seriesegrare med darr på ribban - nu väntar kvalspel till Ettan

Selånger tog hem division 2 Mellersta Norrland. Men det var med darr på ribban sedan man hamnat i underläge mot Heffnersklubban 2 och med nöd lyckas v...

Läs mer

SDFF 2 ledde i paus men Härnösand kvitterade i andra: "Rättvist"

Härnösand var det bättre laget under den första halvleken på Högslätten men det var SDFF 2 som som gick till pausledning tack vare Nadifo Shino. I and...

Läs mer