Derbysseger med uddamålet för Selånger i höstpremiären – Johanna Hallberg outstanding

Selångers center Johanna Hallberg var bäst på plan och den stora anledningen till att laget vann höstpremiären mot Heffnersklubban2 med uddamålet av sju.
– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer SSK-tränaren Ola Persson vars lag nu leder serien, om än en haltande sådan.

Johanna Hallberg var pigg värre när höstspelet kickade igång i afton då Selånger tog emot Heffnersklubban 2 i derbyt.

Men först satte Hanna Rönngren 0-1 för gästerna efter ett genombrott i den 16:e minuten.

Den snabba och hårt jobbande centern manövrerade sig i två frilägen och vände till en 2-1-ledning och var sedan på väg att göra trean men blev fälld av bortakeepern Ebba Larsson, som hade tur som slapp syna det röda kortet för hindrandet av målchans.

Istället kunde Hanna Rönngren utjämna till 2-2 innan halvtid.
Den första halvleken fick således bevittna tvenne tvåmålsskyttar.

Hemmalaget inledde starkt den andra halvleken och först "lobbskottade" Ella Alm in 3-2 på Johanna Hallbergs inspel redan i öppningen och med tjugan kvar dribblade Ellen Sellbom av ett par motståndare ute i hörnet av straffområdet innan hon skickade iväg en missil rakt upp i det bortre krysset.

Game over? Nej, med fem minuter kvar reducerade Agnes Nilsson för gästerna till 4-3 men någon chans till ännu en kvittering hann man inte med även om det blev nerv på slutet.

Tack vare de tre inspelade poängen leder nu Selånger serien, om än en haltande sådan medan Heffnersklubban 2 fortfarande innehar träsleven även om dagens prestation lovar en bättre höst än vår.

– Det var jämnt i första där Heffnersklubban hotade oss med sitt fina djupledsspel. Efter paus fick vi bättre koll på dem och kunde avgöra matchen. Men det märktes att det var första matchen på länge så det var lite ringrost men segern satt skönt, säger SSK-tränaren Ola Persson, som var imponerad av sin center Johanna Hallberg..

– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer Ola.

Utöver Johanna Hallberg var Tilde Sjödal i målet, räddade flera frilägen, och bollvinnaren Denice Persson Feist, på mitten, ytterligare två plusvarianter i Selånger.

.
Selånger SK emblemHeffnersklubbans BK 2 emblem

Selånger SK - Heffnersklubbans BK 2
9 augusti 2022 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Hanna Rönngren (16)
1-1 Johanna Hallberg (18)
2-1 Johanna Hallberg (29)
2-2 Hanna Rönngren (40)
3-2 Ella Alm (47)
4-2 Ellen Sellbom (70)
4-3 Agnes Nilsson (85)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini (helt OK)
Publik: 60
Matchfakta

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer