Derbyseger för IFK Timrå på HK-vallen: "Härliga derbykänslor"

Det blev IFK Timrå som drog det längsta strået i kvällens division 2-derby på HK-vallen där segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortafavör.
- Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner rättvist, säger Timrås tränare Malin Gröning.

Gästande iFK Timrå rev åt sig en tvåmålsledning första halvtimman.
0-1 kom med kvarten spelad när Milia Nylund fick en fin boll på högerkanten, drev ner till kortlinjen innan hon slog in den centralt där Nomi Ljunggren dök upp vid bortre stolpen och stötte in bollen på volley.
Kvarten senare drog Ebba Matiasson in en frispark direkt i mål. Därefter vaknade hemmalaget till och Alva Prytz fick till en reducering och i andra dominerade Heffnersklubban 2 händelserna men hade svårt att överlista duktiga Alva Berglund i bortamålet. En boll som dansade på mållinjen och en i ribban var närmast.
Istället passade man med dryga kvarten kvar bollen mitt i gapet på Tella Åström, som tackade och tog emot och prickade in trean.
Hemmalaget gav dock inte upp utan fick till en reducering genom Julia Ramsell med ett par minuter kvar men sedan tog det stopp. Timrådamerna har en vana att vinna jämna matcher i år, det här var säsongens fjärde uddamålsvinst!

- Vi gör en jävla insats idag på planen. Det var härliga derbykänslor matchen igenom och vi vinner matchen rättvist idag då vi kliver in å vinner bollen och kan sätta den på fötterna på lagkompisarna, säger Timrås tränare Malin Gröning.

- Vi gör vår sämsta första halvtimma för säsongen och var inte alls påkopplade och Timrå behövde inte ens vara bra för att leda med två bollar. Deras andra mål kom dessutom efter en felaktigt dömd frispark. En riktig käftsmäll men efter det reser vi oss, får till en reducering före paus och jagar kvittering och hade vi fått det är jag övertygad om att vi vunnit matchen. När vi istället bjuder på deras tredje mål var det kört, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.

I IFK Timrå gick priset till Matchens Lirare rättvist till målvakten Alva Berglund även om ledningen ville plussa för hela laget och dess Timråhjärta.

I Heffnersklubban 2 slet lagkaptenen Cornelia Hägglund hårt på mitten och inhopparen Klara Södervall imponerade på högerbacken.

 

Heffnersklubban BK 2 emblemIFK Timrå emblem 
Heffnersklubban BK 2 - IFK Timrå 2-3
28 juni 2024 - 19:00 - HK Vallen
0-1 Nomi Ljunggren(15)
0-2 Ebba Matiasson (31)
1-2 Alva Prytz (40)
1-3 Tella Åström (73)
2-3 Julia Ramsell (89)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 39

Selånger avslutade vårspelet med en målorgie i Östersund - och leder nu damtvåan inför sommaruppehållet

Inte ofta man vinner fotbollsmatcher med 15-0. Men det var precis vad Selånger gjorde mot Östersunds FK i den avslutande vårmatchen.- Vi slutade aldri...

Läs mer

Äkta hattrick av SDFF 2:s Elin Larsson mot Härnösand

Även Damtvåan gör sommaruppehåll efter den här omgångens matcher där SDFF 2 vann med 5-1 mot Härnösand efter ett äkta hattrick av Elin Larsson under o...

Läs mer

Heffnersklubban 2 vann med uddamålet i Härnösand - Agnes Parhammar nätade dubbelt

Agnes Parhammar gjorde Heffnersklubban 2:s båda mål borta mot Härnösands SK i 2-1-vinsten.- Efter deras kvittering reste vi oss och vänder tillbaka ma...

Läs mer

En bra halvlek räckte inte för SDFF 2 i Brunflo - föll med 1-3

SDFF 2 föll i Brunflo sedan man hamnat i ett 0-3-underläge efter en riktigt dålig första halvlek. Man spelade emellertid upp sig och vann den andra.- ...

Läs mer

Felicia Andersson assistdrottning när Selånger vann derbyt över Timrå med klara siffror: "Vi hade spetskompetens"

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0 där Felicia Andersson passade fram till tre av m...

Läs mer

SDFF 2 ändade IFK Östersund 2:s svit utan förlust

SDFF:s och IFK Östersunds andralag möttes där hemmalaget gav både Selånger och Ope en hjälpande hand i toppen genom att vinna med 3-1. - En tuff match...

Läs mer