Derbysseger med uddamålet för Selånger i höstpremiären – Johanna Hallberg outstanding

Selångers center Johanna Hallberg var bäst på plan och den stora anledningen till att laget vann höstpremiären mot Heffnersklubban2 med uddamålet av sju.
– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer SSK-tränaren Ola Persson vars lag nu leder serien, om än en haltande sådan.

Johanna Hallberg var pigg värre när höstspelet kickade igång i afton då Selånger tog emot Heffnersklubban 2 i derbyt.

Men först satte Hanna Rönngren 0-1 för gästerna efter ett genombrott i den 16:e minuten.

Den snabba och hårt jobbande centern manövrerade sig i två frilägen och vände till en 2-1-ledning och var sedan på väg att göra trean men blev fälld av bortakeepern Ebba Larsson, som hade tur som slapp syna det röda kortet för hindrandet av målchans.

Istället kunde Hanna Rönngren utjämna till 2-2 innan halvtid.
Den första halvleken fick således bevittna tvenne tvåmålsskyttar.

Hemmalaget inledde starkt den andra halvleken och först "lobbskottade" Ella Alm in 3-2 på Johanna Hallbergs inspel redan i öppningen och med tjugan kvar dribblade Ellen Sellbom av ett par motståndare ute i hörnet av straffområdet innan hon skickade iväg en missil rakt upp i det bortre krysset.

Game over? Nej, med fem minuter kvar reducerade Agnes Nilsson för gästerna till 4-3 men någon chans till ännu en kvittering hann man inte med även om det blev nerv på slutet.

Tack vare de tre inspelade poängen leder nu Selånger serien, om än en haltande sådan medan Heffnersklubban 2 fortfarande innehar träsleven även om dagens prestation lovar en bättre höst än vår.

– Det var jämnt i första där Heffnersklubban hotade oss med sitt fina djupledsspel. Efter paus fick vi bättre koll på dem och kunde avgöra matchen. Men det märktes att det var första matchen på länge så det var lite ringrost men segern satt skönt, säger SSK-tränaren Ola Persson, som var imponerad av sin center Johanna Hallberg..

– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer Ola.

Utöver Johanna Hallberg var Tilde Sjödal i målet, räddade flera frilägen, och bollvinnaren Denice Persson Feist, på mitten, ytterligare två plusvarianter i Selånger.

.
Selånger SK emblemHeffnersklubbans BK 2 emblem

Selånger SK - Heffnersklubbans BK 2
9 augusti 2022 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Hanna Rönngren (16)
1-1 Johanna Hallberg (18)
2-1 Johanna Hallberg (29)
2-2 Hanna Rönngren (40)
3-2 Ella Alm (47)
4-2 Ellen Sellbom (70)
4-3 Agnes Nilsson (85)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini (helt OK)
Publik: 60
Matchfakta

Selånger avslutade vårspelet med en målorgie i Östersund - och leder nu damtvåan inför sommaruppehållet

Inte ofta man vinner fotbollsmatcher med 15-0. Men det var precis vad Selånger gjorde mot Östersunds FK i den avslutande vårmatchen.- Vi slutade aldri...

Läs mer

Derbyseger för IFK Timrå på HK-vallen: "Härliga derbykänslor"

Det blev IFK Timrå som drog det längsta strået i kvällens division 2-derby på HK-vallen där segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortafavör.- Det var härl...

Läs mer

Äkta hattrick av SDFF 2:s Elin Larsson mot Härnösand

Även Damtvåan gör sommaruppehåll efter den här omgångens matcher där SDFF 2 vann med 5-1 mot Härnösand efter ett äkta hattrick av Elin Larsson under o...

Läs mer

Heffnersklubban 2 vann med uddamålet i Härnösand - Agnes Parhammar nätade dubbelt

Agnes Parhammar gjorde Heffnersklubban 2:s båda mål borta mot Härnösands SK i 2-1-vinsten.- Efter deras kvittering reste vi oss och vänder tillbaka ma...

Läs mer

En bra halvlek räckte inte för SDFF 2 i Brunflo - föll med 1-3

SDFF 2 föll i Brunflo sedan man hamnat i ett 0-3-underläge efter en riktigt dålig första halvlek. Man spelade emellertid upp sig och vann den andra.- ...

Läs mer

Felicia Andersson assistdrottning när Selånger vann derbyt över Timrå med klara siffror: "Vi hade spetskompetens"

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0 där Felicia Andersson passade fram till tre av m...

Läs mer