Derbysseger med uddamålet för Selånger i höstpremiären – Johanna Hallberg outstanding

Selångers center Johanna Hallberg var bäst på plan och den stora anledningen till att laget vann höstpremiären mot Heffnersklubban2 med uddamålet av sju.
– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer SSK-tränaren Ola Persson vars lag nu leder serien, om än en haltande sådan.

Johanna Hallberg var pigg värre när höstspelet kickade igång i afton då Selånger tog emot Heffnersklubban 2 i derbyt.

Men först satte Hanna Rönngren 0-1 för gästerna efter ett genombrott i den 16:e minuten.

Den snabba och hårt jobbande centern manövrerade sig i två frilägen och vände till en 2-1-ledning och var sedan på väg att göra trean men blev fälld av bortakeepern Ebba Larsson, som hade tur som slapp syna det röda kortet för hindrandet av målchans.

Istället kunde Hanna Rönngren utjämna till 2-2 innan halvtid.
Den första halvleken fick således bevittna tvenne tvåmålsskyttar.

Hemmalaget inledde starkt den andra halvleken och först "lobbskottade" Ella Alm in 3-2 på Johanna Hallbergs inspel redan i öppningen och med tjugan kvar dribblade Ellen Sellbom av ett par motståndare ute i hörnet av straffområdet innan hon skickade iväg en missil rakt upp i det bortre krysset.

Game over? Nej, med fem minuter kvar reducerade Agnes Nilsson för gästerna till 4-3 men någon chans till ännu en kvittering hann man inte med även om det blev nerv på slutet.

Tack vare de tre inspelade poängen leder nu Selånger serien, om än en haltande sådan medan Heffnersklubban 2 fortfarande innehar träsleven även om dagens prestation lovar en bättre höst än vår.

– Det var jämnt i första där Heffnersklubban hotade oss med sitt fina djupledsspel. Efter paus fick vi bättre koll på dem och kunde avgöra matchen. Men det märktes att det var första matchen på länge så det var lite ringrost men segern satt skönt, säger SSK-tränaren Ola Persson, som var imponerad av sin center Johanna Hallberg..

– Hon var outstanding, två egna mål och passade till ett tredje och var hela tiden ett hot för deras försvar, berömmer Ola.

Utöver Johanna Hallberg var Tilde Sjödal i målet, räddade flera frilägen, och bollvinnaren Denice Persson Feist, på mitten, ytterligare två plusvarianter i Selånger.

.
Selånger SK emblemHeffnersklubbans BK 2 emblem

Selånger SK - Heffnersklubbans BK 2
9 augusti 2022 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Hanna Rönngren (16)
1-1 Johanna Hallberg (18)
2-1 Johanna Hallberg (29)
2-2 Hanna Rönngren (40)
3-2 Ella Alm (47)
4-2 Ellen Sellbom (70)
4-3 Agnes Nilsson (85)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini (helt OK)
Publik: 60
Matchfakta

Selånger föll i Östersund men kan fortfarande vinna serien

Selånger föll i seriefinalen borta mot IFK Östersund med 0-2, båda målen insläppta under den andra halvleken.Men vinner man avslutningsmatchen mot IFK...

Läs mer

Paula Gonzalez Gomez satte IFK Timrås segermål mot Brunflo: "Visade karaktär"

IFK Timrå ledde i halvtid efter Matilda Svenssons mål men de unga gästerna från Brunflo utjämnade tidigt i den andra halvleken.Med kvarten kvar återto...

Läs mer

Psykologiska mål sänkte Timrå borta mot Ope

Två sena mål i den första halvleken och trean precis i inledningen av den andra sänkte IFK Timrå på Torvalla i Ope.I slutminuterna satte veteranen Kar...

Läs mer

Stöde föll mot Heffnersklubban 2 – som tog hem sin första seger

Chansen på seriesegern försvann för Stöde på HK-vallen där hemmalaget tog hem årets första seger.Efter ett mål i vardera halvleken skrevs Heffnersklub...

Läs mer

Snopet slut på F18-turneringen för Sverige – Island vände i slutminuterna och Norge vann

Sverige besegrade Norge med 3-2 i torsdags och ledde med 1-0 i Timrås "gryta" sedan man tack vare Cajsa Rubenssons praktskott fått hål på Islands demo...

Läs mer

F18-turneringen: Det "räcker" för kryss mot Island för svensk turneringsseger

I eftermiddag avgörs trenationersturneringen för F8-landslagen som avgörs i Stöde och Timrå.Då Sverige besegrat Norge, som i sin tur dängde Island, rä...

Läs mer